Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Navlače se ljudi u turiste na očitom vrhu krivulje ili sada već u laganom padu u odnosu na prošlu godinu, ali ajde bar ima dovoljno likvidnosti, što se ne bi moglo reći za ostatak dionica na zse…

Ma ne navlače. Samo nemaju kome prodati. Ogromne su količine jer su svi u turistima, a većina ih želi van.
Ako zavlada panika biti će to kao turska lira.

Kako kupiti zlato ???

– mislila sam da me zahebavate s tim pitanjem.
– ali primila sam i par poruka sličnog sadržaja.

– na prstenje, lančiće, privjeske… tu plaćate poreze i to ne kupovati.
– kupite investicijsko zlato (pločice, poluge i zlatnici najveće čistoće).
– investicijsko zlato vam je likvidno kao i gotovina.
– kada kupujete kupujte masu od 1oz (unce) pločicu ili od zlatnika Bečki filharmoničar.
– to vam je najjeftinije kod kupnje, a kod prodaje je sve isto jer vam računaju po gramu.
– veće kilaže su vam jeftinije po gramu, ali je bolje i praktičnije prodavati uncu po uncu.

– e sada što je unca ???
– bila sam u društvu par doktora i ekonomista tu cca moja generacija i pitam onako koliko je teška jedna unca.
– dobila sam odgovore od par kg do par grama.
– stvarno koliko smo mi nepismena nacija ???

– kao i pitanja gdje kupiti zlato ??? kako kupiti zlato ???
– u svakom malo većem selu kod nas imate dućan gdje možete kupiti zlato.
– niti jednu firmu vam tu ne želim reklamirati ali kada kupujete zlato neka to bude samo od kovnica Munze ili Argor (Austrija ili Švicarska).
– najprije pročitajte par knjiga o tom tipu investiranja pa tek onda investirajte u zlato.

– preko brokera možete kupiti papirnato zlato kojega je 40 puta više od stvarnog zlata.
– ja ulazim i u takav tip investicije, s polugom, stojim u investiciji ne duže od 1-3 dana.

– ovih dana možete vidjeti kako je zlato usko vezano uz dolar.
– kako dolar raste tako cijena zlata pada.
– ja sam se nešto kladila na rast dolara/euro .
– nemam pojma gdje bi se mogla kladiti na pad turske Lire, a to je oklada gdje ne možete pogriješiti.

– I love this game.
Pozdrav !

Ja ne savjetujem kupnju zlata.Buffet i mnogi uvazeni analiticari i investitori smatraju da zlato nije dobra investicija.Ono moze biti dobra investicija samo kada su velike svjetske krize i nemiri.Pogledajte grafove i kretanja cijena zlata pa ce Vam biti jasnije.
[/quote]

Ma da! A u svijetu trenutno vlada ogromna ljubav, bratstvo i jedinstvo i svi se natječu tko će prvi ukinuti carinu na uvozni proizvod.

A da li Bufet preporuča kupnju dionica?

Ivana kako kupuješ zlato?

https://www.moro.hr/
…investirajte u mase od bar 50 grama i veće ili u četverostruke dukate (Franc Jozef 13,96 g.) koji najbolje kotiraju kod nas

Navlače se ljudi u turiste na očitom vrhu krivulje ili sada već u laganom padu u odnosu na prošlu godinu, ali ajde bar ima dovoljno likvidnosti, što se ne bi moglo reći za ostatak dionica na zse…

Ma ne navlače. Samo nemaju kome prodati. Ogromne su količine jer su svi u turistima, a većina ih želi van.
[/quote]

Hasane, čovjek bi pomislio da s ovakvim uvidom u puls tržišta mlatiš velike pare na burzi. A kad tamo, samo ogorčenje, gubici i crnilo.

…investirajte u mase od bar 50 grama i veće ili u četverostruke dukate (Franc Jozef 13,96 g.) koji najbolje kotiraju kod nas
[/quote]
Evo baš gledam cijene, na filharmoniku je spread samo 3.4%, a na 4x Franz Josefu čak 7.9%!
Zašto kupovati ovaj drugi?

Kako kupiti zlato ???

– mislila sam da me zahebavate s tim pitanjem.
– ali primila sam i par poruka sličnog sadržaja.

– na prstenje, lančiće, privjeske… tu plaćate poreze i to ne kupovati.
– kupite investicijsko zlato (pločice, poluge i zlatnici najveće čistoće).
– investicijsko zlato vam je likvidno kao i gotovina.
– kada kupujete kupujte masu od 1oz (unce) pločicu ili od zlatnika Bečki filharmoničar.
– to vam je najjeftinije kod kupnje, a kod prodaje je sve isto jer vam računaju po gramu.
– veće kilaže su vam jeftinije po gramu, ali je bolje i praktičnije prodavati uncu po uncu.

– e sada što je unca ???
– bila sam u društvu par doktora i ekonomista tu cca moja generacija i pitam onako koliko je teška jedna unca.
– dobila sam odgovore od par kg do par grama.
– stvarno koliko smo mi nepismena nacija ???

– kao i pitanja gdje kupiti zlato ??? kako kupiti zlato ???
– u svakom malo većem selu kod nas imate dućan gdje možete kupiti zlato.
– niti jednu firmu vam tu ne želim reklamirati ali kada kupujete zlato neka to bude samo od kovnica Munze ili Argor (Austrija ili Švicarska).
– najprije pročitajte par knjiga o tom tipu investiranja pa tek onda investirajte u zlato.

