Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Saponia je na ovim razinama uvjerljivo najveci best buy na ZSE,

– ne volim kada drukate na ovoj temi, imate temu SAPN pa tamo drukajte.

SAPN.

– iz TOP10 2 investitora prodaju.
– ta firma nema pojma što to znači dividenda.
– većinski 87.3% + portfeljne 0.48% * neke na računu.
– ako ovo čudo bude dobro radilo i isplaćivalo dividendu iz dionice će vas izbaciti za siću.
– ja ne vjerujem nešto puno tim balkanišen menagerima.
– a možda i griješim, zašto bi mi vjerovali.
– ja sam oprezna kod tog investiranja, pazim na svoje novce investiram više na sigurno iako se i ja volim kockati s jednim manjim dijelom portfelja.
– ova dionica ima dobre fundamente, e sada da li vjerovati tim fundamentima ili instiktu.
– vaša lova imate se pravo nadati velikom prinosu, ja sam samo nabrojila neke opasnosti.
[/quote]

Opet pises bezvezarije, pogledaj kako se zove ova tema pa ces mozda shvatiti da se ovdje treba pisati o podcjenjenim dionicama sto Saponia svakako je. Ove godine ce imati dobit puno vecu od 30M kn a cijela firma vrijedi 150M kn, nađi mi neku podcjenjeniju dionicu na ZSE. Saponia vrijedi sigurno par puta vise. Kad ce isplacivati dividendu sigurno nece biti na ovim razinama. Da netko kupi cijelu SAPN na ovim razinama za 4 godine kroz dobit vraca sav ulog, jel ima jos takvih na ZSE?

U VLEN ti nije smetala vlasnicka pozicija Uljanika i Tankerske pa gle kako si prosla, branila si cijenu na 13kn a gdje je sada, jos nekih 80% rasta i na nuli si….

Lp

@filip 70
ajde meni kratko objasni smo, ne pratim kompaniju ali volim nelikvidne dionice sa potencijalom….

stvarno imaju 160 kn po dionici kesa?
sta je s neto dobiti?, neka otpisivanja su bila ili agrokor ili?
zaduzenost je ispod 3 ebitda sto mi je Ok
imaju zastupljenost u svim lancima ili jako ovise o Konzumu?
20 mil eura za 100 mil ebitde mi se cini stvarno lakrdija
i daj neku napisi najgoru mogucu stvar sto sa moze dogoditi da odu u 3 Privdedne Mlijecne:)
gdje zavrsava tolika evitda svake godine?

Od Greypa i Rimca nema nista.

– Greyp su bicikle, nisu auti, možda i bude što.

– uplata za IPO vam ide od 28/10 u 10:00 do 27/11 u 10:00.
– plaćanje vam ide u kriptovaluti…
– i za mene je ovo nešto novo, za mene neka sitna lova pa što bude.
[/quote]
Ivana, jeste li se registrirali i poslali zahtjev za kupnju?
Presale starts on 14 Oct 2019 10:00 UTC.
You can invest using ETH or nEUR

Public sale will start on 28 Oct 2019 10:00 UTC and end on 27 Nov 2019 10:00 UTC.

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

@oreskovic1

u bilanci imaju 12 miliona kuna kesa, odnosno 18.2 kuna po dionici.
u 3 ili 4 kvartalu prosle godine su imali otpise od 34, 35 miliona kuna prema agrokoru, zaboravio sam tocnu brojku ali bilo je tako nesto, 34, 35 miliona.
Zastupljeni su svugdje, od Konzuma, Lidla pa do DM-a, Mullera…

Ode im dosta dobiti na kamate, prosle godine su imali gotovo 14 miliona kuna kamata, ali kako im pada dug i to se smanjuje.

Po mom misljenju problem bi im bio da im banke uskrate refinanciranje, ali sad im je krva slika puno bolja u donosu do prije 2 godine. Recimo kratkorocne obveze prema bankama za iducih 12 mjeseci su im 127 miliona kuna, a prosle godine nakon 2Q si bile 222 miliona kuna.

