Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– evo i za vas jedna inf. da i vi možete zaraditi ili profitirati koju siću za idući tjedan.
– gorivo bi vam trebalo u utorak biti malo jeftinije.

– ove kratkoročne prognoze me stvarno idu, pogađam i zarađujem.
– stvarno bi mi pomoglo kada bi se i neki od vas koji se kuže u te prognoze, malo pripomogli na ovoj temi jer ja pogađam ali nisam potpuno sigurna u svoje prognoze, pogađam cca 80-90%.
– kad bi na ovoj temi više investitora napisalo np. dans će rasti nafta, zlato pada, euro raste…
– ali nema toga u Hr., očito smo preglu. nacija, a i sve vam kaže kako smo na začelju EU.

– evo gorivo je pojeftinilo, a zašto je super pojeftinio znatno a dizel neznatno, stvarno nas….

– I love this game.
Pozdrav !

Ode još jedna sa fat greasy margin of safety.
GAMA
Pozdrav!

Doktore uz duzno postovanje mislim da vam je prilika sa debelom armiranom marginom sigurnosti prosla ispred nosa -Pevec.
A mogla bi jos jedna uskoro.

Pozdrav!

uci u tuho 2010.-2011. imao si armiranu debelu marginu sigurnosti, P/E kronicno ispod 10, a dividenda 10%, visak zaradjenih para prema cijeni dionice kipi im na sve strane.

[/quote]

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Ovo sam napisao 11.10., ali u petak 12.10. sam prilicno zaradio na rastu ATPL :-).

– 11.10 je tu na ovoj temi bila pila naopako a 12.10 ste zaradili milijune.
– ovaj lik je još gorim od Sear-Bear-Gear-Pepermint- Remorker lika.

– a kako ste se zvali odnosno koje je bilo vaše ime prije 11.05.2018.
– na kojim ste dionicama popušili i koliko love ako nije tajna.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Forum citam od 2007. godine, te su mi vasi postovi bili jedni od najdrazih, pogotovo na ATPL tamo negdje oko 2009. kad je dionica bila oko 1000 kn. Poceo sam pisati na forumu prije par mjeseci, valjda iz dosade ili iz zelje da nesto pametno kazem, jer investiram od 2002. Prva investicija mi je bila stari dom fond ako se jos netko sjeca, dok je jos postojala Varazdinska burza. Sada se to zove Valamar i glavna je perjanica na ZSE. Ozbiljnije sam se poceo baviti investiranjem 2016., a najvise sam popusio na Ledu i to se ne sramim priznati. Najvise sam do sada zaradio na ATPL, jer sam je poceo kupovati oko 100 kn, tamo u 5. mjesecu 2016 i portfelj mi je porastao za 15% u petak zbog ATPL. Druge pozicije za koje smatram da ce odraditi slican rast su DDJH i DLKV (sto god tko mislio o upravi). Inace sam u nekom trenutku posjedovao sigurno preko 20 raznih dionica na ZSE, ukljucujuci HT, ERNT, ADRS, ATGR….Koliko se sjecam na temi VLEN ste dosta pisali da kupujete, a u top 10 ima jedna ivana, pa ste mozda to vi, ali nije ni bitno uglavnom 🙂

U svakom slucaju zelim vam sve najbolje!

I love this game 🙂
[/quote]

Investiras od 2002., a ozbiljnije si se počeo baviti ulaganjem i najviše si zaradio 2016. na ATPL?! A u sto si ulagao od 2004. do 2008. obzirom da su se u to doba ostvarivali najveći povrati na uloženo?

Zasto mislite da cu reci bas sve informacije o sebi? Ovo sam ionako odgovarao kolegici ivani7 i mozda otkrio i previse informacija.

Ulagao sam i u investicijske fondove od 2004 – 2008, te osim KORF-a i u druge bluechip dionice kao HT, ERNT i to je to sto cu otkriti o sebi. Ajde vi ispricajte svoju investicijsku pricu i najbolju i najlosiju investiciju?

Jedno je zarada na veliki postotak, a mali ulozeni iznos, a drugo je ulozeni malo ozbiljniji iznos koji poraste nekoliko puta kao ATPL.

