Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I kao sto vam je Juka rekao, tko je kupio dosad je zaradio, i ti sasvim fino. A spektakl tek slijedi, po svemu sudeci, ostaje da pricekamo i vidimo.

A vasa usporedba Peveca i Diokija, to je za zatvor. Stvarno za zatvor.
Molim moderatora da malo rascisti situaciju.

Ja ne znam o kakvom spektaklu govorite, ali kako očito prijenosa neće biti pošaljite nam bar snimku.

Imate pravo. Dioki i Pevec se ne može uspoređivati.

Proizvođač koji je bio najveći izvoznik prije deset godina ( mađari ulažu 20 milijardu dolara u istu proizvodnju) ne može se usporediti s jednim trgovačkim lancem koji je uspio napraviti iseljenik iz Švabije s tri centra, koji je u međuvremenu propao (neki kažu da su mu ukrali Pevec kaob Agrokor Todoriću) a od tada se i dalje prodaje uvozna i kineska roba.

A ako se preveć prošire isto buju propali ili će ih uništiti konkurencija.

Javite kolika Vam je dividenda.

Lp

ps. Neki ne shvaćaju pojam best buya.
Gleda se koja je sad najpovoljnija kupnja, a ne koja je bila prije godinu dana.

– zbog toga sam danas kupila ADPL, ERNT, HT, ADRS…

Zašto HT?
[/quote]

Koliko se sjećam Ivana je rekla da ako ikad HT dođe na 150 kuna da onda treba prodati sve stanove i nekretnine i autiće i uložiti u HT.

Zato HT. Slaba je na njega.

ps.

Odmaram nakon bućkanja u moru, pa kad stignem napišem svoje favorite.
Makar mislim da si više manje sve pokrila, čak imaš viška.

Zašto HT?

– na toj današnjoj kupnji već sam u plusu skoro pa 2%.
– HT je imao o.k. izvješće.
– pa i dividenda je relativno o.k.
– ima i boljih dionica ali disperzija to je kod mene br.1.
– a kod HT-a imamo fenomenalnu likvidnost,
– dobra dionica ako vam je potreban novac odmah (banka).

– I love this game.
Pozdrav !

@hasenfefer

Sto se tice adpl , isto par činjenica:

Cca 20 % prinosa od Nove Godine te tričavih 5 % dividende.

Slobodno nastavite sa crnjačenjem.

Kolega kao prvo sam Vam nahvalio dionicu da je uz KODT najbolja dividendna dionica na ZSE.
Ako ja črnčaram, kaj ste Vi proaktivni?

Zaljubljenost u neku dionicu može donijeti samo zgubitke.

Kad već govorite o dividendnom prinosu nadam se da ste ADPL kupovali na cca 90 ćuna, a ne sad na 200 da imate tako mali prinos.

Drugo 5% dividende i nije baš nekaj, ja se sjećam puno boljih dividendi na ovoj dionici.

3. Vas ne brine kaj Uprava A nije rekla o planovima s novom tvornicom (čitaj s kim su sklopili ugovor za isporuku PE i na koliko godina).

Koliko je transakcija koštala (ne vidim razloga za tajnu) i da li će to utjecati na smanjenje dividende za sljedeću godinu.

Na to mi odgovorite, a ne što je bilo i koliko turista je manje došlo ovaj mjesec na more.

Mislim, to vidim i sam.

I kao sto vam je Juka rekao, tko je kupio dosad je zaradio, i ti sasvim fino. A spektakl tek slijedi, po svemu sudeci, ostaje da pricekamo i vidimo.

A vasa usporedba Peveca i Diokija, to je za zatvor. Stvarno za zatvor.
Molim moderatora da malo rascisti situaciju.

Ja ne znam o kakvom spektaklu govorite, ali kako očito prijenosa neće biti pošaljite nam bar snimku.

Imate pravo. Dioki i Pevec se ne može uspoređivati.

Proizvođač koji je bio najveći izvoznik prije deset godina ( mađari ulažu 20 milijardu dolara u istu proizvodnju) ne može se usporediti s jednim trgovačkim lancem koji je uspio napraviti iseljenik iz Švabije s tri centra, koji je u međuvremenu propao (neki kažu da su mu ukrali Pevec kaob Agrokor Todoriću) a od tada se i dalje prodaje uvozna i kineska roba.

A ako se preveć prošire isto buju propali ili će ih uništiti konkurencija.

Javite kolika Vam je dividenda.

Lp

ps. Neki ne shvaćaju pojam best buya.
Gleda se koja je sad najpovoljnija kupnja, a ne koja je bila prije godinu dana.