Ne znam sta bi ih poslalo u 3PM, mozda da izbace neki otrovan fax 🙂

@oreskovic1

u bilanci imaju 12 miliona kuna kesa, odnosno 18.2 kuna po dionici.
u 3 ili 4 kvartalu prosle godine su imali otpise od 34, 35 miliona kuna prema agrokoru, zaboravio sam tocnu brojku ali bilo je tako nesto, 34, 35 miliona.
Zastupljeni su svugdje, od Konzuma, Lidla pa do DM-a, Mullera…

Ode im dosta dobiti na kamate, prosle godine su imali gotovo 14 miliona kuna kamata, ali kako im pada dug i to se smanjuje.

Po mom misljenju problem bi im bio da im banke uskrate refinanciranje, ali sad im je krva slika puno bolja u donosu do prije 2 godine. Recimo kratkorocne obveze prema bankama za iducih 12 mjeseci su im 127 miliona kuna, a prosle godine nakon 2Q si bile 222 miliona kuna.

Ne znam sta bi ih poslalo u 3PM, mozda da izbace neki otrovan fax 🙂

best buy jos uvijek OPTIMA….

Ulaganje u nekretnine je još uvijek najbolja investicija danas – tvrde milijunaši, evo zašto

TPNG je best buy za naredni tjedan. Dionica na 0.48 BV iako sam ja izracunao i manje, 0.42.
Protekli tjedan brodske tankerske dionice u svijetu su napravile strasan rally, rast od 100% i priblizivaju se BV od 1. Da bi Tpng to ostvarila treba narasti na preko 70 kn. A cijena trenutno 35.6 kn.
Otud ciscenje u ponedjeljak po kupnji jer slijedi rally.
BCTI indeks snazno povukao i tek krece rasti.
Moja preporuka imati Tpng u portfelju dok je jeftino.
Malo pogledajte tankerske dionice vani.
Uostalom ovo fondovi imaju i mogu je lansirati gdje pozele.

Saponia je na ovim razinama uvjerljivo najveci best buy na ZSE,

– ne volim kada drukate na ovoj temi, imate temu SAPN pa tamo drukajte.

SAPN.

– iz TOP10 2 investitora prodaju.
– ta firma nema pojma što to znači dividenda.
– većinski 87.3% + portfeljne 0.48% * neke na računu.
– ako ovo čudo bude dobro radilo i isplaćivalo dividendu iz dionice će vas izbaciti za siću.
– ja ne vjerujem nešto puno tim balkanišen menagerima.
– a možda i griješim, zašto bi mi vjerovali.
– ja sam oprezna kod tog investiranja, pazim na svoje novce investiram više na sigurno iako se i ja volim kockati s jednim manjim dijelom portfelja.
– ova dionica ima dobre fundamente, e sada da li vjerovati tim fundamentima ili instiktu.
– vaša lova imate se pravo nadati velikom prinosu, ja sam samo nabrojila neke opasnosti.
[/quote]

Timing je majka, ovdje je vjerojatnost ovakvog pogotka bila manja od 0,2%. Nakon ovog upozorenja idući dan SAPN narastao oko 10% na najvećem dnevnom prometu u zadnje tri godine?

LRHC možda padne, a možda ne,

– LRHC padne, a padati će još.

Ivana, jeste li se registrirali i poslali zahtjev za kupnju?
Presale starts on 14 Oct 2019 10:00 UTC.
You can invest using ETH or nEUR

– da se nisam registrirala i poslala zahtjev za kupnju ne bi mi poslali gmail.
– šteta je tu ne investirati neku manju lovu.

Sapn je prejeftina i rast ce brzo. Bas kao i Podravka od 250kn kad je vecina pisala negative kako ce propasti pa znamo kako je zavrsilo.
Dionicar br.9 je naivno ispao iz igre jer vjerujem da ga je g. Bilis izbacio iz igre svojim sitnim prodajama i navukao da proda sve. Promet u ponedjeljak to potvrdjuje. Saponia moze glatko do 350kn. Tako se meni barem cini, iako osobno nemam bas nesto ovih dionica kako sam htio.
Moja preporuka zaboravite dionice iduca 2mj pa se onda vratite vidjeti gdje je cijena.

New Report

Close