Usporedjivati te dvije stvari je bez veze.
Po volumenu, znacaju, bilo cemu.
Tako da…
U svakom slucaju, na Pevcu sto god da bude kad god da bude, ali moze biti samo jedno: SPEKTAKL.
kvart99
Nisam razumio što je to isto na lcds ali na Pevecu se traži dionica više i to od strane jakih igrača. Dionica je sa 160kn po koliko se trgovalo pred delist dogurala do 223kn ali nije bilo prodavatelja.
Dakle ovdje nije problem prodati dionice jer kupnja daje ove smiješne ponude pa ko hoće ili mora van može. Zar vi stvarno mislite da je hendikep imati Pvcm u ovom trenutku? Meni koji imam prosjek 198 cijena od 223 u manje od godinu dana daje odličan povrat. A i ta cijena je prošlost, čekamo iduću.
Obzirom na eps od min 100kn za 2018. iduća ponuda sigurno neće biti 15ak kn veća od zadnje jer matematika ne radi tako. Ako prebrzo zarađuješ, a presporo dižeš letvicu zapravo nudiš sve manje i manje pa shodno tome ništa ne skupiš.
Zna to Ljilja, budi siguran.
`Ajd super vam je onda…..
Nek Vam iduća ponuda bude onda 500-600kn, pa da nesto i zaradite…….samo nemojte zaboraviti prodati, jer tko zna kad cete dobiti iduću šansu kad dotična nije na trzistu…..
Jedino ako ste neki baja, pa mozete samo dignuti telefon i dogovoriti transakciju sa dezurnim kupcima, kao što neki nasi uvazeni investitori ovdje znaju ponekad……:)
PS: Nemam tih dionica (PVCM)
Kolega ja razmišljam kako kupiti po “fer” vrijednosti, čak malo i skuplje jer svakim danom je vrijednije, a vi meni da ne zaboravim prodati jer tko zna kad ću to opet moći.
A mogu i kao pravi baja zovniti kupce i prodati kad god poželim, naravno sa diskontom ali i dobiti. Sve je to legalno trgovanje između dvije strane, kupca i prodavatelja.
Previse puta ste spomenuli taj Dioki.
Vjerovatno ste zbog toga ogorceni i sirite pesimizam na svakoj temi.
Ako sam dobro shvatio preporučate dionicu s kojom se ne trguje i koju se ne može kupiti.
Imate nekakvu nekakav normalan prijedlog?
Mislim to je kao da ja preporučam kupnju DiokijA.
Lp
[/quote]
[/quote]
Vidim da problem nemaju samo ovi kaj su izgubili na Todexu već i ovi na Pevecu.
Prvo sam mislio da usporedim sa okladom da će Hajduk postati prvak Hrvatske, ali kako se ipak radi o dionicama sam se odlučio na Dioki.
Imate pravo, nije dobra usporedba. No nisam mogao usporediti ni sa Ledom, Jamnicom, Beljem, vupikom…
Za razliku od Vaše dionice one su ipak još na ZSE.
E pa da Vam objasnim zašto Pevec nije za mene best buy.
1. S njom se ne trguje na ZSE.
Kada biram ulaganja važno mi je da iz svoje investicije mogu i izaći brzo, ako mi je to potrebno.
S dionicom kojom se ne trguje to nije slučaj.
Njuškala i razne platforme za žlj trgovanje, kao i javni bilježnici su za mene malo demode, ali mi nešto govori koliko su glavnim dioničarima bitni ostali mali dioničari.
2. Tamo gdje glavni dioničar ne želi svoju firmu dijeliti s drugim dioničarima (malim dioničarima) vjerujte ne želite biti (vidi Jamnicu, Belje, Tankersku plovidbu)
3. Meni je jako zanimljivo ovo torbarenje za dionicama (stvarno sam mislio da to više ne postoji). To je još jedan dokaz da ovi koji žele postati većinski vlasnici to ne misle napraviti korektnom javnom ponudom.
4. pevec je trgovački lanac koji jaaaaaaaaaaaaaaaaako ovisi o ponudi, potražnji, konkurenciji.
Već je nekoliko lanaca bankrotiralo, odnosno propalo u Hrvatskoj uključujući i sam Pevec.
Nažalost demografska kretanja pokazuju da će broj kupaca se drastično smanjivati, a da će konkurencija biti sve veća.
Evo zaboravite Dioki. Sjetite se Veterine.
