Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa objektivan sam, samo brojke.
Postoje manje lijepe stvari uz ovu firmu ali sam ih uracunao.
Nastojao sam racionalno odvagati svaku akciju,korak i namjeru sad tko je bio u pravu vrijeme ce pokaazati .
Ako sam pogrijesio sam cu platiti cijenu.
Ne sanjam milione avione kamione.
Zaista cijenim tvoje viđenje situacije oko tuneliranja dobiti

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Ovo da je ZSE drukčija od svih ostalih burzi, da tu ne vrijede pravila koja drugdje vrijede, i slično, obično govore razni burekdžije, kockari i tehničari.
Drevilov pristup je generalno OK, ali ozbiljno manjkav jer ne uzima u obzir rizike zbog većinskog vlasnika, prijevare, ne prilagođava brojeve za jednokratne stavke, ne zna kako valuirati Adris, i slično.
To se i vidjelo u slučaju Leda.
Za bolju verziju kvantitativnog pristupa pogledajte knjigu "Quantitative value".

What vrlo dobro! ono sto me muci jer sam iskusio na primjerima je da model nije u stanju ocjeniti i ugraditi u vrednovanje problem naglog ili bliskog preokreta situacije zbog slijedecih razloga: vlasnika, prijevare, direktnog uplitanja politike u poduzece kroz vlasnicki udio ili donosenje zakonskih akata, jednokratnih stavki, ciklicnih dionica i jednostavno momenta zavrsetka dugog perioda rasta kao faze u zivotu poduzeca. disperzija na petnaestak poduzeca uz jedan ili nijedan takav slucaj godisnje radila je dobro godinama, unutar jedne godine postoci gubitka nastali takvom pojedinacnom stetom bi se pospugali ukupnim rastom i ostalo bi svake godine 20-25% prirasta. 2017. napravio sam vise od jedne greske i zavrsio s -9.1%, a da nisam napravio ni jednu gresku svejedno ne bih zavrsio na 20%, vec s 5-10% plusa. Bilo je tu i bihejvioralnih slabosti s moje strane, gledano unazad vidim da sam sam sebi nabio pritisak da odrzim 20% u uvjetima kad je bilo ocigledno da se to nece dogoditi samo od sebe. Ove godine sada je plus 4.2%, godinu bih mogao, ovisno o smjeru, zavrsiti u sirokom rasponu od jako lose do jako dobro. Znam da je rijec o mojim stotinama kkna, ali osim brige za osobni likvidni kapital ja sam i iskreno znatizeljan sto ce se desavati. nepoznanica i zato rizik su turisti, jako los scenarij s njima mogao bi me ozbiljno oštetiti, magnitude 10 leda.

Vlen-r-b je trenutno Best buy imate 15 posto u sljedecih 1mj-2mj 100 posto kako bi rekli no brain invesment.Dividendu 1kn per shere plus minimani otkup od 9.25 premda mislim da ce ponuda ici po 11.9 kn plus dividenda neka post ostane zapisan pa da se cujemo za 2mjeseca

Evo, prisjetih se vaseg posta.

Na zalost svih nas, niste točno predvidjeli cijenu.

Iskreno se nadam da ce dividenda proci.
[/quote]
gosp. snupy je zato pogodio sa HUPZ i LRHC i meni otvorio oči tada

Ovo da je ZSE drukčija od svih ostalih burzi, da tu ne vrijede pravila koja drugdje vrijede, i slično, obično govore razni burekdžije, kockari i tehničari.
Drevilov pristup je generalno OK, ali ozbiljno manjkav jer ne uzima u obzir rizike zbog većinskog vlasnika, prijevare, ne prilagođava brojeve za jednokratne stavke, ne zna kako valuirati Adris, i slično.
To se i vidjelo u slučaju Leda.
Za bolju verziju kvantitativnog pristupa pogledajte knjigu "Quantitative value".

