Za sada sam prilično optimističan za situaciju u Rh. Gotovo sam siguran da crobex i ovakav kakav je ide na 2000 bodova.
Dosta sam nakrcan Zabe, Ht-a i Jdos.
Dodao Ernt i Jdgt iza vijesti o dividendi.
Pojačao malo poziciju i u FMPS.
Vani imam Sberbank i Baidu od nedavno.
Namjeravam još dodati Pozavarovalnicu Savu, Gazprom i možda koju US banku.
Svašta bi još ali sam tanak s kešom
Koliko se sjećam zadnja ovako dobra godina mi je bila 2014.
Za sada sam negdje oko +11% u ovoj godini
Informanka.
– prinos u ovoj godini mi je skoro pa točno 17.0% .
– ovo stvarno nisam očekivala.
– nakon velikog rasta portfelja, ex.div. ERNT očekivala sam ovaj tjedan blagi pad, ali puno mi je draži ovaj snažni rast.
– ugodno me iznenadio i JDGT i ekstra div., ali tu će cijena pasti nakon ex.div.
– idući mjesec moji kapitalci ERNT, ADRS, ADPL i JDGT mi donose ekstremno velik div. prinos.
– za tu div. će i pasti cijena dionica tako da će se pravi efekt vidjeti tek u rujnu.
– nadam se rastu Crobexa jer smo tek na 1.900, a mogle bi mi u portfelju povući i neke druge dionice tako da se nadam da ovo ljeto neće biti i kraj rasta mojeg portfelja.
[/quote] Da se i ja pohvalim, nakon koma siječnja, veljače i ožujka…OPTE za koju vjerujem da će još rasti izvukla me iz minusa u debeli plus.. a ovaj mjesec treći puta u životu zarađujem 50 000 kn (iako mjesec još nije gotov) Budući da uvijek vrtim između 300 000 i 400 000 kn na burzi, nikad više, to bi dalo nekih 15% prinosa samo u zadnja tri tjedna. Na godišnjoj razini mi je prinos 22% za sad.
ATLN nakon završetka igre oko koncesijskog ugovora i otvorenja žičare ,,,, po mom mišljenju sve ispod 200kn po dionici je prava prilika za kupnju dionice bez duga,,,
ps. Gostiju na Jadranu uopće nema. Što se događa?
– kod mene sve puno.
– trenutne cijene su boli glava.
– glavno da su gosti zadovoljni.
Ivana što misliš o atln ako ova nagodba prodje?
Ma ja sam vrlo strpljiv. Kao ribič znam što znači čekati veliku ribu.
– tu se ne čeka velika riba, tu se grabi i skuplja puno puno puno malih ribica.
Ovo podizanje crobexa za džeparac za more me ne zanima.
– naš najveći živući tehničar tehničke analize cijenjeni gospon Tigrus planira, odnosno točno je izračunao kako će taj Crobex ići na 9500 bodova.
– tako da to neće biti đeparac za more, to će biti jedinstvena prilika za brutalno bogaćenje.
Možda se uključim samo na Optimi da podignem istu na 25 kuna.
– sad ćeš se uključiti, a gdje si bio kad je grmilo.
– ja ju više ne kupujem, skupa mi je.
– a i skromna sam, mislim da mi je na toj dionici dovoljna zarada za jednog novog skupog Merđana.
Isto je cirkus ovaj ZSE, kako je moguće da je meni najveća stavka u portfelju optima na nekoj miki maus cijeni ?
– daj preporuči mi neku miki maus dionicu na ZSE, normalno da je i na miki maus cijeni.
– ovu naknadnu pamet na ovoj temi nitko ti ne cijeni.
Ali, gledam ti ja Graf
I gledam ja to, gledam…
– je li na godišnjem grafu zlata cup and handle.
– mislila sam ga kupiti sada jer je obično u srpnju Au najjeftinije.
– pa gledam petogodišnji graf, na max. je, pa još vidim taj cup and handle i odustala sam, ode lova na ZSE.
– a i Au ode gore.
– naš najveći živući tehničar tehničke analize cijenjeni gospon Tigrus planira, odnosno točno je izračunao kako će taj Crobex ići na 9500 bodova.
– tako da to neće biti đeparac za more, to će biti jedinstvena prilika za brutalno bogaćenje.
[/quote]
Tehnička analiza je dobra kooliko je veliki novac koji iza njega stoji.
Vidjeti ćemo sada 7 i 8 mjesec.
Ako vani burze izdrže moglo bi biti svašta.
A čim pređemo 2.200 bodova i fondovi će se uključiti.
Uz ogradu ako netko napokon ušutka Trumpa jer taj će izazvati 3. svjetski war samo da mu nafta ne padne.
– sad ćeš se uključiti, a gdje si bio kad je grmilo.
– ja ju više ne kupujem, skupa mi je.
– a i skromna sam, mislim da mi je na toj dionici dovoljna zarada za jednog novog skupog Merđana.
[/quote]
Sorry.
Ali svaka suša može Optimu dignuti s 1,50 na 5 kuna.
Puno ju je teže dignuti s 5 kn na 25 kuna jer onda priča o prodaji na 10 kn ne drži vodu.
Mislim učinak je isti, zar ne :).
Da vidimo tko će prvi izaći s pedeseticom!
T&aj plaća rundu…
By the way jer su oni izvlakači napokon na kraju s brojem dijonica?