…Ernt je jedino sto valja na nasoj burzi..da je konstanta i da ima buducnost…
A što je s tvojim brodarima, zar oni ne valjaju? 😁😁😁
A što je s tvojim brodarima, zar oni ne valjaju? 😁😁😁
[/quote]
I tekako da valjaju…
Strpljenje ce biti visestotina postotno nagradjeno🤸🏋️
Jutarnje kupanje je gotovo i sada pakal dugog popodneva, prije jedino punjene vješalice, šopska i hladna piva u najboljem grill restoranu u gradu. Držim fige da ce prognoza pogoditi i kiša pasti od oko 18h dalje.
BB od 60 kojih pratim prema mojoj garp magičnoj formuli nakon fih1 2017. bio bi od 1. Do 20.: KODT-P-A, MDKA-R-A, VIRO-R-A, AUHR-R-A, PLAG-R-A, ADPL-R-A, HUPZ-R-A, ILRA-R-A, JNAF-R-A, VLEN-R-B, CKML-R-A, IPKK-R-A, TUHO-R-A, KOEI-R-A, MAIS-R-A, RIVP-R-A, ATLN-R-A, PBZ-R-A, ERNT-R-A, THNK-R-A. Imam prvu, MDKA-R-A prodao, imam 3.-5., ADPL-R-A ću kupiti, imam 7.-16., osim VLEN-R-B i IPKK-R-A o kojima još nisam još razmišljao i KOEI-R-A koji sam prodao. Nemam zadnje tri.
Ja ovu bb listu ne bih slijedio jer 1) ne slijedim je ni ja doslovno (ne trčim prodati one koje su kvartalno ispale i kupiti koje su ušle i ulažem u neke koje nisu unutra), 2) sami odgovarate za svoje novce pa sami i razmislite, 3) prigovor sa strane ljudi koji fundamentalno ulažu je da mehanički pristup bez razumijevanja i dubljeg pogleda u poduzeće nije dobar, 4) tehničari će imati svoje primjedbe, 5) zašto nema brodara, 6) zašto skoro uopće nema građevinara, 7) ja sam u ovoj godini još u minusu prema početku godine oko 1% iz dividende i rasta(pada) dionica, 8) magična formula je potpuno nemoćna pred stvarima koje se ne vide u fi, kao agrokor afera. S druge strane lista daje komparativni uvod preko velikog broja dionica koji nasumično spominjanje dionica bez argumetata ili s jednim dva selektivna argumenta kao ovdje na bb ili duboko rašlanjivanje jednog poduzeća nemaju. Da me se krivo ne shvati, ja sam duboko zahvalan znalcima koji se upuste u duboko rašlanjivanje jednog poduzeća kao VW na ARNT, to su skoro jedini sadržajni doprinosi/korisne činjenice ovdje na forumu.
Korigirao sam izraz koji sada glasi redni broj iz suma rankova trendkapitala+trenddobiti+trendprihoda+trendEBITDA+trend operativnog novčanog tijeka+trendroe+trendroa+trend EBIT marže+ dugoročni trend dobiti+dugoročni trend EBITDA + dugoročni trend prihoda kao growth komponenta plus EV/EBITDA+P/E/2 kao value komponenta.
Faq:
Adris? 29.
Dlkv? 33.
Ledo i jmnc? Nemaju izvješće pa nemaju ni plasman.
Od ovoga sta si naveo…moju paznju imaju jedino adpl i ernt…
Drvil,
I to je vaša formula ?
Napravili ste “kapelicu” od analize, i godinama drvite o tom, a sve ste mogli svesti na par točaka:
1. Bacit oko na trend prihoda
2. Pronjuskat trend rashoda
3. Škicnut trend profitnih marži
A koliko vidim ne spominjete strateški Status firme – npr – jel skoro pa monopolist ?
Porter 5 ništa ?
Sta se onda Netko čudi da ja ne spominjem FA uopće. Pa to umreš od dosade , a mozes u roku od 30 min sve shvatit sto se događa. Jednom se napravi i vrijedi cijelu godinu ( uz mini popravke) ako ne i duže….
Jutarnje kupanje je gotovo i sada pakal dugog popodneva, prije jedino punjene vješalice, šopska i hladna piva u najboljem grill restoranu u gradu. Držim fige da ce prognoza pogoditi i kiša pasti od oko 18h dalje.
