Doktore,
Znam da ste vec nekoliko puta napisali carobnu formulu za tablicu i koje pokazatelje uzimate u obzir, ali bilo je to davno i zaboravio sam. Molim vas da ih opet napisete (kratko i jednostavno) ako nije problem.
Vec me dugo SAPN kopka, sve sam sigurniji da je BB; vec godinama ima rast prihoda i dobiti, a fundamentalo je dosta jeftina. Problem AGROKORA je jednokratan, otpisati ce se sto treba, ali masina ce i dalje poslovat i kumulirat kapital. Zadnju godinu dana su dokazali da odlicno rade i bez Todorica.
Iskreno pitam, jeli ima jos nesto (negativno) sto bi treba znati o SAPN.
P.s. vidim da nema RIVP (a ADRS nikad nije ni bio)
Rangiranje dionica kombinacijom growth i value varijabli temeljem ttm podataka nakon q1 2018.
PEG (price earning grow)?
To je dosta diskutabilna metoda
– Mepas d.o.o. Široki Brijeg 87.30%
– Saponia d.d. (1/1) 0.48%
– to je previše rizična dionica,
– tu vam je većinski jedan d.o.o. i to s nekog brijega i još širokog.
– koliko god investicije tog tipa izgledaju povoljno najbolje ih je zaobići u širokom luku.
– I love this game.
Pozdrav !
Otkud Atpl i Ulpl?
Brodari su total out.
– za vas bih preporučila JDPL ili VIRO.
– I love this game.
Pozdrav !
– Mepas d.o.o. Široki Brijeg 87.30%
– Saponia d.d. (1/1) 0.48%
– to je previše rizična dionica,
– tu vam je većinski jedan d.o.o. i to s nekog brijega i još širokog.
– koliko god investicije tog tipa izgledaju povoljno najbolje ih je zaobići u širokom luku.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Hvala!!!
Iako su me vecinski vlasnici vec nekoliko puta izvarali (CHAG, PVCM, SUNH, THMT) uvijek zaboravim adekvatno valorizirati njihov utjeca na cijenu dionice.
Odustajem od SAPN i trazim novi BB…nije bas da imam neki izbor…
LRH?
Otkud Atpl i Ulpl?
Brodari su total out.
Pa sad su out, kad budu IN onda je već kasno za uzeti neku količinu, ok, za burek trejdere će se uvijek nać
Otkud Atpl i Ulpl?
Brodari su total out.
to se i ja pitam, ali ne diram sto je formula izracunala
Doktore,
Znam da ste vec nekoliko puta napisali carobnu formulu za tablicu i koje pokazatelje uzimate u obzir, ali bilo je to davno i zaboravio sam. Molim vas da ih opet napisete (kratko i jednostavno) ako nije problem.
Vec me dugo SAPN kopka, sve sam sigurniji da je BB; vec godinama ima rast prihoda i dobiti, a fundamentalo je dosta jeftina. Problem AGROKORA je jednokratan, otpisati ce se sto treba, ali masina ce i dalje poslovat i kumulirat kapital. Zadnju godinu dana su dokazali da odlicno rade i bez Todorica.
rivp i ostale dionice koje imam (osim viro) su od 21. do 30. mjesta, adris je 31.:)
Doktore,
za sapn nadam se da je dug koji se spominje i tu na stranicama sapn zadnje, i da nece biti novih kostura iz ormara, ali nikad ne znas, svako mora sam u rizik.
Doktore,
dakle posebno rangiranje za growth i posebno za value i onda slaganje prema zbrojenom plasmanu. sada racunam growth kao trenddobiti +dugoročni trend dobiti +trendEBITDA +dugoročni trend EBITDA +trendprihoda +dugoročni trend prihoda +trendkapitala +trend EBIT operativne marže +dugoročni trend operativnog novčanog tijeka +trendroe +trendroa, value kao EV/EBITDA+P/E/2.
Hvala.
Znaci carobna formula uzima skoro pa sve moguce pokazatelje, kao sto sam i ocekivalo od Vas.
Zbog broja varijabli mogucnost greske je minimalna, a i model se empirijski pokazao veoma uspjesan.
Uvijek s radoscu pogledam Vasu rang listu i cesto mi ona bude potvrda (buy signal) za neku dionicu.
Buduci se razni tipovi dionica razlicito krecu na stagnirajucem, padajucem i rastucem trzistu jeste li razmisljali mozda o razlicitim ponderiranju varijabli ovisno o stanju na trzistu pa da mozda izradite savrsen stroj za gomilanje kesa.
Obzirom da ste pametniji i iskusniji od mene, kako ponderirat varijable prepustam Vama.