Može li netko objektivan u kratkim crtama prokomentirati situaciju u vezi Zagrebacke Banke i isplate odstete .
Nisu li svi korisnici potpisali da nece tuziti banku jos za vrijeme Lalovca ili se ja nesto krivo sjecam?
U svakom slucaju cijenio bih kad bi se netko osvrnuo na ovo, hvala.
nitko ništa takvo nije potpisao, to su spinovi
to je kao da se odrekneš kao radnik prava na godišnji odmor: ako je nešto pravo koje ti pripada nema odricanja
ZABA, kao uostalom i druge banke, se poslovično pravi gluha i slijepa
presuda suca Dobronića je, tek sad se to vidi, u dobrom dijelu izvrsno odrađen posao
tim više, čovjek je sam prije toga radio u bankarskom sektoru, mislim baš u ZABA-i pa je i s te strane bio 'u materiji'
sve posljednje presude drugih europskih sudova su na ovom tragu (tečajne razlike, neodredive kamatne stope u smislu neodređenosti parametara fiksnog i varijabilnog dijela, ništetnost cijelog ugovora…)
i sve se to lijepo gomila i ulazi u europsku sudsku praksu
sad se čeka da krenu uskoro i prve privatne tužbe (trenutno Franak priprema teren) i onda će se i kod nas, kako budu stizale presude, formirati sudska praksa.. koja ne mora nužno biti uvijek na strani potrošača ali pretežito će ipak biti
to je danak koje banke moraju platiti: krenuli su 'habsburgovci' (austrijske banke) s chf klauzulom, nastavili su talijani i dr. kako ne bi ostali 'van kola'
sad neka kusaju što su si skuhali!
[/quote]
Još jednom zahvaljujem.
pored svih ovih PSN, S i ostalih pržionica tipa razvodnjavanja 3 za 1 , 5 u 1, nešto za nekoliko i što sve ja znam, ima li netko informaciju o best buy bolnici za ulagače, ne mogu vjerovati da nitko još nije završio barem na kratkoj rehabilitaciji nakon ovih negativnih udara
Na ovoj burzi je toliko mina, da je to cudo uopce prezivjeti. Nikad ne znas tko je slijedeci u redu za predstecaj ili stecaj…
Kolege, svi Vi koji pišete dajte konkretne prijedloge i razmišljanja koja će svima nama pomoći pri odlukama.
Dvije glave su uvijek pametnije od jedne.
Koristimo brain storming.
Danas sam neslavni pobjednik dana.
Da mi je ugodno – nije.
Jednu PSN sam već preživio pa se nadam da ću i ovu.
PSN nije stečaj, ali je situacija grda.
THNK.
– imala sam i ja te THNK.
– kupila sam ju skoro na dnu, lijepo je počela rasti.
– pa nagli pad i ja tu napravim stop-loss.
– gospon Posejdon, dosta dugo ste na burzi, imate znanje.
– ne znam zašto vam takvi problemi tipa THNK trebaju u životu.
– proba se, ako ide o.k., ako ne ide reži i bježi.
– I love this game.
Pozdrav !
Na ovoj burzi je toliko mina, da je to cudo uopce prezivjeti.
– može se može preživjeti ako pažljivo birate dionice.
– danas burzu nisam pratila, ali sam imala otvorene naloge.
– jučer i danas sam kupovala samo ADRS2 i ADPL i to male količine jer mi se keš topi i topi, imam još otvorenih naloga tipa ERNT i VLEN… ali se ne može kupiti jeftino.
– kupujte ono što je povoljno.
– ADRS i ADPL odlični rezultati, za ADPL bih napisala fenomenalno dobri, a ADRS je stvarno jeftin.
– prije par dana bio je i ERNT jeftin, ali više nije.
– kupujte dok ima jeftinog.
– evo ja za sutra pišem neke naloge ali keš pozicija mi je sve slabija i slabija.
– I love this game.
Pozdrav !
pored svih ovih PSN, S i ostalih pržionica tipa razvodnjavanja 3 za 1 , 5 u 1, nešto za nekoliko i što sve ja znam, ima li netko informaciju o best buy bolnici za ulagače, ne mogu vjerovati da nitko još nije završio barem na kratkoj rehabilitaciji nakon ovih negativnih udara
A sto je to best buy? Kratkorocno, dugorocno?
Sve sto je kratkorocni best buy je visoki rizik da bude best sell.
Takvih dionica nema kolilo god vam ekipa ovdje trubila drugacije.
Ovdje mozete opstati samo ako ste oprezni dugorocni ulagac.
Samo stabilne kompanije, im nesto zaskripi bjezi..
Pobjednik dana.
– danas je to gospon Posejdon s svojom THNK.
– danas je dionica THNK ostvarila fenomenalni pad od -59.30% koji se rijetko viđa na našoj burzi.
– čak bi se usudila napisati kako dionica THNK puno ljepše pada nego što su padale dionice Todexa.