Nije mi jasna ekipa koja uredno pljuje po svemu, a nece reci gdje zaradjuje, pa da i mi ulozimo u diobicu na kojoj dize lovu. Vec sam par puta rekao da bi mi bilo jasno da netko zeli ocrniti neku dionicu da ima shortanja, pa da zaradi na padu, ali ovako nema smisla. Jedino mi ima smisla ako takodjer misli da je to dobra firma, pa zeli dokupiti na nizoj cijeni.

– evo i za vas jedna inf. da i vi možete zaraditi ili profitirati koju siću za idući tjedan.

– stvarno bi mi pomoglo kada bi se i neki od vas koji se kuže u te prognoze, malo pripomogli na ovoj temi jer ja pogađam ali nisam potpuno sigurna u svoje prognoze, pogađam cca 80-90%.
– kad bi na ovoj temi više investitora napisalo np. dans će rasti nafta, zlato pada, euro raste…
– ali nema toga u Hr., očito smo preglu. nacija, a i sve vam kaže kako smo na začelju EU.

– evo gorivo je pojeftinilo, a zašto je super pojeftinio znatno a dizel neznatno, stvarno nas….

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Pa nisu pojeftinili koliko su trebali.
Ipak je nafta pala s 87 na 80 $ po barelu.

Dok su rast s 84$ na 88$ nagradili s 20 lipa povećanja cijene.

U utorak će gorivo opet pojeftiniti.

Za onih 5 lipa razlike kaj su već rošli utorak trebali pojeftiniti.

Naime Mariću fali novaca zbog
a) Agrokora
b) Uljanika
c) Petrokemije
d) Đure Đakovića
e) otkupa dionica INE od Mađara

Pa ne možemo ovu Vladu nazvati lažljivcima kad su kako ono; onaj njihov slogan; gdje IVO tu i mi.

Dosljedno.

ps.

Da se kladimo da će se svi Bandići Sanaderi, vidoševići, ……………….biti oslobođeni od neovisnog sudstva.

Psttt……………..

Da predsjednicu ne uznemirimo dok Hrvati bježe van.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Pa nisu pojeftinili koliko su trebali.
Ipak je nafta pala s 87 na 80 $ po barelu.

Dok su rast s 84$ na 88$ nagradili s 20 lipa povećanja cijene.

U utorak će gorivo opet pojeftiniti.

Za onih 5 lipa razlike kaj su već rošli utorak trebali pojeftiniti.

Naime Mariću fali novaca zbog
a) Agrokora
b) Uljanika
c) Petrokemije
d) Đure Đakovića
e) otkupa dionica INE od Mađara

Pa ne možemo ovu Vladu nazvati lažljivcima kad su kako ono; onaj njihov slogan; gdje IVO tu i mi.

Dosljedno.

ps.

Da se kladimo da će se svi Bandići Sanaderi, vidoševići, ……………….biti oslobođeni od neovisnog sudstva.

Psttt……………..

Da predsjednicu ne uznemirimo dok Hrvati bježe van.
[/quote]

Kolega Hasenfefer,

Molio bih da mi obrazlozite tocku d), tj. koji tocno novc drzavi fale zbog Djure Djakovica?

Koliko znam drzava je dala samo jamstvo za kredit Djure, i to za 75 mil. kn. Dakle nisu dali novce vec jamstvo za kredit sa dospijecem za 3-4 godine (nisam siguran tocno kad).
Djuro ce ove godine imati cca 800 mil. kn prihoda i trebaju im novci za obrtna sredstva. Ako ostvare dobit na kraju godine, kako najavljuju to ve vjerojatno ici na pokrice gubitaka iz proslih godina i nastavak razduzivanja kod banaka.

Za tocke b) i c), se slazem da ce im trebati novci, dok je a) i e) nategnuto

Pa i za Uljanik nisu dali novac, nego samo jamstva za kredit.
Navodno ako se ne vrati kredit, onda to treba vraćati država s Crvenim čelikom.

ps.

Vi stvarno mislite da Vlada ima strategiju i reforme?

Znaci vi vec sada znate da oni nece uz dokap moci vratiti taj kredit za par godina?

Opce je poznato da se vladina strategija mijenja svake 4 godine ill krace koliko traje aktualna garnitura na vlasti.

Pa dosad se baš i nisu proslavili.

A kako komentirate rast ATPL na 700 kn, a onda kad je BDI rastao pad na 300 kn.

Da li to znači kada BDI na kraju godine počne padati, će opet ATPL na cca 700 kn?

Mislim, da se mogu pripremiti.

