Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa ako ćemo baš pravo, trenutni best buy je ovo

1 unca zlata | Argor-Heraeus

A od toga, još veći best buy ovo

1000g srebra | Argor-Heraeus

Krivulje za tri zadnja mjeseca
https://tradingeconomics.com/commodity/silver
https://tradingeconomics.com/commodity/gold
A rast je tek počeo.
Valjda zato jer gospodarstvo u SAD-u usporava, što će se neminovno odraziti i na dionice, a tada kapital prelazi u investicijsko zlato, srebro i druge metale.

Po teoriji možda. U stvarnosti nije uvijek tako.
[/quote]

Provjeri na linku svaki dan cijenu i negdje si zapisuj. Čujemo se za mjesec dana.

Best buy je SAPN!
Poželjna udavača oko koje oblijeću neki stranci! A Mepas d.o.o voli keš u stranoj valuti! BVPS 560, a okruglih 500 je prinos od preko 100% na trenutnu cijenu. Kozmetika je dobra, tradicija je to i kvaliteta, oporavili se od posljedica Agrokora, malo pročistili ….

Best buy je SAPN!
Poželjna udavača oko koje oblijeću neki stranci! A Mepas d.o.o voli keš u stranoj valuti! BVPS 560, a okruglih 500 je prinos od preko 100% na trenutnu cijenu. Kozmetika je dobra, tradicija je to i kvaliteta, oporavili se od posljedica Agrokora, malo pročistili ….

A Saponija se bavi kozmetikom?

Best buy je SAPN!

A Saponija se bavi kozmetikom?
[/quote]
Ja koristim njihove proizvode i zato sam ovako lijepa!
https://www.saponia.hr/hr/siroka-potrosnja/njega-tijela/

Best buy je SAPN!

Slazem se kolega. Al dionica jednostavno nece gore jer nije gotov pad. Mozda bi 150kn potaknulo jaci rast. P.S. Imam dionice Saponie.

Odličan. Ha ha ha. Mislim da je gornji boll na cca 25kn. A ovo moguca korekcija ABC. Ne treba biti pohlepan. 20-30% za tjedan dana je u redu. Bolje nego orociti po mjesecnoj kamati 0.067%.

Pogledat ce ih puno kolega Tigrus. Tehnicki Ddjh oranje po dnu..veseli rast kupnje i prometa. Obecava dosta. Igh nakon brutalnog rasta se korigira prema 135kn. Pisao da treba kratiti na 165-170kn. Dlkv ne mogu nikako srusiti iako ga vidim jos visenl uskoro. Preko 7.5 kn. Viro odradjuje korekciju naglog uzleta i blizu je kraja. 3.puta je udarao u 100kn i ne mislim da iduci put nece probiti. Cist put do 140kn. Tpng pri kraju korekcije nakon uzletabi trbala bi put 43kn. Saponia i dalje miruje. Ove teskase ne pisem nista jer nece rasti 100% al hoce 20-30%.

U DDJH sam cca 2 godine, iz kvartala u kvartal restrukturiranje, novi ugovori, zatvaranje neprofitabilnih dijelova, a kad tamo sada vagoni neprofitabilni već 2-3 kvartala, a samo to proizvode. Pročitao poslije na ovom forumu da to traje i bitno duže…Ključ u bravu samo što nije, čim prođu izbori.

DLKV – moja branša, posluju očajno, ljudi im bježe, jedna od te grupacije odbjeglih (i dobro premreženih) osnovala svoju firmu, blokiraju im sve poslove u HR (najprofitabilnije – kako to, kako to?) dok ne propadnu da im uzmu cijelo tržište. Sretno vam bilo.

Ostalo ne bih komentirao jer se ne razumijem.

Zapravo bih – VIRO – šećer na listi za odstrel u cijeloj europi, novi najveći neprijatelj zdravlja nakon obračuna sa cigarama, cijena šećera ne mrda, navodno će je napucat smanjena proizvodnja u Indiji, ali gle čuda – EU (glavno tržište VIRO) ne kupuje od Indije:
https://ec.europa.eu/agriculture/sites/agriculture/files/market-observatory/sugar/doc/trade-statistics_en.pdf
Financijski rezultati kriminalni:
https://www.mojedionice.com/dionica/VIRO-R-A
Trebalo mi je cca sat vremena da dođem do ove razine podataka, izgubio sam svaku volju za daljnje proučavanje.

P.S. Prometi na DDJH i VIROu su na toj razini da ja mogu napucati cijene dionice, što je tragikomično jer sam “mali ulagač” po bilo kojoj definiciji. Igram se viškom prihoda da ne stoje na računu…

nakon objavljenih gotovo svih kvartalnih (polugodišnjih) izuzev SAPN koju još čekam
moja favorites list je kako slijedi:
– DLKV, popravili profitabilnost, izvrsna knjiga narudžbi, ovo bi mogao biti šećer do kraja godine (umjesto VIRA),
– VLEN, u ovako konkurentnom okruženju (turske lire, borbe za svakog radnika i posao) izvuči kvartal u plusu – svaka čast! također očekuju dobru popunjenost i dalje + USNS Trenton mogući remont u IV kv.,
– ARNT, po meni najperspektivniji turist, sad se vidi da je najbolje geografski raspoređen, imaju još 600 mil kn za ‘spiskati’ na ulaganja, mala zaduženost (spram Valamara koji ima ne uteg nego omču od duga, srećom da su kamate povijesno gledano najniže…),
– ADPL, vrlo dobra dividendna dionica kojoj je rastuće poslovanje unatoč recentnin napisima da ide korekcija (trž. kapitala) i kriza (auto industrije), mislim da firma na neki način živi u svom ‘eko-sustavu’ koji je g. Došen osmislio: rastuća dividenda, akvizicije, geografska disperzija,
– HPB, za ovu dionicu nisam ziher ali vidim da se javlja likvidnost i na njoj pa je valjda KONAČNO vrijeme da cijena poprati rezultate (pazite: rast kapitala i rezervi od 14,78% na y-o-y osnovi)

uglavnom, slatke brige!

SAPN uvjerljivo najbolji best buy na ZSE.

Nakon današnje objave odličnog izvještaja i 16M kn dobiti za 2Q, protrguje se samo 20 dionica. (22 kom se protrgovalo prije objave izvještaja)

ZSE je još uvijek u potpunoj banani.

A i to će se promijeniti, prije ili kasnije.

Lp

@filip70

nije u banani, samo je neefikasna
ako ste kao investitor sigurni u to da je SAPN potcijenjena, uz lijepu ‘marginu sigurnosti’, lijepo kupite bez žurbe
to je čar naše ZSE

@accountant

hahaha
ma ne mora Saponia rast,
ali je trebao biti neki ozbiljniji promet,
pa ako MB prodaje, neka je i zakuca na 200 kn na tom valu optimizma i neka iskoristi priliku za izlaz,
ali nema nikakve reakcije,
nula bodova,
ispada da nas par ovdje trgujemo,
osim par fondovskih dionica,
pa nakon ovakvog izvještaja se protrgovalo 4000kn na SAPN, hahaha

U banani smo mi stari, velikoj banani, do daske….

Lp

Kolega Vlad moze tehnicka za Viro,Sapn i Dlkv jer ipak ste Vi tu vrhunski strucnjak. Moze ista zamolba za kolegu Tigrusa.

New Report

Close