– prošli tjedan sam napravila +11.795 kn.
– ovaj tjedan je taj plus bio i nešto veći +31.590 kn.
– evo ponovno sam kupila i malo ZABE, puno jeftinije nego što sam ju ne tako davno prodala svu.
Informanka.
– ovaj tjedan je plus točno +10.550kn.
– nije nešto puno ali veseli, pogotovo kada se taj plus ostvaruje kontinuirano iz tjedna u tjedan.
– dosta dionica mi je ostvarilo sitan minus, fondovska industrija mi je u postotku napravila najveći minus.
– e sada će te se pitati odakle taj plus.
– najveći plus mi je ostvarila MDKA, ali idući tjedan isto tako ta MDKA može i pasti za isti postotak, tu će tako biti dok ne doznamo kolika će biti dividenda.
– osim ZABE taj plus su mi ostvarile još dvije dionice među kojima je i jedan brodar.
– nadam se da će nakon izvješća 3Q još neke dionice značajnije porasti, a možda i neće, vidjet ćemo što će biti.
– I love this game.
Pozdrav !
Pa nisu pojeftinili koliko su trebali.
Ipak je nafta pala s 87 na 80 $ po barelu.
Dok su rast s 84$ na 88$ nagradili s 20 lipa povećanja cijene.
Laku noć Hrvatska.
– rast s 84$ na 88$ povećanje cijene 20 lipa po litri.
– pad s 87$ na 80$ smanjenje cijene 1 lipa po litri (dizel).
– i onda se pitaju zašto im se normalni ljudi masovno iseljavaju iz zemlje.
– čitam kako im je iz tračnica iskočio najmoderniji vlak pri ludoj brzini od 50km.
– jeste li znali da od kupljene svake litre goriva vi dajete uhljebima u HŽ 20 lipa po litri.
– a u mojem selu i daljnoj okolici vlaka niti nema, niti poznajem jednu osobu koja se je vozila vlakom HŽ u zadnjih 20 godina.
– čemu onda plaćamo tih 20 lipa po litri goriva uhljebima u HŽ ???
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana, moj vam je savjet bježite od banaka, pa tako i ZABA-e, u širokom luku; sve su umočene u CHF osim HPB-a, a HPB je umočen u druge stvari kao ‘državna’ banka
sudska praksa se ustaljuje, sve je više dobivenih pravomoćnih presuda pa i isplata, a oni jadni jedino što mogu revizija pa revizija, pa viša instanca… samo ne bude išlo u nedogled!
a eto jadni dužnici u drugim valutama (HRK, EUR…) ni ne znaju jadni da i oni imaju pravo na obeštećenje, priča Aleksić da mnogi saborski zastupnici nisu ili upoznati ili ne vjeruju da imaju pravo na povrat ukradenog, pa gdje bi onda ‘običan puk’
ali radi se i na tome da se svi osvijeste…
Ivana, moj vam je savjet bježite od banaka, pa tako i ZABA-e, u širokom luku; sve su umočene u CHF osim HPB-a,
– je li i IKBA umočena u CHF ???
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana, moj vam je savjet bježite od banaka, pa tako i ZABA-e, u širokom luku;
– moram u banke ulagati zbog disperzije.
– a nekako više vjerujem stranim vlasnicima nego kad su vlasnici Hrvati.
– najdraže mi je to što velika većina stranih vlasnika dobit izvlači kroz povećane dividende.
– neće vam banke propasti.
– evo jena banka na kojoj imam račun digla mi je naknadu “paketa” 40%, odnosno s 25kn na 35kn, kako su digli meni tako su isto učinili i ostalim štedišama.
– velika većina štediša neće imati pojma da im je banka podigla naknadu.
– a ja na banci pitam što je to, zašto povećanje naknade ???
– a teta na šalteru mi kaže pa dobili ste te i te dodatne usluge.
– ja, je li može bez tih usluga s starom naknadom.
– teta, na žalost ne može.
– ja, izvinim se teti i pošaljem upravu u onu stvar.
– ja imam 2 takva paketa, zbog države u kojoj živim odnosno poreznih uhljeba.
– e sada ja toj banci moram svaki mjesec platiti đambo picu.
– ja štedim na nekoj drugoj banci, nemaju nikakvu naknadu, al ti nemaju token.
– najrađe bi poništila sve račune na toj banci, ali preko tih računa mi ide sva lova, to nisu računi za štednju, to su mi protočni računi, znate li koliko bi mi bilo posla prebaciti sve te račune na neku drugu banku koja opet ima neku naknadu.
