Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dug je bomba koja moze u svakom trenu postati nekontrolirana implozija pogotovo u turizmu sto se mene tice Rivp je na 40 kn preskup

OK. Po vama je preskup. Kojom metodom ste vi odredili vrijednost kompanije?

Dug je bomba koja moze u svakom trenu postati nekontrolirana implozija pogotovo u turizmu sto se mene tice Rivp je na 40 kn preskup

[/quote]

Rivp je realno vrednovana na ovim razinama…skorom pa su svi turisti realno vrednovani(postoje pocketi)

Hr47zg

Ako ti posudiš novce za npr. 2,35% kamatu, i taj novac uložiš u nešto što ti vraca povrat od 10%, gdje je problem? Pa ne kupuju oni automobile kao drzava ili neki pojedinac pa se time kur.ce. Ulazu novac u kvalitetu i prosirenje. Ja npr. imam isto apartmane i sljedece godine cu napraviti jos 3. Za to mi jos fali oko 300.000kn i to cu s tim novim apartmanima vratiti banci u godinu dana. Dal je meni to isplativo? NIKAD NIJE BITNA VISINA DUGA, NEGO POVRAT NA IMOVINU KOJU SI STVORIO TIM DUGOM. To valjda i malo dijete može shvatiti.
Ja trgujem vani i sad sam u minusu u dolarima oko 30.000$ jer ne zelim mjenjati eure na ovim razinama za dolare. Imam lovu u eurima, ali mi na to ne ide kamata (naravno) Kamata na posudbu je vani oko 1%. U zadnjih 15 dana sam zaradio negdje oko 2000$, a kamata mi je došla 16$. Mislite da se meni to isplatilo?
Inace, nemam RIVP

Sve je to tocno,ali treba biti oprezan sa visinom ulaganja i ne se preinvestirati,jer u turizmu ,stvari se mogu promjeniti prilicno brzo.

[/quote]

Rivp je realno vrednovana na ovim razinama…skorom pa su svi turisti realno vrednovani(postoje pocketi)
[/quote]

Turisti su po meni jedini business koji je ne zse donekle realno vrednovan…većina drugih sektora su po meni podcijenjeni (možda griješim, da ne bi bilo i nije nagovor na ništa)…a tržište nam nije efikasno i ne zna se kada će biti pomaka u cijenama…

Kod RIVP je dug de facto nebitan koliko god to gkupo zvucilo kada se zna u sta je plasiran.
Amo reci da se dogodila eksplozija duga, no tek slijedi eksplozija prihoda a kada sve prodje kroz RDIG slijedi i ekspozija dobiti.

Ovo da je dug nebitan sam ne tako davno čuo od čovjeka čiji inicijali ide nekako ovako IT…tako da više se nama tu što dodati…

Ako je dug nebitan zasto Rivp prodaje Az-u udjele u Hmam tako da in sad ostaje samo 46posto tj i sama dobit od Hmam ce im biti 46 posto ostalo ce pripasti manjinskom interesu

[/quote]

[/quote]

Turisti su po meni jedini business koji je ne zse donekle realno vrednovan…većina drugih sektora su po meni podcijenjeni (možda griješim, da ne bi bilo i nije nagovor na ništa)…a tržište nam nije efikasno i ne zna se kada će biti pomaka u cijenama…
[/quote]

Znaci, gradevina, brodogradnja, brodari su podcijenjeni? Vjerojatno mislis na one tipa Ptkm koja dok pisem ovu poruku sprzi jednu prosjecnu placu.
Sto je to podcijenjeno? Da cujemo kad vvec pricas kako turizam to nije.

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Znaci, gradevina, brodogradnja, brodari su podcijenjeni? Vjerojatno mislis na one tipa Ptkm koja dok pisem ovu poruku sprzi jednu prosjecnu placu.
Sto je to podcijenjeno? Da cujemo kad vvec pricas kako turizam to nije.
[/quote]

Na prvu HPB, P/B=0.54

HPB

P/E=6,38
BVPS=964,35

Izvor: mojedionice.com

HPB

P/E=6,38
BVPS=964,35

Izvor: mojedionice.com

ok, pošteno..
Oni nemaju rizik ove nedavne presude za švicarce?
Promet ovom dionicom u zadnja 3 mjeseca je manji od 100.000 kn?
Dovoljno su kapitalizirani?

Poštovani kolega alias,
Možete li sad(ili u narednom periodu) napraviti analizu i vidjeti gdje će RIVP biti za godinu dana od sada?
Hvala unaprijed.

Kolega Invest

Nisam ulazio u veliku analizu, ali koliko sam negdje procitao oni(HPB) nemaju nesto puno kredita u svicarcima.
Losa stvar je mala likvidnost i posebni rezim trgovanja.
Sto se tice adekvatnosti kapitala on je oko 18%, dok su PBZ i Zaba oko 22 – 23%.
Takodjer mislim da su odustali od dokapa po 600kn ove godine, ali nisam 100% siguran

New Report

Close