Dionica za kockare i spekulante.
– nije mi jasno zašto većina investitora cilja ili kupuje dionice na kojima će sigurno popušiti lovu.
– na ovoj temi pišete o Pevecu, ma imam i ja nešto malo te dionice, ali to vam nije dionica za investiranje.
– I love this game.
Pozdrav !
Haso
Sad cu vam reci zasto Pevec vjerovatno JEST best buy, uvazavajuci to sto ste naveli za kontru:
– zaradjuje preko sto kn po dionici u ovoj godini (vidi FI za proslu i sto gazda prica),
– kupuje se masovno, na neburzovnim cijenama, a free float sve manji,
– trezor rezervirao preko 5 mil kn za kupnju dionica (koja to dionica na ZSE ima 5 mil kn bida?),
– dionice su management, pa nece ih valjda objesiti na zid?;-);-)
– ukljucuju se i drugi kupci,
– vlasnicka struktura stabilna, nema dominantnog koji moze sto hoce koliko hoce,
– odlicno upravljana firma, u razvoju, prepoznali to i stranci, usla u onu dobavnu udrugu kao jedina na ovim prostorima.
Naravno da se da li je nesto Best buy ili ne moze ocijeniti tek u retrospektivi, kad za neko vrijeme izadje na burzu ili nas totalno zehebe i oguli. Sve je moguce. Ali na ovoj cijeni ja vozim dalje.
Pozz!
I kao sto vam je Juka rekao, tko je kupio dosad je zaradio, i ti sasvim fino. A spektakl tek slijedi, po svemu sudeci, ostaje da pricekamo i vidimo.
A vasa usporedba Peveca i Diokija, to je za zatvor. Stvarno za zatvor.
Molim moderatora da malo rascisti situaciju.
best buy OPTIMA
zašto kolega? dajte nam malo ‘mesa’…
Ivana 7 koliku visinu dividende očekuješ sljedeće godine, ili je uopće ne očekuješ.
Da li ADPL može još rasti ili se vraćamo ponovno na 100 kuna?
– imaju oni neki program radničkih dionica (esop) i otplata istog od dividendi.
– nisam u upravi pa ti mogu napisati što očekujem.
– mogu jedino promatrati i na vrijeme reagirati kao što radim np. ZABA, INGR…
– ADPL mi je malo skup na ovim cijenama, ali to ne znači da možda neću kupiti nešto malo dionica.
– a to da se vraća ponovno na 100kn pa to bi bilo odlično kad bi bilo tako jer je dionica likvidna.
– ali treba gledati i parametre FA koji nam kažu da je još jeftin.
– ma odlična dionica barem zasad, veliki rast cijene dionice plus o.k. dividenda.
– I love this game.
Pozdrav !
p.s. napiši što preporučuješ za kupiti.
best buy OPTIMA
– evo ja radim preko te Optime.
– zadovoljna sam s uslugom i cijenom.
– imam i tih dionica OPTE, ali to vam je rizična investicija.
– nešto malo ih imati je o.k., prekrcati se time svakako nije o.k., rizično.
– ali taj rizik vam i donosi velike zarade.
– ako tu OPTE za 2g. prodaju za 10kn ja ću zaraditi za merđana, onog najboljeg.
– sada procijenite sami isplati li se ili se ne isplati.
– tu sam do sada 100 puta morala napraviti stop-loss, ali nisam, ni ja ne investiram idealno točno, a ja svaki put nadokupljujem te padajuće noževe.
– tu sam u minusu, ali nije pretjerano velik, podnošljiv je.
– I love this game.
Pozdrav !
Sad cu vam reci zasto Pevec vjerovatno JEST best buy, uvazavajuci to sto ste naveli za kontru:
– Pevec NIJE best buy.
– imam dionice PVCM.
– I love this game.
Pozdrav !
Dionica za kockare i spekulante.
– što kupiti ???
– a da nije za kockare i špekulante.
– nešto dobro, jeftino po mogućnosti dividendno.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivka, moji favoriti su po trenutnim cijenama:
ADPL
KOTR
IKBA
te ATLN, HT, ADRS u slučaju da se malo ohlade
Ako prođe dividenda na VLEN, to je bez premca best buy na ovim cijenama. 11% dividende plus moguć otkup iznad trenutne cijene (ovisi po kojoj su cijeni Talijani kupovali od Tankerske), plus odlična uprava, plus zainteresirani Ameri, plus mirovinci, plus konstantan priljev novih poslova, posebno 6. flote, plus na redovnoj je trgovini i dosta je likvidna… Pluseva ko u priči, minusa skoro i nema!