What vrlo dobro! ono sto me muci jer sam iskusio na primjerima je da model nije u stanju ocjeniti i ugraditi u vrednovanje problem naglog ili bliskog preokreta situacije zbog slijedecih razloga: vlasnika, prijevare, direktnog uplitanja politike u poduzece kroz vlasnicki udio ili donosenje zakonskih akata, jednokratnih stavki, ciklicnih dionica i jednostavno momenta zavrsetka dugog perioda rasta kao faze u zivotu poduzeca. disperzija na petnaestak poduzeca uz jedan ili nijedan takav slucaj godisnje radila je dobro godinama, unutar jedne godine postoci gubitka nastali takvom pojedinacnom stetom bi se pospugali ukupnim rastom i ostalo bi svake godine 20-25% prirasta. 2017. napravio sam vise od jedne greske i zavrsio s -9.1%, a da nisam napravio ni jednu gresku svejedno ne bih zavrsio na 20%, vec s 5-10% plusa. Bilo je tu i bihejvioralnih slabosti s moje strane, gledano unazad vidim da sam sam sebi nabio pritisak da odrzim 20% u uvjetima kad je bilo ocigledno da se to nece dogoditi samo od sebe. Ove godine sada je plus 4.2%, godinu bih mogao, ovisno o smjeru, zavrsiti u sirokom rasponu od jako lose do jako dobro. Znam da je rijec o mojim stotinama kkna, ali osim brige za osobni likvidni kapital ja sam i iskreno znatizeljan sto ce se desavati. nepoznanica i zato rizik su turisti, jako los scenarij s njima mogao bi me ozbiljno oštetiti, magnitude 10 leda.
[/quote]

Kolega Drevil, turisti nek vas ne brinu, nema razloga. Osobno sam se na vlastite oci uvjerio u ekstra popunjenost hotelakih kapaciteta, a i u komunikaciji s ljudima dobivam info o izvrsnoj sezoni koliko god je neki pokusali umanjiti.
Ono sto je bilo ocekivano je da rast u turizmu vise nije moguce oatvarivati po dvoznamenkastim stopama zbog vece bazne pozicije. U apsolutnoj vrijednosti, i rast od 4,5 % je golem, to je kao nazad par godina rast od 20 %.

Pitanje da li su turističke dionice, one najbolje turističke, best buy, je kao da li je Luka Modrić bio best buy prije 8 ili 10 godina. Kristalno jasno, da i slabo upućen može shvatiti i onaj koji želi sve preko noći.

Navlače se ljudi u turiste na očitom vrhu krivulje ili sada već u laganom padu u odnosu na prošlu godinu, ali ajde bar ima dovoljno likvidnosti, što se ne bi moglo reći za ostatak dionica na zse…

Best buy.

– evo po najnižim cijenama sam kupila i preuzela malo investicijskog zlata.
– “te najniže cijene”, svakako mogu biti i još niže.
– dividende mijenjam za zlato.
– najdraže mi je kada na računu pročitam “bez poreza” i “PDV 0,00”.
– ne znam zašto i srebro nije oslobođeno tih poreznih nameta.
– još mi je ostalo love za kupiti malo zlata nakon blagdana da uhvatim neku srednju cijenu.
– na burzi imam otvorenih 7 kupovnih naloga (male novčane vrijednosti).
– izgleda je sezona dividendi za ovu godinu prošla tako da ću što se tiće burzovnih aktivnosti do kraja ove godine biti mrtva “bez trgovanja”.
– stvarno je velika šteta što su ovu burzu uništili s poreznim nametima.
– ali na zlatu barem zasad još nemate poreza.

– I love this game.
Pozdrav !

Al imas na prodaji tog zlata unutar 2 godine?

Ivana kako kupuješ zlato?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Best buy.

– evo po najnižim cijenama sam kupila i preuzela malo investicijskog zlata.
– "te najniže cijene", svakako mogu biti i još niže.
– dividende mijenjam za zlato.
– najdraže mi je kada na računu pročitam "bez poreza" i "PDV 0,00".
– ne znam zašto i srebro nije oslobođeno tih poreznih nameta.
– još mi je ostalo love za kupiti malo zlata nakon blagdana da uhvatim neku srednju cijenu.
– na burzi imam otvorenih 7 kupovnih naloga (male novčane vrijednosti).
– izgleda je sezona dividendi za ovu godinu prošla tako da ću što se tiće burzovnih aktivnosti do kraja ove godine biti mrtva "bez trgovanja".
– stvarno je velika šteta što su ovu burzu uništili s poreznim nametima.
– ali na zlatu barem zasad još nemate poreza.

– I love this game.
Pozdrav !

– samo im davaj ideje pa bumo mogli kupovati samo pikule bez poreza

Kako kupiti zlato ???

