Jako je teško prognozirati što je best buy, a prognoze nisu ništa drugo nego nagađanje.
Da moram prognozirati prognozirao bih da je best buy za sutra do cca PODNE tj. 12 h
dionica RIVP, radi objave izvješća….
Meni osobno RIVP djeluje kao dionica koja se ispuhala, čisto sumnjam da će imati neke senzacionalne rezultate, prihodi će im se nešto povećati ali isto tako i rashodi. Očekujem smanjenje dobiti po dionici. Ono što mi se ne svidja je nizak koeficijent tekuće likvidnosti 0,29 što predstavlja potencijalni problem u budućnosti. Dividenda im se kreće na oko 2% cijene dionice što je slabo. Mislim da cijenu dionice održava i diže isključivo njihov trezor. Predviđam kretanje cijene ove dionice u rasponu 35-45 kn sljedećih godinu dana s većim pritiskom prodavatelja i većim šansama da dotakne 35 kn.
ak gledamo ovu našu baruštinu od početka prošle godine i todex katastrofe ..teško da bi mogli reći da je nekaj best baj..pogotovo nakon rokavele todexa …ipak nekom srećom i ludošću sam sve uložio od 2016..na ATPL i to se pokazalo daleko najboljom i sretnom odlukom za 2017 i dio ove 2018 .. no nakon vrha dionica je sada dosta okinula pa sam se prebacio u trenutno sigurnije meni best bajove ..ZABU , ADRISe , ADPL ..gledam tedeskog, mediku ….i to se do sada sa dividendama pokazalo više nego odličnim potezom..prošao sam ovdje drvlje i kamenje i bio pod utjecajem i građevinara, i todexa i brodara i sada ove ekipe …nekak mi filing govori da je sada najbolje biti upravo TU GDJE SAM sada…..složili se vi ili ne …
Meni osobno RIVP djeluje kao dionica koja se ispuhala, čisto sumnjam da će imati neke senzacionalne rezultate, prihodi će im se nešto povećati ali isto tako i rashodi. Očekujem smanjenje dobiti po dionici. Ono što mi se ne svidja je nizak koeficijent tekuće likvidnosti 0,29 što predstavlja potencijalni problem u budućnosti. Dividenda im se kreće na oko 2% cijene dionice što je slabo. Mislim da cijenu dionice održava i diže isključivo njihov trezor. Predviđam kretanje cijene ove dionice u rasponu 35-45 kn sljedećih godinu dana s većim pritiskom prodavatelja i većim šansama da dotakne 35 kn.
Ako ista, koeficijent tekuće likvidnosti vas kod Valamara ne treba brinuti. Ako ista.
Vec je bilo i vrijeme da malo krenu bikovi u napad. Vidim tema agrokor je zamrla i ekipa dize kredite, te se nakrcava sa drugim dionicama kako bi vratili dio izgubljenog. Opasno je to, ali potencijalna zarada je visoka, da se spere gorak okus nakon postupka izvanredne uprave. Fondovi jos cekaju kao zapete puske do pravomocnosti nagodbe, da im netko poslije ne bi prigovarao, tako da je sada najbolje vrijeme za kupovinu. Moji trenutni best buy su: Atpl, Ddjh, Adpl, Adrs, Dlkv, Vlen
Mame me ove dvije ultrarizične, samo mozda nije jos tajming dobar.
– ali najbolje vam je izbjeći obje ove dionice, to su rizične investicije.
– I love this game.
Pozdrav !
Po meni trenutno najbolje dionice: adrs2, mdka, adpl, zaba (ovu zadnju posebno motriti zbog tužbi i slučaja franak, ali očekivana dividenda sljedeće godine nešto iznad 5 kn što je prinos preko 8 % na trenutnu cijenu).
ZABA.
– već vas dvoje preporučuje tu ZABU na ovoj temi.
– ponavljam ono što sam već napisala, ZABA je odlična dionica, ali trenutno zbog udruge Franak je rizična.
– bolje vam je sada prodati tu ZABU i prebaciti se u koju drugu dionicu, a za godinu dvije odnosno kada ne bude opasnosti od udruge franak vratite se u ZABU.
– trenutna cijena Zabe je o.k. brane ju banke i fondovi.
– I love this game.
Pozdrav !
