Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

…uskoro će objava rezultata za 3. kvartal, a imam nešto love viška i četveroumim se između kupnje:

RIVP
DDJH
DLKV
ATPL

Što bi moglo uskoro najviše porasti, što mislite?

Može i neki peti ili šesti prijedlog…

RIVP – uzasan pritisak s prodajne strane. Sezona gotova, do izglasavanja dividende nema informacije koja moze potaknuti rast. Q4 i q1 su potpuno nebitni. Mislim da ce q3 bit odlican, ali da ce cijena svejedno dolje. Sezona je gotova, sljedecih 4-6 mjeseci mrtvilo ili pad.
DLKV – imao ga dosta, popusio puuuno. Po informacijama koje imam Uprava je katastrofa (vidi se po rezultatima) kao i kadar kojeg su doveli iz poste. Kad slusas price bljuje ti se. Novi vlasnici nista ne mijenjaju, ocito pusu u isti rog kao i Uprava. Pitanje je dana kad ce sluzbeno obavijestit da je CFO napustila drustvo. Znaci, u posljednjih godinu dana, 2 jedina clana Uprave (Jurkovic i Jurcic Sestan) koji su imali znaje i koji nisu politicki postavljeni su napustili drustvo. Cijena je dosta niska, ali informacije (i rezultati) mi govore da ide to i nize. I ovdje imamo jakog prodavaca.
ATPL – uzasno dosadni i veliki prodavac i jos jaci kupac!! Sljedeca 2 mjeseca bi trebala bit extra dobra za ATPL i BDI. Ako prodavac ostane bez municije I.B. to digne 50% u 2 tjedna. Ovdje ce kad udremo u dno ici brutalan rast. Ali gdje je dno, 350, 300, 200? Nemam pojma. Trebalo bi malo ovog uzet, narodna je to dionica kad krene svi je kupuju i mlado i staro i investitori i spekulanti.
DDJH – po meni zicer. Q3 bi trebao biti odlican, blogerska sekta je jos tu, puno dobrih stvari se ovdje izdogadjalo u posljednje vrijeme, narodna dionica. Kad se makne prodavac krece vlak. Od sve 4 ovdje mi je risk/reward najbolji, iako je dionica fundamentalno smece.
Sve napisano je kratkorocno ocekivanje (6 mj.) kretanje cijene, a ne na kretanje vrijednosti drustava.
P.s. nemam nista od navedenog

Rastimo zajedno...

Hvala kolega Parica na opseznoj analizi. Jos vam vise vjerujem jer nemate te dionice.
Ova tema je nekako zamrla otkako je zavladala rasprodaja na zse. ali jednom mora zasjati i sunce. Bar se nadam…

Nije analiza vec obican/seljacki pokusaj predvidjanja kretanja cijena dionica obzirom na sentiment trzista i vlastito iskustvo, takozvano “bacanje graha”.

Rastimo zajedno...

Nije analiza vec obican/seljacki pokusaj predvidjanja kretanja cijena dionica obzirom na sentiment trzista i vlastito iskustvo, takozvano "bacanje graha".

Nekad je važnija ta intuicija nego sve moguće fundamentalne analize na našem tržištu gdje većina pravila sa ‘normalnih’ tržišta ne vrijede

To bi bilo prelako kad bi burza funkcionirala samo po krvnoj slici😀

Slažem se, čak je i Warren Buffet rekao nešto u stilu da kada bi tržišta bila u skladu sa svim knjigama koje su napisana o njima svi sveučilišni profesori ekonomije bi bili milijunaši, a znamo da to uglavnom nije slučaj. Svatko ima taj unutarnji glas tj. intuiciju koji je po nekad iracionalan, te ponekad u krivu, ali mislim de je to uglavnom nakupljeno iskustvo kroz godine i godine u nesvjesnom djelu pamćenja… Dosta filozofije za jutro :-). Uglavnom bihevioralna ekonomija je nejvjerojatna tko ju je proučavao.

…uskoro će objava rezultata za 3. kvartal, a imam nešto love viška i četveroumim se između kupnje:

RIVP
DDJH
DLKV
ATPL

Brisati RIVP i staviti JDRN.Ako u kupnju Jadrana krene OTP indeksni kratkoročno sigurnih 50%
DDJH,DLKV ili ATPL??? pojma nemam.
Tehnika je bila najbolja trejderska investicija.I biti će ponovno.Naravno ne ulaziti više od 3 do maksimalno
5# portfelja zbog velikog rizika od stečaja.

RIVP
DDJH
DLKV
ATPL

IGH i ATPL

istražite KODT i ILRA ,,, rezultati više nego dobri

Sun Tzu – [b]Umijeće Ratovanja[/b] & George S. Clason - [b]Najbogatiji čovjek u Babilonu[/b] vrijedi pročitati

istražite KODT i ILRA ,,, rezultati više nego dobri

Tamo gdje su rezultati više nego dobri, već je kasno za ulazak.

Nije problem bilo što kupiti ako to misliš držati godinama. Ako međutim planiraš izaći u nekom kraćem roku, onda to već postaje problem jer na masi dionica bida gotovo ni nema, čast iznimkama. Ne mislim ovdje naravno na burek trgovanja nego na nešto jače količine keša s kojima bi se ušlo u poziciju. Kad se sumiraju mogućnosti na ZSE zaključak je: burecima se može trgovati i na tome zaraditi, ali sve iznad toga na gro dionica polako postaje SF.

Ignore: KressoM, delux

Nije problem bilo što kupiti ako to misliš držati godinama. Ako međutim planiraš izaći u nekom kraćem roku, onda to već postaje problem jer na masi dionica bida gotovo ni nema, čast iznimkama. Ne mislim ovdje naravno na burek trgovanja nego na nešto jače količine keša s kojima bi se ušlo u poziciju. Kad se sumiraju mogućnosti na ZSE zaključak je: burecima se može trgovati i na tome zaraditi, ali sve iznad toga na gro dionica polako postaje SF.

Slazem se ,uglavnom burek burza.

New Report

Close