– a to banke sve znaju, i zato se tako i ponašaju.
– te banke legalno kradu, a jedino je dobro što dobit izvlaće kroz dividendu.
– I love this game.
Pozdrav !
best buy? ….ko još išta ovdje na ovom placu , od malih dioničara , može nešto znati ? …blue čipovi ….na ručnoj …sve ostalo na ručnoj .. osim onoga kaj je stjerano u bananu ,npr građevinari … TA ništa ..moš gledat krivulje do sutra …samo insajderi mogu izvlačit lovu na pojedinoj dionici koju baj d vej sami odigravaju …koja žabokrečina …evo i ova cijela burza objavljuje službeno gubitke !!! moš vjerovat !! ..
fondovi puni love …više neznaju kud s njom ..cirkus ….koda svi čekaju novi leman braders …
– ja štedim na nekoj drugoj banci, nemaju nikakvu naknadu, al ti nemaju token.
[/quote]
Zar je moguće da ima banaka koje danas ne nude uslugu tokena!? Možda bolje zaobilaziti takve banke.
Zar je moguće da ima banaka koje danas ne nude uslugu tokena!? Možda bolje zaobilaziti takve banke.
– imate garanciju od države, sada napamet nemam pojma 100-150.000kn.
– u turizmu zarađujete eure, a meni najviše trebaju kune, e ta mi banka nudi najbolji tečaj u HR, niti jedna privatna mjenjačnica mi ne nudi tako povoljan tečaj.
– ove tvz. velike banke, imaju tečaj na kojemu će vas legalno opljačkati.
– naše turiste te banke “olakšaju” 5-10% pri promjeni deviza.
– na tom tečaju, na nešem turizmu najviše vam zarađuju banke.
– provjerite koji je tečaj valuta na Tuđmanovom aerodromu kada naši gosti prvi put krenu u razmjenu valuta.
– zbog toga vam banke imaju veliku dobit, te mogu isplaćivati velike dividende.
– kradu sasvim legalno, sve po slovu zakona.
– I love this game.
Pozdrav !
best buy? ….
MDKA.
– ovu dionicu hvali i gospođa Miami koja je godinama prisutna u farmaceutskoj industriji.
– ja nemam blage veze s tom industrijom ali vam mogu navesti neke činjenice odnosno FA.
– prodaja raste, što je o.k.
– neto dobit 45-56M.
– kapital i rezerve, porast.
– p/e 10.13 što omogućuje rast cijene dionice od preko 100%.
– BVPS oko trenutne cijene.
– zarada po dionici 1.520 – 1.838kn, unazad par godina.
– ROE 9.59%, to je o.k.
– na računu keš po dionici 4.085kn.
– dug stalno velik, trenutno 337%, to nije dobro, ali najveći dužnik je država, a ona u konačnici plaća 100%, tako da to i nije neki problem.
– imali su problema s reketom kod Agrokora, ali upućeniji od mene kažu kako to za ovu firmu i nije neki problem.
– zbog toga ovo ljeto nije izglasana dividenda.
– ali možda kao i prošle godine bude te dividende do kraja ove godine.
– I love this game.
Pozdrav !
Fala kolegice Ivana …pratim ju već neko vrijeme pažljivo …trguje se sa malim brojem dionica ..evo mali TA od nje 5godišnjak i godišnjak…lp
MDKA (2.dio).
– ovo mi je najdraži dio kod ove dionice, dividenda.
– 2017. – 2.000kn.
– 2016. – 1.700kn.
– 2015. – 2.650kn.
– u zadnje 3 godine isplatili su kroz dividende 6.350kn.
– godišnje čista zarada po dionici 1.520 – 1.838kn.
– na računu imaju keša po dionici 4.085kn, koji mogu cijeli podjeliti u dividendu.
– tu očekujem isplatu dividende od 1.000kn po dionici.
– a 2.000kn bi me stvarno obradovalo.
– prinos:
– 2.000kn = 12.5% na trenutnu cijenu dionice.
– 1.000kn = 6.25% ” ” ” ” ”
– ne bih napisala da je ovo moje drukanje na ovu dionicu, jer je sve iz FA točno.
– samo što je ta dividenda moja lijepa želja, a možda je i bude, vidim pojačano se trguje, možda netko zna a ja ne znam.
– a stvarno bi mi lijepo legla jedna velika dividenda ono za skijanje iako nemam pojma o skijanju.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. prošle godine me je MDKA stvarno obradovala.