– e da mi nije gospon Lopina bankrotirao koliko bi tek on zaradio na ovome padu.
– tu se ipak najbolje snalazi gospon ING koji ovoj burzi daje likvidnos i nekako uspijeva zaraditi na tim padajućim noževima.
– čestitam svim dioničarima THNK i želim vam što veće zarade na toj dionici.
– I love this game.
Pozdrav !
Kakav bankrot.Strategija ista.Todexa mi je bio najbolja trejderska pozicija.
Dionice todexa koje su mi ostale su čista “zarada” pa ću u sudskom epilogu biti ili pukovnik ili gubitnik
sudskih troškova.Sve prema očekivanju nakon objave Antina vodopada u listopadu.
Napokon se pojavila Tehnika.Jasno kao rizična pozicija.Skucao keš od 3% , malo po 60 natašte malo po 45 pa do kraja dana isparilo cca 1% tj trećina uloženog-Krenuo prerano i platio kaznu.Danas u dokup Tehnnike do 3%.portfelja.Tih 3% će biti 0 ili možda 900% na ulog..PSN može biti ne kraj nego novi početak.
Pričekajmo.
Lopina, kako je Tehnika završila u predstečajnoj, siguran sam da ste je kupili prije te objave. Kako sam mnogo puta spomenuo, vi ste nepogresivi u pogađanju dionica koje će uskoro odapeti. Da imam neku dionicu, i da mi vi dođete na temu, prodao bih je iste sekunde, ma bio to i Apple.
Evo i dokaza od prije 4 mj sta ste napisali.
Lopina:
Teiming za nastavak gradnje nebodera i nije baš dobar jer je građevinska operativa usmjerena prema šminkanju za sezonu 2015.Ali već od srpnja bi se moglo krenuti punim kapacitetom sa zagarantiranom
naplatom izvršenih prošlih i budućih radova.
Nadam se da će Tehnika nastaviti sa gradnjom.A izgradnja najvećerg nebodera u Hrvatskoj će za Tehniku
predstavljati veliku besplatnu reklamu.
Lijepo je biti unutra,a a nekima još ljepše van,naravno mislim na dioničare.
Biti će ili opa ili tropa,a ja očekujem brutalnj opa!
Ipak,ne izlagati se previše ili možda više od previše,odlučiti sami.
Tema: THNK (Tehnika d.d.)
Ali sam siguran da ste vi, kao i remorker, prodali na najvišoj cijeni u tom periodu, te još zaradili. Mašala
Evo ja ću kao primjer dati moja razmišljanja o perspektivama ulaganja u različite sektore. Ne kažem da su ispravna, ali ja tako razmišljam. Vi kažite Vaša razmišljanja, pa ćemo zajedno doći do najboljih investicijskih odluka.
GRAĐEVINARI: ne vidim nikakvu perspektivu tu. Velikih projekata je malo, firme su ostale bez kvalitetnih ljudi. Perspektiva mi izgleda siva.
TURIZAM: i dalje nosioc našeg gospodarstva, Vjerojatno najsigurnije ulaganje na našoj burzi, dividende i potencijalni godišnji prinosi do 20 % u najboljim dionicama.
BRODARI: ne vidim perspektivu u kratkom roku. U dužem roku da ali će se prethodno kompanije morati restrukturirati i dokapitalizirati. Ovi carinski ratovi koji se vode i manipulacija cijenama energenanta samo otežava stvari za ovu granu.
FINANCIJE: kod nas zarađuju samo oni koji nas deru kamatama, naknadama i sl. Unatoč slučaju franak, veće banke će bolje poslovati i investicija u taj sektor je razuman. Uz to tu su i dividende.
PROIZVODNJA: mislim da neke firme tipa AD Plastik, ERNT, Končar, Podravka i sl. imaju solidnu perspektivu. Dividenda se dijeli i mislim da će dugoročno ulagači tu solidno proći. Brodogradilišta nemaju nikakvu perspektivu i prije ili kasnije će se zatvoriti ili će nastaviti životariti.
TELEKOMUNIKACIJE: HT ima monopol , zarađuju jer nas deru. Dividenda se dijeli, mislim da je isto sigurno ulaganje. Ostale ne bi preporučio.
Evo, ukratko sam napisao svoja razmišljanja, molo bi i Vas da date Vaša pa da zajedno vozimo u sigurnu luku po ovom nemirnom moru.
Napokon se pojavila Tehnika.Jasno kao rizična pozicija.Skucao keš od 3% , malo po 60 natašte malo po 45 pa do kraja dana isparilo cca 1% tj trećina uloženog-Krenuo prerano i platio kaznu.Danas u dokup Tehnnike do 3%.portfelja.Tih 3% će biti 0 ili možda 900% na ulog..PSN može biti ne kraj nego novi početak.
uskoro će im deblokirati račun pa nema sumnje da će se tu odvoziti još par krugova sa po bar 20-30% prije se nego bude točno znalo kako stvari stoje