– preko brokera možete kupiti papirnato zlato kojega je 40 puta više od stvarnog zlata.
– ja ulazim i u takav tip investicije, s polugom, stojim u investiciji ne duže od 1-3 dana.

– ovih dana možete vidjeti kako je zlato usko vezano uz dolar.
– kako dolar raste tako cijena zlata pada.
– ja sam se nešto kladila na rast dolara/euro .
– nemam pojma gdje bi se mogla kladiti na pad turske Lire, a to je oklada gdje ne možete pogriješiti.

– I love this game.
Pozdrav !

Ja ne savjetujem kupnju zlata.Buffet i mnogi uvazeni analiticari i investitori smatraju da zlato nije dobra investicija.Ono moze biti dobra investicija samo kada su velike svjetske krize i nemiri.Pogledajte grafove i kretanja cijena zlata pa ce Vam biti jasnije.
[/quote]

Ma da! A u svijetu trenutno vlada ogromna ljubav, bratstvo i jedinstvo i svi se natječu tko će prvi ukinuti carinu na uvozni proizvod.

A da li Bufet preporuča kupnju dionica?
[/quote]
Naravno da preporuca kupnju dionica.

[/quote]
Evo baš gledam cijene, na filharmoniku je spread samo 3.4%, a na 4x Franz Josefu čak 7.9%!
Zašto kupovati ovaj drugi?
[/quote]
Zato kaj naši ljudi znaju samo za Franceka (malog- 3,49 i velikoga 13,96 g)…inače sam zlatar i znam kaj me traže 🙂

Generalno, fizičko zlato se s investicijskom namjenom ne isplati kupovati. Ponajprije zbog spreada bid-ask, zatim naravno jer zlato nema intrinzičnu već tezauracijsku vrijednost (ne stvara dohodak) i zato jer izaziva troškove njegove adekvatne pohrane i čuvanja.

Zato su pametni ljudi smislili papir na zlato, a vani imate i ETF-ove na zlato, kao ovaj: https://www.finviz.com/quote.ashx?t=GLD

Generalno, papir na fizičko zlato takodjer nije oporeziv. Za ETF-ove ne znam.

Tehnički gledano, zlato jest “preprodano” no to ne znaci da ne može i dalje nastaviti padati. Zato oprez i pažljivo biranje trenutka kupovine i prodaje. Toliko.

Mogu se kupovati i povijesni zlatnici razih drzava, kojima nije vrijednost samo u zlatu ( naravno gleda se tezina i cistoca zlata) ,ali imaju i numizmaticku vrijednost.
Osim toga mislim da se ne treba ulaganje u recimo zlatnike dal povijesne ili ove nove kaj se stampaju na traci gledati kratkorocno, vec dugorocno.
Tipa kupnja jednog ili nekoliko zlatnika ( ovisno o tezini i mogucnostima ) djetetu pa sakupiti xxx komada za skolovanje danas sutra ili pomoc pri pokretanju nekog svog posla.

Generalno, fizičko zlato se s investicijskom namjenom ne isplati kupovati. Ponajprije zbog spreada bid-ask, zatim naravno jer zlato nema intrinzičnu već tezauracijsku vrijednost (ne stvara dohodak) i zato jer izaziva troškove njegove adekvatne pohrane i čuvanja.

Zato su pametni ljudi smislili papir na zlato, a vani imate i ETF-ove na zlato, kao ovaj: https://www.finviz.com/quote.ashx?t=GLD

Generalno, papir na fizičko zlato takodjer nije oporeziv. Za ETF-ove ne znam.

Tehnički gledano, zlato jest “preprodano” no to ne znaci da ne može i dalje nastaviti padati. Zato oprez i pažljivo biranje trenutka kupovine i prodaje. Toliko.

Fizicko zlato je opipljivo, i pored tebe, a kad jednom za investicijsko bude neka kriza, pa se skuzi da nema pokrica, i kaze car je gol, imat ces 0.

Draze mi je imat polugu kraj sebe, nego papir koji nema pokrice. A ljepse ga je i gledat kako sjaji kraj tebe.

Ma to au tradicionalne gluposti i price. Ako dodje kriza neće ti ni zlato biti od pomoći. Već ono sto će tada biti najdeficitarnije.

Papirnato zlato može biti i uglavnom jest u potpunosti pokriveno fizičkim zlatom. Na taj način je nastao novac. Zlato nije lako prenosivo, a papiri jesu.

A i kad je zadnji put bila takva kriza da se u nas kupovalo nešto zlatom? Takva situacija nije bila ni za vrijeme domovinskog rata… možda jedino u opkoljenom ratnom Sarajevu. Tako da…

[/quote]

Hasane, čovjek bi pomislio da s ovakvim uvidom u puls tržišta mlatiš velike pare na burzi. A kad tamo, samo ogorčenje, gubici i crnilo.
[/quote]

Ja bi molio da ne miješate moje dobitke na burzi sa stanjem na ZSE.

Ja sam samo ljut što su nesposobni kr.iminalci preuzeli sve pore hrvatskog društva uključujući i ZSE.
Ova jadna zemlja ne može čak ni burzu imati transparentnu.

Zadnjih 5 godina na ovoj burzi nisam uložio ništa i sve dok Vlada ne donese zakon o zaštiti privatne imovine i ulaganja u Hrvatsku neću ni dalje.
Prvo me zanima tko će sve na dugogodišnju robiju zbog Agrokora.
I to ne mislim na Todoriće već ljude koji su im to omogućili.

Lp

New Report

Close