Lp

Znam da nekad trziste u Hrvatskoj nema uopce logike, ali to stvara dodatne prilike kao npr. moja kupnja ATPL na 313 kn jos prije 2 tjedna, a sada je cijena oko 460kn. Zato uvijek treba imati kesa u pricuvi kada se ukaze takva prilika. Moje misljenje je da je nedostatak novca uslijed dugotrajne recesije, te tik nakon izlaska iz krize slom Agrokora (da li je tko razmisljao u smjeru da nije tako dugo trajala kriza i da vecina kupaca nije presla u jeftiniji Lidl da li bi Agrokor prezivio u onom obliku?!? ) uzrokovao opcu nelikvidnost na trzistu, te jednostavno vise nema dovoljno kesa sklonog riziku koji bi pogurao gore neke dionice. Svaki izlazak malo veceg investitora iz neke dionice na ovako nelikvidnom trzistu uzrokuje pad dionice za 50 ili vise %. Po meni ako se pojavi neki veci strani ili domaci fond koji pocne kupovati razlicite dionice mogao bi ih pogurati i preko 50% gore jer je vecina dionica podcijenjena a obzirom na fundamente, osim naravno turista koji su otprilike fer vrednovani. To je samo moje razmisljanje i smatram da stvari nisu tako crne kako ih neki zele prikazati ovdje na forumu, a koliko znam najvise emotivno bole propustene prilike za zaradu, cak ponekad i vise nego izgubljen novac.

Sto se tice Djure slazem se da su prije lose poslovali, ali u zadnjih par godina im se pokazatelji popravljaju otkad su se vise orijentirali na izvoz u odnosu na ovisnost o dobroj volji drzave i drzavnih firmi otprije.
Mislim da ih je politika u proslosti dosta unazadila, ali drzava od zadnjeg dokapa vise nije vecinski vlasnik, pa ako bude novog dokapa ove godine mozda padnu i na otprilike 25%, dok ce privatni investitori imati 75% vlasnistva, sto daje nadu da ce se stvari razvijati i dalje u dobrom smjeru, pa cak i nakon promjene na vlasti. Imaju po meni strucnu upravu i NO (mislim isti broj predstavnika drzave i privatnih investitora i jedan predstavnik radnika. Ono sto im je uvelike otezavalo poslovanje i zbog cega su visili na rubu je velika zaduzenost koja se ove godine pocela rjesavati (otprilike 50 mil kn razduzivanja), te ovaj kredit je na istom smjeru jer smanjuje troskove kamata i ostale troskove.

Ja ne mogu znati da li ce neka dionica sutra ili za dva tjedna ili mjeseca rasti ili padati, te se zato fokusiram na samu firmu, te gledam da li ima potencijala za rast same firme, povecanja efikasnosti, te posljedicno tome i povecanja vrijednosti same firme i dionica.
Eventualno mi intuicija i leptirici u zelucu kazu da bi nesto moglo poceti uskoro rasti ili knedla u grlu da bi nesto moglo poceti padati s obzirom na prijasnje iskustvo, ali cak i s time sam samo 50% ili cak i manje puta u pravu, tako da ovo nije nagovor na kupnju i/ili prodaju.

čestitke Ivani na Zabi od neki dan
Zna žena kako baciti lovu niz vjetar

– a jadan li si.
– imala sam dosta ZABE, jeftino kupljene odavno, te sam ju prodala zbog udruge Franak.
– na toj transakciji sam lijepo zaradila, i to bez plaćanja poreza uhljebima.

– ZABA je relativno dosta pala, što ne znači kako ne može još padati.
– prva transakcija odnosno ponovni ulazak u ZABU mi je 11/10 25kom. ukupno s provizijom 1.415kn ili 56,60kn po dionici.
– poslije te transakcije ulazim još 6-7 puta u ZABU, svaka transakcija mi je sve povoljnija i povoljnija, slićan fenomen imam i na OPTE.

– ja sam ovaj tjedan na ZABI zaključila u plusu, nije nešto velik ali je PLUS.

– gospon ING vam se je pohvalio kupnjom 2.000 dionica ZABE tu na ovim cijenama slićnim mojem ulazu.

– a vi gospon Borša, molim vas nemojte sa mnom više kontaktitrati, jer ste stvarno dosta jadni, a i nije investiranje u dionice za vas.
– ostavite se investiranja, pogubiti će te svu lovu.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close