Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Doktore uz duzno postovanje mislim da vam je prilika sa debelom armiranom marginom sigurnosti prosla ispred nosa -Pevec.
A mogla bi jos jedna uskoro.

Pozdrav!

uci u tuho 2010.-2011. imao si armiranu debelu marginu sigurnosti, P/E kronicno ispod 10, a dividenda 10%, visak zaradjenih para prema cijeni dionice kipi im na sve strane.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Vlen-r-b je trenutno Best buy imate 15 posto u sljedecih 1mj-2mj 100 posto kako bi rekli no brain invesment.Dividendu 1kn per shere plus minimani otkup od 9.25 premda mislim da ce ponuda ici po 11.9 kn plus dividenda neka post ostane zapisan pa da se cujemo za 2mjeseca

Evo, prisjetih se vaseg posta.

Na zalost svih nas, niste točno predvidjeli cijenu.

Iskreno se nadam da ce dividenda proci.

polako nije bila predvidjena ni dividenda uvijek ide protuprijedlog samo smireno

Doktore uz duzno postovanje mislim da vam je prilika sa debelom armiranom marginom sigurnosti prosla ispred nosa -Pevec.
A mogla bi jos jedna uskoro.

Pozdrav!

uci u tuho 2010.-2011. imao si armiranu debelu marginu sigurnosti, P/E kronicno ispod 10, a dividenda 10%, visak zaradjenih para prema cijeni dionice kipi im na sve strane.

[/quote]

Meni se cini da ti ne razumijes rizike vezane uz papir koji spominješ. A smisao bilo kakve diverzifikacije jest smanjenje rizika. Ja nisam pobornik njegova modela jer mislim da je manjkav bez obzira na povremeni povrat iznad benchmarka, ali mi je zanimljiv jer se ne svodi na uobicajeno forumaško lupetanje o vrijednosti.

Lenac, Lenac…. vratimo se elementarnom… sto misliti o potencijalu i preuzimanju kada najveći pojedinačni vlasnici prodaju društvo na burzi po potpuno netransparentnim uvjetima i nikakvoj cijeni?

Kad se to zadnji put dogodilo?

Prije vise od 10 godina sa SNBA samo sto se tada radilo o poprilicnoj premiji iznad fer vrijednosti banke.

Očito su ključni igrači uzeli svoj “zub”, dok će ga neki tek uzeti, a manjinskima će izgleda ostati snovi o velikom rastu i visokoj premiji.

@DonJuan
A meni se čini da ti uopće nisi razumio na što sam se ja referirao.
Graham je nazvao praksu kupnje dionica firmi kad se njima trguje uz veliki diskont u odnosu na stvarnu vrijednost kao ulaganje  uz marginu sigurnosti.
Konzervativna vrijednost Peveca je recimo 1000. Delist je bio na  170, znači moglo se kupiti uz veliki diskont.
Znači razlika između kupovine po 170 i 1000 procijenjene vrijednosti predstavljala bi armirano betonsku marginu sigurnosti za to ulaganje.

Ako je i 1000 kriva procjena, ajmo na niže recimo ultra  konzervativno 600 i opet je dovoljna margina da se zaradi na prvotnoj investiciji.
Graham je shvatio da korištenje margine sigurnosti kod kupovine dionica tajna kako napraviti sigurnu investiciju na koju se možete osloniti.

Doktor je to skroz dobro opisao pa sam prepoznao Peveca “, P/E kronično ispod 10,  visak zarađenih para prema cijeni dionice kipi im na sve strane”…dividende nema a zamisli kad je bude.

Superkonzervativno je ono sto ti je netko sad, u ovom trenutku, spreman platiti. Znamo koliko je to. Sve ostalo su price za djecu o šarenim balonima.

Sad, u ovom trenutku platiti?
Pa ja nisam spreman prodati jos, i mislim da ce margina sigurnosti samo rasti,pogotovo nakon izvjestaja za 2018.
Vidicemo za par godina koliko ce netko biti spreman platiti

Ja mislim da ti uopće ne razumijes rizike vezane uz ovu priču. Ima takvih dionica koliko voliš po regiji gdje većinski karaju manjinske i znatno jeftinijih, al nema nekog interesa za njihovom kupovinom. Jedino se ovdje pišu ode papiru koji je daleko od bilo kakve transparentnosti, a od tržišta još dalje. Piše se o velikim dividendama, listanju, mirovincima. O svemu se piše, a dogadja se nešto sasma drugo.

Da li će marža konzervativnosti rasti to će se tek vidjeti i koliko. No trenutno je ona onoliko koliko je netko, a znamo tko, spreman platiti dionicu… iako ona možda vrijedi vise.

Nemoj se previše zanositi da se ako stvari ne odu dobrim smjerom, na kraju ne bi jako razočarao.

VLEN Hvala ne bih. Neprijateljstvo većinskog ne podnosim. To ne znači da nije moguća pozitivna priča ali mene u nijednoj varijanti biti neće. Spomenut je Pevec da vrijedi barem 1.000 kn. To je sigurno tako, ali trebat ce vremena nadam se da mali dioničari zaraditi i jedino je isplata dividende pozitivan znak. Do tada tuga za male.

Eps 2017 85kn
Eps 2018 100kn
Mozes li pretpostavit kako ce dalje?
I eto ti imas kristalnu kuglu pa opetovano tvrdis da smo izgubljen slucaj, da slijede razocaranja . Pa nece nize od 170 😀
Nemam ni ja kuglu ali sam prlicno siguran da glavnicu izgubiti necu na ovoj investiciji u roku par godina, a sad hoce li kapnuti nesto od gazda u obliku dividende ili ce je vratit nazad na burzu da i oni nesto kapitaliziraju to ce mo morati pricekati i vidjeti.
Jedino bih mogao imati oportunitetni gubitak to priznajem.

Ja ništa ne tvrdim. Ja gledam i pišem o onome o čemu se ovdje ne piše. Ako si ti sretan sa takvom investicijom sve 5, al ja se ne bih toliko vezao uz takve dionice i još im javno pisao hvalospjeve.

Budi objektivan. Pored lijepih stvari, postoji i dosta onih, manje lijepih. A koje posredno ili neposredno mogu utjecati na valuiranje firme.

Za početak, zašto svi ovdje misle da Pevec mora opstati u ovakvom obliku? Sto ako sutra podijele poslovanje? I počnu raditi ono sto rade Alfabeti?

Ili kanaliziraju nabavu preko svojih firmi, a Pevec bude samo platforma za retail? Pa pocnu graditi velike centre i uzimati lovu na radovima i njihovoj izgradnji?

Ja ne mislim da će ista od ovog dogoditi, al imajući na umu da se ne radi o “cvijeću poduzetništva u Hrvata”, treba biti spreman na sve i oprezan. I ne zanositi se milionima, avionima… već racionalno vagati svaki korak i namjeru.

New Report

Close