Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne znam da će išta imati brz rast ni zašto bi. Pomalo.
Svi odjednom navalili. Ovaj sadašnji optimizam će se kroz koji mjesec ispuhati.
Od domaćih papira ok su mi banke, osiguravatelji, erikson, pokoji hoteli koji još nisu skupi, ponešto ostalog ali generalno kod nas nema što rast, sve je slabo perspektivno i tako će biti jako dugo. A i svi to znaju.
A ovčice za šišanje su upravo podigle gomilu stambenih kredita, moraju ih prvo vratiti. Nema tko pumpat market.
Mogli bi brzo do 2000 bodova a 3000 ću vjerojatno doživit nisam još prestar.

HPB
Potencijal nije kao na Krašu, znamo i zašto je tamo tako, ali imaju potencijal za skok od 20 _50%

– ne vrijede vam puno sva ta preduzeća s prefiksom hr i gdje država ima prste : PTKM, 3.ZMAJ, MULJANIK, evo ACI vam s 40 marina napravi neto dobit od tisuću kuna.
– imala sam nešto zanemarivo sitno toga HPB,
– sve sam prodala na cca 530kn i upucala u ove brzorastuće.

SAPN
Potencijal nije kao na Krašu, znamo i zašto je tamo tako, ali imaju potencijal za skok od 20 _50%

– tu dionicu SAPN i VIRO ima i moj prijatelj Splićo.
– ali morate znati kako je moj prijatelj Splićo pravi “basksuzni” tip.
– gdje on uloži novce nema šanse da će to rasti, prije će u bankrot.
– ova teorija mi se pokazala u praksi i više nego 90% točna,

PODR

– imam nešto malo te PODR.
– imala sam u planu kupiti i više toga, ali ta mi je dionica uvijek bila nekako u drugom planu zbog stvarno male dividende.
– do prije neki dan je bila 400kn, te mi je sada nekako bezveze dati tu 450kn.
– kad dođe recesija biti će to sigurno jeftinije.
– dobra je to firma.

A što se tiče OPTE na ovoj cijeni mišljenja sam da je ona svoje odigrala i prije preuzimanja, koje ako bude bude, a ako ne bude ide ispod 5 brzinom munje.

– za tu OPTE ja vam stvarno nisam objektivna.
– to je rizična dionica a ja imam puno toga na više računa.
– i sada ju ponekad na sitno kupim.
– ulaz (prosjek) mi je tu cca 2.50 kn, mogu vam reći kako je tada ta dionica na tim niskim cijenama bila puno rizičnija nego danas.
– ja stvarno nemam pojma koliko vrijedi ta OPTE ali ono navijački ju vidim na barem 12kn.
– i ne prodajem ju, idem , kockam se do kraja pa koliko dobijem.
– bez rizika vam ni nema velikog profita,

Ivana, lako se sada “kockati” na PNC 2,5kn a drugi? i ja kockam na krasu, ali u jednom trenutku moram odluku donijeti!

Ivana, evo ja gledam danima LRH, i samo je mali tren potreban da krenem u kupnju…

– kad je došla inf. o prodaji LRH nisam imala nešto slobodnog keša,
– prodala sam cca 30% ADRS, to mi dođe nešto kao banka, a i likvidan je te bez rušenja cijene možete doći do većeg keša.
– sada i taj ADRS lijepo raste, samo neka raste to mi je jedna od većih pozicija.
– a toga LRH ste danima imali po 4.500kn, pa ga sada kupovati po preko 5.000kn ?????
– tu isto ništa ne očekujem, koliko bude bude, ja prodajem.

HPB

– ne vrijede vam puno sva ta preduzeća s prefiksom hr i gdje država ima prste : PTKM, 3.ZMAJ, MULJANIK, evo ACI vam s 40 marina napravi neto dobit od tisuću kuna.
– imala sam nešto zanemarivo sitno toga HPB,
– sve sam prodala na cca 530kn i upucala u ove brzorastuće.
[/quote]

PTKM

Ne zato jer vrijedi, jer zato što ne vrijedi.

Ušminkati će rezultate za proboj do 100 kn, a možda bude i nekog preuzimanja.

INA – bez obzira što su je Mađari uništili i bez pomoći domaćih uhljeba………..

Dobila je koncesiju na nekoliko zanimljivih lokacija.

Ako ubode neko naftno polje u dinaridima ode opet preko 4.000 kn + Mađari daju ponudu za ostatak dionica.

Veeliki domoljubi ovaj put neće prodati za par dukata.

ERNT na duže staze.

ADPL uletit i nakon dividende izletit dok se još može.

VLEN ako počneš prodavati na 2-3 kn 🙂

Lp

VLEN

– taj VLEN vam ja prodajem, a imam kako bi rekao moj prijatelj Splićo masu tih dionica VLEN.
– onako čisto iz dosade sam ga nedavno probala rušiti i srušim ga ja na 4.91kn ali evo vam odmah iz šume dolaze partizani i ne daju da im padne njihov narodni heroj te za ni 2min, dižu tu cijenu na 5kn.
– stvarno vam je jak taj otpor na cijeni od 5kn.
– i onda imate one padobrance koji bi dizali tu cijenu i preko 5kn, ali oni brzo padnu na braniku dionice VLEN.

– što o svemu ovome misle bivši Agrokorci,

– meni je danas portfelj došao na ATH od kada investiram.
– množi se lova.
– a kako stvari stoje ide sve ovo još dosta gore i gore (up, up, up)
– pitanje je gdje je plafon.
– sada bi trebalo investirati u one dionice koje će najviše povući – a koje su to dionice ???????????
– i paziti se ovih mina koje su svugdje oko nas.

ulpl

ADPL uletit i nakon dividende izletit dok se još može.

– i vi mislite kako se auti više neće kupovati ???
– na ovoj cijeni je ADPL dobra dionica.

New Report

Close