Molim lijepo, ja sam prodao svoj oveći paketić na ponuđenoj cijeni.
Znam kada nisam kao mali dioničar dobrodošao.
Ovi koji su ostali…..Ste dobili kakvu dividendu?
Malo morgen.
Uglavnom ja se ne vidim s vrećom novca (mačak je u vreći) da obilazim stanove i nudim svoj teško zarađeni novac za nekakvog Pijetla.
Pazite da pod stare dane ne bute morali snimati bljutave reklame s Pevec dionicama.
Lp
https://www.google.com/amp/s/www.yahoo.com/amphtml/finance/news/germany-france-saying-trump-trade-truce-180622305.html
ADPL i KODT standardno dobre za dividendu. Tu bi ipak dao prednost KODT-u jer mislim da transformatori tek očekuje velika potražnja i rast, dok autoindustriju mi se čini da čeka hlađenje nakon svih uvedenih carina.
[/quote]
Što se tiče carina kada pustite duha iz boce teško ga je vratiti natrag u istu.
što se tiče dogovora Trump se više sam sa sobom ne zna što je dogovorio.
Ovo procjenu sam napisao prije kupnje mađarske tvornice od strane ADPL.
Sada sam siguran da je KODT puno bolja opcija od ADPL.
KODT je već uložio u svoje širenje na strana tržišta, dok baš ne vidim svrhu kupnje tvornice u Mađarskoj.
Da je u Slovačkoj ili Češkoj već bi razumio.
Ali bez obzira na kupnju same tvornice mislim da je to trenutno jako riskantno od strane ADPL, baš zbog mogućnosti povećanja međunarodnih carina i trošarina.
Suzuki (a i ostali japanski i koreanski proizvođači automobila) baš imaju tvornicu u Mađarskoj da izbjegnu EU trošarine.
Ako dođe do carinskog rata između svih, postoji mogućnost da se tvornice isele s europskog tla, kako su otišli s američkog.
Druga stvar je naravno dividenda. Ja sam se nadao još boljoj dividendi sljedeće godine, a s ovom akvizicijom to postaje upitno.
Ivana 7 koliku visinu dividende očekuješ sljedeće godine, ili je uopće ne očekuješ.
Da li ADPL može još rasti ili se vraćamo ponovno na 100 kuna?
Kako će kriza vani utjecati na ovu dionicu? Ili se samo na mom monitoru počelo crvenjeti zbog toplinskog vala?
Lp
hasenfefer
Napisali ste puno toga, a zapravo ništa
odnosi se na Pevec
Evo gospođa Ljilja kupila od grada Pule preko javnog bilježnika i nikakvih problema ni demode.
Što kupiti ???
– ponovno sam se nakrcala keša.
– što kupiti ???
– čitam po raznim temama, nemam nekih ideja za neku novu investiciju.
– nije mi jasno zašto većina investitora cilja ili kupuje dionice na kojima će sigurno popušiti lovu.
– na ovoj temi pišete o Pevecu, ma imam i ja nešto malo te dionice, ali to vam nije dionica za investiranje.
– ne zanimaju me ni dionice tipa IGH ili VIRO, čitam i ne vjerujem kako investitori np. na tim dionicama puše lovu i još su više zainteresirani za te dionice jer će moći još više pušiti, ah ti padajući noževi i dokupi.
– ne zanimaju me ni KODT preskupa.
– HT, ne kupuje mi ga se sada nakon porasta cijene, ADRS isto.
– JDGT nekako mi je previše dosadna dionica.
– OPTE previše rizična za neki ozbiljni dokup.
– hoteljeri su mi onako općenito skupi.
– ERNT isto mu se digla cijena.
– MDKA i VLEN nema dividende.
– PODR i TPNG previše loše uprave.
– stvarno što kupiti ???
– investicijsko zlato ???.
– I love this game.
Pozdrav !
– ne zanimaju me ni KODT preskupa.
Nije preskupa, čak ni blizu tome
@hasenfefer
Ne preporučam ja ništa.
Slazem se za likvidnost portfelja,ali mi je i ok drzati dio (orocenu stednju) u Pevecu.
Dionica je rasla 30% od delista zahvaljujući ponudi ,to je činjenica.
Znaci da ste kupili prije pola godine imali bi prinos 30% ne virtualni ni na papiru nego opipljivi. Činjenica.
A u kojem smjeru idu prihodi i dobit to je neusporedivo sa vasim stecajusama.
Ovo je growth dionica bez premca na nasem trzistu.