Ivana7, ukupni trosak po konverziji u 2015 godini iznosio je 1,5 mlrd kn kada govorimo o ZABI, to je identicna razina bruto dobiti u ovoj godina za 6 mjeseci, 3/4 ljudi po dostupnim informacijama uopce nije podiglo tuzbe do sada a moglo je, dobrom dijelu se ne isplati tuziti, na kraju krajeva treba i tuzbu dobiti, to je proces koji traje
3 godisnje dobiti mislim da je potpuno netocna informacija
Mislim da je ovo rekordna dobit ZABE za prvih 6 mjeseci (neka me netko ispravi ako grijesim)
Ono sto se slazem, da nema toga cijena bi bila daleko veca, ne kazem 100 kn, ali sigurno ne ova diskontna od 60 kn
Ivana7, ukupni trosak po konverziji u 2015 godini iznosio je 1,5 mlrd kn kada govorimo o ZABI, to je identicna razina bruto dobiti u ovoj godina za 6 mjeseci, 3/4 ljudi po dostupnim informacijama uopce nije podiglo tuzbe do sada a moglo je, dobrom dijelu se ne isplati tuziti, na kraju krajeva treba i tuzbu dobiti, to je proces koji traje
3 godisnje dobiti mislim da je potpuno netocna informacija
Mislim da je ovo rekordna dobit ZABE za prvih 6 mjeseci (neka me netko ispravi ako grijesim)
3/4 nije tužilo za kamatu , iznosi za valutnu tužbu su daleko veći i samo bud.la neće tužiti. Tu su i veliki iznosi za zatezne kamate.
To je 125 000 tužbi.
Ovo je presuda za jednu kamatnu tužbu
Presudom je utvrđeno da Addiko banka mora tužitelju potrošaču vratiti 50.000 kuna preplaćenih kamata uz pripadajuće zatezne kamate te mora platiti još i 170.000,00 kuna sudskih troškova.
Ovo me odbija od ZABA-e inače bi rado imao te dionice.
HPB nije imao kredita u švicarcima, koliko znam, a trenutni P/B je 0,46,
dok je BVPS 1.138,64 kn. Nema baš likvidnosti, pa je cijena tu gdje
trenutno je (530 kn), a adekvatnost kapitala im je 20,6% po novom
izračunu od strane HNB-a iz obavijesti na ZSE od 16.09.2019
Ono sto se slazem, da nema toga cijena bi bila daleko veca, ne kazem 100 kn, ali sigurno ne ova diskontna od 60 kn
bit će ti diskontno kad preostalih cca 70-95.000 korisnika CHF (125.000 minus 30.000 do sada podignutih tužbi, po analizi Udruge Franak) navali na sudove
uzmite u obzir da imaju vremena sve do VI/2023. godine podići tužbu, a sada nisu u pitanju samo kamate već cijeli iznos preplaćenih anuiteta zbog nevažeće CHF val. klauzule
da vam približim što to znači: neki bi mogli, umjesto 30 god. otplate kredita biti za 15 godina ‘vani’ ako dobiju presudu… pa sad vidite da li se isplati ili ne
a o tome da je i ništetnost cijelog ugovora još u proceduri na VSRH da ne govorim…
veselo!
– ukeširala sam se na nekim dionicama.
– sada imam kako bi rekao moj prijatelj Splićo “veliku masu love”.
– i što sada, kad se nema love problem, kad se ima puno love ponovno problem.
– je li netko zna, ima li na našoj burzi koja dionica u pola cijene a da ima mogućnost ubrzanog rasta kao KRAS ili OPTE ???????????????
– ili da čekam tu recesiju ???
– zanima me što o svemu ovome misle i bivši Agrokorci, u zadnje vrijeme mi nisu nešto aktivni na samoj temi.
– sada imam kako bi rekao moj prijatelj Splićo "veliku masu love".
– je li netko zna, ima li na našoj burzi koja dionica u pola cijene a da ima mogućnost ubrzanog rasta kao KRAS ili OPTE ???????????????
– zanima me što o svemu ovome misle i bivši Agrokorci, u zadnje vrijeme mi nisu nešto aktivni na samoj temi.
HPB
SAPN
VLEN
PODR
Potencijal nije kao na Krašu, znamo i zašto je tamo tako, ali imaju potencijal za skok od 20 _50%
A što se tiče OPTE na ovoj cijeni mišljenja sam da je ona svoje odigrala i prije preuzimanja, koje ako bude bude, a ako ne bude ide ispod 5 brzinom munje.
Ivana, evo ja gledam danima LRH, i samo je mali tren potreban da krenem u kupnju… to ce biti ono vjerojatno iznenadno kada mi prekipi cekati…
Sapn i Vlen potpisujem. Al Podravka je opalila vrh ili je jako blizu a Hpb je preskup.
– sada imam kako bi rekao moj prijatelj Splićo "veliku masu love".
Na Vasem mjestu investirao bi u usisavace umjesto metli. Metle se puno trose i uvijek Vam trebaju. Konkretno kupiti S50 model roborock koji moze i ribati podove i onda otvoriti obrt. Para ko blata.
Da dodam, HPB je imao podosfa kredita u Francima. Znam jer ga prijatelj ima. Dakle kolega Budfox nije u pravu. Bude taj HPB i ispod 450kn uskoro.
I ja se ukesirao..sad na 36% casha.
peskafondo@
Kolega HPB je jedina banka u HR koja nije davala kredite u švicarskim francima. Možda u francuskim ili nekim inim. Znam jer radim tamo, tako da ne širite gluposti.
Kolega peskafondo ..ili lazete vi ili vas prijatelj ili HPB…
“Posebnu pažnju zaslužuje nastavak rasta stambenih kredita koji su u HPB-u prošle godine porasli 27,6%. HPB je prije dvije godine ponudila stambene kredite u kunama, a na kraju prvog polugodišta 2013. portfelj tih kredita izjednačen je s portfeljem stambenih kredita uz valutnu klauzulu. Istodobno, u bankarskom sustavu udio kunskih stambenih kredita kreće se oko 7 posto. HPB nema hipoteku kredita u švicarskom franku jer nikad nije odobravala takvu vrstu kredita.
https://www.hpb.hr/novosti/hpb-stambeni-krediti-u-prvom-polugodistu-2013-porasli-74-ostali-krediti-49
A sto se tice podcjenjenosti ili precjenjenosti njene dionice..Usporedbe s drugim bankama
ZABA P/S 3.4 BVP 57 EPS 6.9
PBZ P/S 2.8 BVP 811 EPS 90
HPB P/S 0.9 BVP 1138 EPS 93
Iscitavate li ista iz ovih podataka ?…
Pozdrav