– mislila sam da me zahebavate s tim pitanjem.
– ali primila sam i par poruka sličnog sadržaja.

– na prstenje, lančiće, privjeske… tu plaćate poreze i to ne kupovati.
– kupite investicijsko zlato (pločice, poluge i zlatnici najveće čistoće).
– investicijsko zlato vam je likvidno kao i gotovina.
– kada kupujete kupujte masu od 1oz (unce) pločicu ili od zlatnika Bečki filharmoničar.
– to vam je najjeftinije kod kupnje, a kod prodaje je sve isto jer vam računaju po gramu.
– veće kilaže su vam jeftinije po gramu, ali je bolje i praktičnije prodavati uncu po uncu.

– e sada što je unca ???
– bila sam u društvu par doktora i ekonomista tu cca moja generacija i pitam onako koliko je teška jedna unca.
– dobila sam odgovore od par kg do par grama.
– stvarno koliko smo mi nepismena nacija ???

– kao i pitanja gdje kupiti zlato ??? kako kupiti zlato ???
– u svakom malo većem selu kod nas imate dućan gdje možete kupiti zlato.
– niti jednu firmu vam tu ne želim reklamirati ali kada kupujete zlato neka to bude samo od kovnica Munze ili Argor (Austrija ili Švicarska).
– najprije pročitajte par knjiga o tom tipu investiranja pa tek onda investirajte u zlato.

– preko brokera možete kupiti papirnato zlato kojega je 40 puta više od stvarnog zlata.
– ja ulazim i u takav tip investicije, s polugom, stojim u investiciji ne duže od 1-3 dana.

– ovih dana možete vidjeti kako je zlato usko vezano uz dolar.
– kako dolar raste tako cijena zlata pada.
– ja sam se nešto kladila na rast dolara/euro .
– nemam pojma gdje bi se mogla kladiti na pad turske Lire, a to je oklada gdje ne možete pogriješiti.

– I love this game.
Pozdrav !

Kako kupiti zlato ???

– mislila sam da me zahebavate s tim pitanjem.
– ali primila sam i par poruka sličnog sadržaja.

– na prstenje, lančiće, privjeske… tu plaćate poreze i to ne kupovati.
– kupite investicijsko zlato (pločice, poluge i zlatnici najveće čistoće).
– investicijsko zlato vam je likvidno kao i gotovina.
– kada kupujete kupujte masu od 1oz (unce) pločicu ili od zlatnika Bečki filharmoničar.
– to vam je najjeftinije kod kupnje, a kod prodaje je sve isto jer vam računaju po gramu.
– veće kilaže su vam jeftinije po gramu, ali je bolje i praktičnije prodavati uncu po uncu.

– e sada što je unca ???
– bila sam u društvu par doktora i ekonomista tu cca moja generacija i pitam onako koliko je teška jedna unca.
– dobila sam odgovore od par kg do par grama.
– stvarno koliko smo mi nepismena nacija ???

– kao i pitanja gdje kupiti zlato ??? kako kupiti zlato ???
– u svakom malo većem selu kod nas imate dućan gdje možete kupiti zlato.
– niti jednu firmu vam tu ne želim reklamirati ali kada kupujete zlato neka to bude samo od kovnica Munze ili Argor (Austrija ili Švicarska).
– najprije pročitajte par knjiga o tom tipu investiranja pa tek onda investirajte u zlato.

– preko brokera možete kupiti papirnato zlato kojega je 40 puta više od stvarnog zlata.
– ja ulazim i u takav tip investicije, s polugom, stojim u investiciji ne duže od 1-3 dana.

– ovih dana možete vidjeti kako je zlato usko vezano uz dolar.
– kako dolar raste tako cijena zlata pada.
– ja sam se nešto kladila na rast dolara/euro .
– nemam pojma gdje bi se mogla kladiti na pad turske Lire, a to je oklada gdje ne možete pogriješiti.

– I love this game.
Pozdrav !

Ja ne savjetujem kupnju zlata.Buffet i mnogi uvazeni analiticari i investitori smatraju da zlato nije dobra investicija.Ono moze biti dobra investicija samo kada su velike svjetske krize i nemiri.Pogledajte grafove i kretanja cijena zlata pa ce Vam biti jasnije.

New Report

Close