Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bez Konzuma Ledo ce propasti. Sve to sto rade netko drugi radi jeftinije, iako ne nuzno bolje. Da vidimo kako misle uci u Lidl.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

serislav@
moje pretpostavke,motivi za ulazak u građevinski sektor su više puta ponovljene.
da bi se izbjeglo da se baš pogodi kako ti kažeš “trula jabuka” po principu jedna ali pogrešna iako pravi sektor može se diverz. postići zadovoljavajući rezultat ali naravno proporcionalnost nije nužna,nije niti u mom slučaju već samo načelna diverz.
u petak je građ sektor na +58%
,prije todex stampeda je bio na 66%
vdkt je na +22 a dlkv na +92% ali
u jednom trenutku je dlkv bio na 30% a vdkt 40%
vdkt je sa 100 narastao na 300 dok je dlkv istovremeno sa 10 narastao sa 13.
u nekoj budućnosti se to može ope okrenuti sa po jednom vijesti na obje dionice.
može biti da će sutra vdkt radi negativne vijeti pasti ali i za par dana opet rasti.
da kada se pogodi sektor ostalo su bitno manji propusti dokazalo se i u ovom slučaju.
kako će biti pokazat će vrijeme oni koji su ušli prije drugih imali su priliku za odličnu kapitalizaciji.
dali su mudrije postupili oni koji su kapitalizirali ili oni koji će tek kapitalizirati
time wil tell

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

S aka cast i gradjevini i turistima,ali ipak najveci potencijal imaju brodari.zasto? Procitati topic “brodari i…..” gdje su analize,predikcije itd itd.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Barikb@
pretrpili ste oportunitetni gubitak koji je vrijedan upisa u anale zse-a
jer je anualizaran prinos iznosio >700%
kada su u pitanju građevinariali ali i brodari ranije približno ako ne i…
u mjesec dana moglo se je dići na građevinarima avg 65%
držim da je propušteno manje od onog što će biti.
za to vrijeme kupovali ste ledo i pretrpili gubitke za koje niste skupili napisati hrabrosti koliki su.
ali ste si dali za pravo izjavite da žalite dioničara vdkt koji su mogli kapitalizirati u rasponu od 22%(petak)do 40%.(31.01.)
po meni nekorektno i nepotrebno jer ne žalite dioničare leda a imate bitno više razloga za.
neću se rukovoditi vašim stilom i na temi ledo pisati o opravdanim strahovima,negativnostima i zabrinutostima.
nisam kupovao todex ali sad imam još jedan mali motiv više da ga ne kupujem.
svatko žanje kako sije.
dobro se dobrim vrati i obrnuto.
želim vam puno uspjeha u investiranju te izražavam zadovoljstvo što i dalje nećete ulagati u građevinare i brodare a jednog dana ću vam otkriti zašto.
očekujem da taj dan nećemo dugo čekati,najkasnije za godinu dana a niti bitno kraći scenarij nebi bio iznenađanje.
živi bili…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Best buy – koje u tjednu porastu 3 %

Barikb@
Izražavam zadovoljstvo što i dalje nećete ulagati u građevinare i brodare, a jednog dana ću vam otkriti zašto. Očekujem da taj dan nećemo dugo čekati, najkasnije za godinu dana, a niti bitno kraći scenarij ne bi bio iznenađanje.
živi bili…
… pa vidjeli. Za godinu dana ćemo svi biti pametniji. 🙂 Neki od nas će biti generali prije, a neki poslije bitke. 🙂

Usput, što se Dalekovoda tiče, dotični većinu svojih prihoda ostvaruje u inozemstvu, a ono što je za sada u RH, tu također u određenoj mjeri ima novaca izvana, npr. sufinanciranje od strane EU.

KODT je best buy. 🙂
Ivana više ne piše pa ste zaboravili tu činjenicu. 🙂

@kressom

Kakvo kockanje sa građevinarima i brodarima?

Dalekovod ima EPS od 2.18
U bull marketu bi P/E bez problema mogao biti 50 za takovog građevinara.

Pa vi računajte koja bi trebala biti cijena takve dionice.

Oni koji prate dubinski brodare razumiju da postoje razlozi osim rasta BDI i globalnog GDP za rast brodara.

Vama je kocka, a meni je sve kristalno jasno.

Dalekovod ima eps 2.18, a koliko je sa stvarnom zaradom, a ne s jednokratnim stavkama koje samo predstavljaju papirnu zaradu, a ne zaradjenu lovu, neki dan ste izjavili da vam dalekovod vrijedi sada 100kn ni manje ni vise kapitalizacija od 2.5 miljarde bas ljepo realni ste.
[/quote]

Ja sam napisao da je P/E od 50 realan za građevinare u bullu.

A to je onda cijena od 100 kn po dionici dalekovoda

PVCM

realan ili ne, problem je sto prikazani prihodi nisu dosli od poslovanja.
al tebe bas briga, trubis po svome P/E 50, 100 kn vrijedi dionica. moš mislit.

@kressom

Kakvo kockanje sa građevinarima i brodarima?

Dalekovod ima EPS od 2.18
U bull marketu bi P/E bez problema mogao biti 50 za takovog građevinara.

Pa vi računajte koja bi trebala biti cijena takve dionice.

Oni koji prate dubinski brodare razumiju da postoje razlozi osim rasta BDI i globalnog GDP za rast brodara.

Vama je kocka, a meni je sve kristalno jasno.

Dalekovod ima eps 2.18, a koliko je sa stvarnom zaradom, a ne s jednokratnim stavkama koje samo predstavljaju papirnu zaradu, a ne zaradjenu lovu, neki dan ste izjavili da vam dalekovod vrijedi sada 100kn ni manje ni vise kapitalizacija od 2.5 miljarde bas ljepo realni ste.
[/quote]

[/quote]

I ja sam napisao da je 100kn 2.5 miljarde kapitalizacije za firmu s 1.1 miljarde prihoda i kapitalom od 160 miljuna i realnom zaradom oko nula govorimo o trenutnom stanju ne kazem da oni to ne mogu poduplat jer takva je gradjevina ali trenutno ne mogu ni opravdat trenutnu cijenu, a kamoli 100kn.

Ignore : renči

Govorimo o trenutnom stanju ne kazem da oni to ne mogu poduplat jer takva je gradjevina ali trenutno ne mogu ni opravdat trenutnu cijenu, a kamoli 100 kn.
Slažem se da je zbog jednokratnih prihoda Tigrusova teorija o vrijednosti Dalekovoda na 100 kn prenategnuta, ali upravo zbog mogućeg dugoročnijeg potencijala koji navodiš, trenutačna cijena mi se iz špekulativne perspektive čini prihvatljivom. Treba pričekati što će se odvijati sljedećih godinu-dvije. Ako u tom razdobolju krene ka pozitivnom poslovanju, cijena će vjerojatno dodatno snažno rasti.Ako ne, ćorak.

New Report

Close