[/quote]

Pa upravo to. Sada.
Mada se i sad i prije godinu dana trzilo isto. 200 kn give or take a margin.
Ja smatram da slijede dobre stvari. I tad ce se moja best buy ocjena potvrditi.
Ali dozvoljavam i da ne ispadne tako.
Zato se to i zove rizicno ulaganje, a ne carapa.

Filozofe su oduvijek mučila pitanja bitka, etike, kauzalnosti itd. Dr. Ivo je to sve riješio s "Idemo dalje!" On je najveći mislioc ikad.

Htio sam vam dati samo do znanja koliki ste mogli ostvariti prinos samo od pocetka godine na ovoj dionici.
Koliko me sjecanje sluzi niste bas afirmativno pisali o ovoj dionici zadnje dvije godine. Non stop zazivate neku kataklizmu.

Odavno sam ja ovdje, kupovao od 100- 120, pa opet na cca 80-83 kad su se svima tresle gaće oko Rusije. Pa sad nedavno dokupljivao 179-190 kad je bilo zveckanje oruzjem.
Gadno sam se izlozio zadnjim dokupom,ali jednostavno ne vidim bolju alternativu zasad,a da je likvidna i daje dividendu.
Ne zelim vam pokvariti dan pa napisati prosjek.
Nisan zaljubljen u dionicu nego pokusavam sta realnije sagledat sve cinjenice u vezi dionice.
Zasto jos nisu objavili sve podatke ne znam.

@hasenfefer

Sto se tice adpl , isto par činjenica:

Cca 20 % prinosa od Nove Godine te tričavih 5 % dividende.

Slobodno nastavite sa crnjačenjem.

Kolega kao prvo sam Vam nahvalio dionicu da je uz KODT najbolja dividendna dionica na ZSE.
Ako ja črnčaram, kaj ste Vi proaktivni?

Zaljubljenost u neku dionicu može donijeti samo zgubitke.

Kad već govorite o dividendnom prinosu nadam se da ste ADPL kupovali na cca 90 ćuna, a ne sad na 200 da imate tako mali prinos.

Drugo 5% dividende i nije baš nekaj, ja se sjećam puno boljih dividendi na ovoj dionici.

3. Vas ne brine kaj Uprava A nije rekla o planovima s novom tvornicom (čitaj s kim su sklopili ugovor za isporuku PE i na koliko godina).

Koliko je transakcija koštala (ne vidim razloga za tajnu) i da li će to utjecati na smanjenje dividende za sljedeću godinu.

Na to mi odgovorite, a ne što je bilo i koliko turista je manje došlo ovaj mjesec na more.

Mislim, to vidim i sam.
[/quote]

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Vlen-r-b je trenutno Best buy imate 15 posto u sljedecih 1mj-2mj 100 posto kako bi rekli no brain invesment.Dividendu 1kn per shere plus minimani otkup od 9.25 premda mislim da ce ponuda ici po 11.9 kn plus dividenda neka post ostane zapisan pa da se cujemo za 2mjeseca

Vlen-r-b je trenutno Best buy imate 15 posto u sljedecih 1mj-2mj 100 posto kako bi rekli no brain invesment.Dividendu 1kn per shere plus minimani otkup od 9.25 premda mislim da ce ponuda ici po 11.9 kn plus dividenda neka post ostane zapisan pa da se cujemo za 2mjeseca

Apsolutno se slazem, odnosno nadam da će i dividenda proći, ali me zanima kako to da predvidjate ponudu točno po 11.90 ?

jedno 2mjeseca prije sto je Interkapital skupljao za palumbo bila je jedna transakcija Otc od strane Interkapitala u visin od 50 mil kn sto se lenca tice tad se jos nije predmijevalo da je Palumbo u igri pa su istu vratili Tnpl po tadsnjoj cijeni od 50 mil kn i na broj dionica dalo bi racunati na 11.90kn nakon toga su spustili ljestvicu na 9.25

Inace jos se nezna po kojoj je cijeni Tnpl prodala zadnji paket dionica Palumbu mislim na onih 22.05 posto

To je naj izgledniji i najrealniji scenarij

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Best buy.

– ako ste aktivni na temi VLEN,
– a cijena dionice dođe na 14-15kn,
– gospon Kvart99 će vam uplatiti:
– 7-dnevni paket na Jadranu po izboru.

– stvarno neloša ponuda,
– vrijedi se potruditi i napisati par bezveznih postova na temi VLEN.
– za ovu investiciju novci vam ne trebaju.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close