Informanka.
– po ocjenama vidim kako je Todexsovcima, dekintiranima, kešolovcima i pushioničarima muka od čitanja mojih postova.
– a klikajte palac dolje kada vam to pričinja zadovoljstvo.
– vidite da ja puno radim.
– stvarno mi čini zadovoljstvo trgovati i zarađivati na ovoj našoj burzi.
– krenula su i izvješća sve bolje od boljega, akvizicije, a ja krcata tih i više nego dobrih dionica.
– danas u mom velikom portfelju minus su ostvarile dionice OPTE i PODR, ali kod PODR to je i očekivano zbog većeg rasta prethodnih dana, ali nemam puno tih dionica tako da nisu puno utjecala na ukupni prinos.
– sve ostalo u dobrom plusu.
– u ovom tjednu sam zaradila za jedan manji novi auto ili više nego što će od plaće (bez provizija) zaraditi KGK, AP i šef sabora.
– veseli me investiranje u dionice i velike zarade koje će dolaskom jeseni biti sve veće i veće.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
U tom tjednu nije bilo ukupnog prometa na burzi za jedan auto, tak da bi laprdanja ovog tipa i besmislenog i smiješnog hvalisanja trebalo biti manje. Izaziva podsmijeh.
U tom tjednu nije bilo ukupnog prometa na burzi za jedan auto, tak da bi laprdanja ovog tipa i besmislenog i smiješnog hvalisanja trebalo biti manje. Izaziva podsmijeh.
– jučer vam je bio promet:
– 136.557.558 OTC promet.
– 67.565.034 blok promet.
– 5.356.338 dionice.
– inače ja vam ne trejdam, klasičan trejder vam je gospon ING, a onaj mali japanac kamikaza je bankrotirao.
– račun dobiti i gubitka računam svaki dan, na kraju tjedna mi ide detaljni obračun.
– dobit ili gubitak računam po zaključnoj cijeni dionice na burzi.
– a vas sada stavljam na ignore, jednostavno ovaj sport nije za vas i od vas se nema što pametnog naučiti.
– želim vam svu sreću u životu.
– I love this game.
Pozdrav !
– Zaključna cijena može biti s jednom dionicom što nije rijetki slučaj štelanja zaključne cijene. Dakle, besmislena cijena za taj dan.
– Pametnije je u svojim računicama dan zaključiti sa prosječnom dnevnom. Bliže je istini cijene za taj dan.
– Moj trader ima stanje moga računa, pa ja ne moram ništa računati svaki dan. Tvoj nema? Čudan neki. Ili je lakše na papir, da digitron u ruke? No, svatko zna najbolje za sebe.
– Pitanje je čemu služi druk na Mediku? Nema se kome prodati niti s minusom, a klimavo je pa se mora drukati? Nominalna cijena je malo viša, pa nije u fokusu kokošarenja. Problem?
– Kad nekoga staviš na ignore, stavljaš se u nepovoljniji položaj u odnosu na njega jer on vidi tvoje postove i može ih komentirati, a ti to ne vidiš i ne možeš odgovarajuće ili čak argumentirano reagirati. Najbolji su ovi znalci što javno objavljuju tko im je sve na ignore, kao da to koga zanima.
ADPL i KODT standardno dobre za dividendu. Tu bi ipak dao prednost KODT-u jer mislim da transformatori tek očekuje velika potražnja i rast, dok autoindustriju mi se čini da čeka hlađenje nakon svih uvedenih carina.
INGR.
– prodala sam sve dionice INGR.
– pritom sam i malo srušila cijenu.
– klasićan stop-loss s dobitkom.
– većina vas će kupovati padajuće noževe i smanjivati prosjek.
– tako vam je to u životu, neki zarađuju a neki gube.
– jednog dana kada INGR ne bude rizična investicija ponovno ću je kupiti.
– ma nije ta INGRA ni sada na ovoj cijeni toliko loša investicija.
– iako je rizična puno je bolja investicija od puno rizičnijih IGH ili VIRO.
– ali na tom riziku stvarno možete puno zaraditi.
– taj rizik meni trenutno nije potreban u životu.
– svima vama koji ste u INGR, IGH ili VIRO želim što veće prinose na tim dionicama.
– I love this game.
Pozdrav !