Evo moje analize od 25.8.2017 koliko ce za godinu dana vrijediti RIVP. Znajte jedno, ja sam radio u brokerskoj kuci i tamo bi i remorker bio pametan
– može se može preživjeti ako pažljivo birate dionice.
– danas burzu nisam pratila, ali sam imala otvorene naloge.
– jučer i danas sam kupovala samo ADRS2 i ADPL i to male količine jer mi se keš topi i topi, imam još otvorenih naloga tipa ERNT i VLEN… ali se ne može kupiti jeftino.
– kupujte ono što je povoljno.
– ADRS i ADPL odlični rezultati, za ADPL bih napisala fenomenalno dobri, a ADRS je stvarno jeftin.
– prije par dana bio je i ERNT jeftin, ali više nije.
– kupujte dok ima jeftinog.
– evo ja za sutra pišem neke naloge ali keš pozicija mi je sve slabija i slabija.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Pozdrav kolegice,
Od ovog sto ste nabrojali ADRS2 mi zvuci najprivlacnije. Imao sam u jednom trenutku prilicno dionica ADRS-a i ERNT-, ali sam ih prodao sa zaradom prije pada. Mozda jednom opet uskocim.
[/quote]
Sto je s gubicima ADRS-a u AGROKORU?
Kako ce to djelovati na rezultate i bilancu ADRISA?
Evo moje analize od 25.8.2017 koliko ce za godinu dana vrijediti RIVP. Znajte jedno, ja sam radio u brokerskoj kuci i tamo bi i remorker bio pametan
Excel tablice bude uspomene, zabava za pripravnike da rade nesto jako bitno
RIVP dok je još po 40 kn. Opet neka čuda u kampu Jezevac napravili clanak na poslovnom danas. Para na paru uš na fukaru.
Stvarno ste dosadni s tom RIVP. Pa na 40 kuna je precijenjena.
Osim Uprave i samog trezora nitko i ne kupuje tu dionicu.
A zbog toga i je na ovako velikom visinama.
[/quote]
Na 26 kn je precjenjena, a ne na 40
Rivpu je dug eksplodirao i u svakom slucaju kad bi birao izmedju nje i Adrsa Adris je kud i kamo bolja i kvalitetnija dionica nemam niti jednu niti drugu dionicu imam samo Vlen 100 posto
Rivp cijelo vrijeme zarađuje sve više. Razlika prihoda i rashoda je sve veća. Dugom se kupuju dragulji poput Baške Makarske Raba, a iskorišteni su krediti HABORa po iznimno povoljnim uvjetima i prvoklasni status kod banaka. Nije dug eksplodirao nego ste vi prodali pa sada gledate kroz drugačije naočale. Za takve investicijske operacije treba više vremena i strpljenja. Sve ide po planu. Vlastiti kanali prodaje su sve jači ponuda veća a cijene i popunjenost veća.
Najbolji su mi tipovi poput ovog hr43zg ili remorkera. Znaci matematicki vrijednost kompanije, i po relativnoj analizi, i po analizi novčanog toka (ovdje je zbog duga upravo korišten FCFF) ispadne da je “poštena” vrijednost kompanije oko 42kn. Nakon godine dana upravo se oko te vrijednosti i vrti cijena dionice, što znaci da je i sama analiza bila relativno točna, i onda ta dva dvojica tesle, onako od oka, bubnu da nešto vrijedi onoliko koliko oni misle da to vrijedi. Kakva burza, kakvi investitori, kakav forum, kakva drzava, boze me pomozi
Kod RIVP je dug de facto nebitan koliko god to gkupo zvucilo kada se zna u sta je plasiran.
Amo reci da se dogodila eksplozija duga, no tek slijedi eksplozija prihoda a kada sve prodje kroz RDIG slijedi i ekspozija dobiti.
Dug je bomba koja moze u svakom trenu postati nekontrolirana implozija pogotovo u turizmu sto se mene tice Rivp je na 40 kn preskup
Alias, u pravu si, ja nisam profesionalac kao ti jer kod tebe se to vidi u zelji i pristupu problematici, i vjerovatno grijesim, i toliko duzna kompanija kao sto si rekao vjerovatno vrijedi 5,3 milijarde kuna i vjerovatno moze bez problema placati dug i moguci porez na nekretnine u takvom biznisu kao sto je turizam. Sretno 🙂
Hr47zg
Ako ti posudiš novce za npr. 2,35% kamatu, i taj novac uložiš u nešto što ti vraca povrat od 10%, gdje je problem? Pa ne kupuju oni automobile kao drzava ili neki pojedinac pa se time kur.ce. Ulazu novac u kvalitetu i prosirenje. Ja npr. imam isto apartmane i sljedece godine cu napraviti jos 3. Za to mi jos fali oko 300.000kn i to cu s tim novim apartmanima vratiti banci u godinu dana. Dal je meni to isplativo? NIKAD NIJE BITNA VISINA DUGA, NEGO POVRAT NA IMOVINU KOJU SI STVORIO TIM DUGOM. To valjda i malo dijete može shvatiti.
Ja trgujem vani i sad sam u minusu u dolarima oko 30.000$ jer ne zelim mjenjati eure na ovim razinama za dolare. Imam lovu u eurima, ali mi na to ne ide kamata (naravno) Kamata na posudbu je vani oko 1%. U zadnjih 15 dana sam zaradio negdje oko 2000$, a kamata mi je došla 16$. Mislite da se meni to isplatilo?
Inace, nemam RIVP
Ocito da snupy dobro kuži da je povrat investicije u debelom plusu kod Valamara u odnosu na SAV trošak financiranja i da bi želio opet kupiti što jeftinije. I to je ok. Ovakav dug po odličnim cijenama financiranja uložen u atraktivne dugoročno bajkovite akvizicije i dizanje zvjezdica na 4 ili 5 je zapravo idealan dug, jer je povrat evidentan u poslovnim knjigama.