BB od 60 kojih pratim prema mojoj garp magičnoj formuli nakon fih1 2017. bio bi od 1. Do 20.: KODT-P-A, MDKA-R-A, VIRO-R-A, AUHR-R-A, PLAG-R-A, ADPL-R-A, HUPZ-R-A, ILRA-R-A, JNAF-R-A, VLEN-R-B, CKML-R-A, IPKK-R-A, TUHO-R-A, KOEI-R-A, MAIS-R-A, RIVP-R-A, ATLN-R-A, PBZ-R-A, ERNT-R-A, THNK-R-A. Imam prvu, MDKA-R-A prodao, imam 3.-5., ADPL-R-A ću kupiti, imam 7.-16., osim VLEN-R-B i IPKK-R-A o kojima još nisam još razmišljao i KOEI-R-A koji sam prodao. Nemam zadnje tri.
Ja ovu bb listu ne bih slijedio jer 1) ne slijedim je ni ja doslovno (ne trčim prodati one koje su kvartalno ispale i kupiti koje su ušle i ulažem u neke koje nisu unutra), 2) sami odgovarate za svoje novce pa sami i razmislite, 3) prigovor sa strane ljudi koji fundamentalno ulažu je da mehanički pristup bez razumijevanja i dubljeg pogleda u poduzeće nije dobar, 4) tehničari će imati svoje primjedbe, 5) zašto nema brodara, 6) zašto skoro uopće nema građevinara, 7) ja sam u ovoj godini još u minusu prema početku godine oko 1% iz dividende i rasta(pada) dionica, 8) magična formula je potpuno nemoćna pred stvarima koje se ne vide u fi, kao agrokor afera. S druge strane lista daje komparativni uvod preko velikog broja dionica koji nasumično spominjanje dionica bez argumetata ili s jednim dva selektivna argumenta kao ovdje na bb ili duboko rašlanjivanje jednog poduzeća nemaju. Da me se krivo ne shvati, ja sam duboko zahvalan znalcima koji se upuste u duboko rašlanjivanje jednog poduzeća kao VW na ARNT, to su skoro jedini sadržajni doprinosi/korisne činjenice ovdje na forumu.
Korigirao sam izraz koji sada glasi redni broj iz suma rankova trendkapitala+trenddobiti+trendprihoda+trendEBITDA+trend operativnog novčanog tijeka+trendroe+trendroa+trend EBIT marže+ dugoročni trend dobiti+dugoročni trend EBITDA + dugoročni trend prihoda kao growth komponenta plus EV/EBITDA+P/E/2 kao value komponenta.
Faq:
Adris? 29.
Dlkv? 33.
mdka ide gore a vi je prodali?
Sta se onda Netko čudi da ja ne spominjem FA uopće. Pa to umreš od dosade , a mozes u roku od 30 min sve shvatit sto se događa.
Jednom se napravi i vrijedi cijelu godinu ( uz mini popravke) ako ne i duže….
I ja bih volio da mi je ovako sve jasno i da sve razumijem, nazalost nije, sve vise vidim koliko ne znam koliko god znao vise nego prije ili bas zato.
Faq:
Adris? 29.
Dlkv? 33.
mdka ide gore a vi je prodali?
[/quote]
pitaj me za pola godine jesam li pogrijesio, za sada se ne zna.
Sta se onda Netko čudi da ja ne spominjem FA uopće. Pa to umreš od dosade , a mozes u roku od 30 min sve shvatit sto se događa.
Jednom se napravi i vrijedi cijelu godinu ( uz mini popravke) ako ne i duže….
I ja bih volio da mi je ovako sve jasno i da sve razumijem, nazalost nije, sve vise vidim koliko ne znam koliko god znao vise nego prije ili bas zato.
[/quote]
drevil
Vi ste bas onako s obe noge na Zemlji, umjesto da vas krila euforije ponesu visoko, Vas je prikovalo korijenje strpljenja
– bi li kupili MDKA…
– tu ne želim nešto puno prognozirati, ali je očito i vidljivo iz aviona kako tu cijena ide na 15.000 kn i preko toga ali neću špekulirati.
Zanimljivosti.
– napišem vam ovaj post prije par dana, danas na toj MDKA prođe 5 dionica po cijeni 14.900kn a to je to što sam ja napisala.
– vaša ocijena posta 12% , zaokružimo to na cca10%, a to je stvarno zanimljiv broj jer 10% vas će zaraditi na ovoj igrici a velika većina vas 90% će pogubiti nofce u ovoj i više nego jednostavnoj igrici.
– I love this game.
Pozdrav !
Od ovoga sta si naveo…moju paznju imaju jedino adpl i ernt…
– i gospona SeaBeara za ovo gore napisano ste isto ocijenili s 12%,
– njegov rodjak GearBear je bankrotirao na burzi što na žalost očekuje i većinu vas.
– ja bih tu nadodala, hebeš portfelj u kojem nisu zastupljeni ADPL i ERNT s 10-15% (oba).
– a ne bi bio loš ni portfelj koji ima samo te dvije dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
– sve je to točno, ali se najbolje da zaraditi na toj dosadi.
– I love this game.
Pozdrav !