Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ivana7

Da te nema, trebalo bi te izmisliti. Čitam ovu temu i valjam se od smijeha.

Best buy.

MDKA.

– jeste li pročitali izvješće.
– je li znate kolike dividende isplaćuje to preduzeće ???
– je li znate da van top10 uz fenomenalno dobru dioničku strukturu imate samo 1.630 dionica.
– e sada tu čekamo dividendu.
– love tu ima i viška.
– cijena dionice je relativno niska zbog utjecaja Agrokora u prošlim vremenima, ali je firma preživjela i tu bolest.
– na ovoj dionici očekujem dobru zaradu da i ja kupim Merđana od dobiti na jednoj jedinoj dionici kao i gospon Alabama koji vas je dobro ošišao na Todexu.
– evo da ste bili pametni i na Todexsu ste mogli dobro zaraditi.

– I love this game.
Pozdrav !

Best buy.

MDKA.

– jeste li pročitali izvješće.
– je li znate kolike dividende isplaćuje to preduzeće ???
– je li znate da van top10 uz fenomenalno dobru dioničku strukturu imate samo 1.630 dionica.

MDKA.

– ono najvažnije vam nisam napisala.
– mi smo bolesna nacija: pušaći, alkoholićari, debeli, ovi na antidepresivima tipa Todexs.
– država će sve to platiti ovako ili dizanjem poreza što bi bilo onako.
– a zaraditi će MEDIKA, i ta zarada može biti samo veća i veća zbog povećanja korištenja ljekova.
– a neke veće konkurencije pa i nema.

– a i ja ću u crkvi uplatiti jednu misu za zdravlje, Mediku i rast cijene iste.

– I love this game.
Pozdrav !

Haha.. Dobra.

ima dosta ulagača koji kuouju ginko da bi se sjetili gdje su stavili viagru

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Jedan ADPL se ne može održati na cijeni od 200 kuna a slovi kao uspješna i profitabilna tvrtka, likvidna, a što onda očekivati od ostalih nevrijednih izdanja.

– kupite ADPL dok ga još ima ispod 200kn.
– kupili oni još jednu tvornicu.
– veseli me što su katastrofičari i pushioničari na aparatima, Medika će zaraditi još više nofaca.
– a dobro zarađuje i moj portfelj, svakim danom iliti satom je sve veći i veći.

– I love this game.
Pozdrav !

Kako stoji jdg sa isplatom dividende???

Jedan ADPL se ne može održati na cijeni od 200 kuna a slovi kao uspješna i profitabilna tvrtka, likvidna, a što onda očekivati od ostalih nevrijednih izdanja.

– veseli me što su katastrofičari i pushioničari na aparatima, Medika će zaraditi još više nofaca.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
A eto baš sam jučer pisao i čudio se da se ADPL još uvijek trži ispod 200 kuna i da ne može probiti taj bunker. Valjda su dobro razmislili prije kupovine, da ne prođu isto kao Ivica sa Merkatorom.
U svakom slučaju me raduje da i neka hrvatska tvrtka nekoga vani akvizira. Čim makneš uhljebe i politiku iz neke tvrtke ona procvjeta. Slična stvar je i sa nogometom nedavno, samo pusti profesionalce da rade svoj posao i mora da napreduje.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
A eto baš sam jučer pisao i čudio se da se ADPL još uvijek trži ispod 200 kuna i da ne može probiti taj bunker. Valjda su dobro razmislili prije kupovine, da ne prođu isto kao Ivica sa Merkatorom.
U svakom slučaju me raduje da i neka hrvatska tvrtka nekoga vani akvizira. Čim makneš uhljebe i politiku iz neke tvrtke ona procvjeta. Slična stvar je i sa nogometom nedavno, samo pusti profesionalce da rade svoj posao i mora da napreduje.
[/quote]

Tako nekako.
Dodjes do zakljucka da nama ne trebaju reforme nego celicna metla za uhljebe.

Filozofe su oduvijek mučila pitanja bitka, etike, kauzalnosti itd. Dr. Ivo je to sve riješio s "Idemo dalje!" On je najveći mislioc ikad.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
[/quote]

Tako nekako.
Dodjes do zakljucka da nama ne trebaju reforme nego celicna metla za uhljebe.
[/quote]
Da upravo to je najvažnija reforma! Re-formirat uhljebe iz tvrtki i pustiti ono malo profesionalaca da dođu do izražaja bez partijske iskaznice

Informanka.

– po ocjenama vidim kako je Todexsovcima, dekintiranima, kešolovcima i pushioničarima muka od čitanja mojih postova.
– a klikajte palac dolje kada vam to pričinja zadovoljstvo.
– vidite da ja puno radim.
– stvarno mi čini zadovoljstvo trgovati i zarađivati na ovoj našoj burzi.
– krenula su i izvješća sve bolje od boljega, akvizicije, a ja krcata tih i više nego dobrih dionica.
– danas u mom velikom portfelju minus su ostvarile dionice OPTE i PODR, ali kod PODR to je i očekivano zbog većeg rasta prethodnih dana, ali nemam puno tih dionica tako da nisu puno utjecala na ukupni prinos.
– sve ostalo u dobrom plusu.
– u ovom tjednu sam zaradila za jedan manji novi auto ili više nego što će od plaće (bez provizija) zaraditi KGK, AP i šef sabora.
– veseli me investiranje u dionice i velike zarade koje će dolaskom jeseni biti sve veće i veće.

– I love this game.
Pozdrav !

Ivana, čitajući komentare apsolutno se slažem sa tvojim razmišljanjima po pitanju dionica.
Moje mišljenje da ne treba uletavati u slabo likvidne dionice osim manjim iznosima, prinosi mogu biti ponekad veći ali samo na papiru jer kad se želi izaći ne može se bez ogromnog rušenja cijena. Također treba biti oprezan sa dionicama kojima će trebti dodatni kapita (čitaj brodari). Po meni trenutno najbolje dionice: adrs2, mdka, adpl, zaba (ovu zadnju posebno motriti zbog tužbi i slučaja franak, ali očekivana dividenda sljedeće godine nešto iznad 5 kn što je prinos preko 8 % na trenutnu cijenu).

da, zaboravih i HT, za koji mislim da je pri ovim cijenama dobra kupovina te da će sljedeće godine povećati dividendu barem na 7-8 kn te očekujem rast cijene dionice minimalno za 10 %. Uz to je i likvidna.

New Report

Close