Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

LEDO-R-A

nastavljamo di smo stali..[smiley2]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

LEDO-R-A nastavljamo di smo stali..[smiley2]

– nadam se, i ja posjedujem dionice LEDA.
– samo ipak moramo biti realni, dionica je već odradila dobar rast.
– sve mi se čini kako je društvo koje je pisalo up up na 11.000kn tada i prodavalo tu dionicu.
– a pogledajmo i ADPL tko je što pisao, i tko je iz te dionice izišao.
– ali samo oni najbolji mogu napraviti nagli zaokret.
– slabe su preporuke ovaj vikend, možda ova kriza u svijetu.
– a i prošli tjedan kad nije bilo krize bile su užasne preporuke.
– nadajmo se možda tko nešto pametno i napiše.
Pozdrav !

Ma kakav 007, prije bi rekao da je član nekakve 666 org. [smiley16]

Mozda se 007 odnosi na IQ? [smiley5]

skype - ivek1234

Ako u ponedeljak ostvarimo povećanje cijene na ledu mogao bi to biti zanimljivi tjedan za ledo proučavajući svoju TA ponedeljak je ključni dan ako on bude dobar ledo bi mogao ići jako gore.
Da zaključim oko ponedeljak završimo u plusu ulazimo onda u drugi val rasta na ledu a pošto je prvi val bio jak obično je drugi jači i zato procijenjujem veliki skok a ako nebi ponedeljak završili u plusu već u minusu onda ledo lagano ulazi u silazni trend i mogao bi se kroz par i više dana vratiti na dno koje je pokazano u ovoj dvodnevnoj krizi znači 10300 kuna

I za kraj samo da se ogradim i da još jednom kažem da je to moja tehnička analiza za ledo koja nemora biti točna jer ni jedna tehnička analiza nije točna 100% uvijek postoji velika mogućnost da baš bude suprotno

Evo Ivana kopirao sam svoj post sa teme LEDO je istina je da nema mnogih koji su bili više na toj temi ali to je i razumljivo rezali su u dvodnevnoj krizi pozicije na Ledu iz razloga što je dobro odradio i tu nisu imali gubitak pa su sa tim novcima kupovali jeftine stvari a bilo ih je mnogo što i nije loša strategija čak sam i ja pomislio da to napravim međutim ovo je trenutno jedna od rijetkih dionica koja ima dobar graf i jednostavno nisam htio to propustiti u ponedeljak će sve biti jasno
Viro definitivno ako vijesti sa skupštine budu dobre,ingra također ima sličan graf kao i ledo sve ostalo po par posto gore zbog oporavka i to je to

SAM PROTIV SVIH

– slabe su preporuke ovaj vikend, možda ova kriza u svijetu.
– a i prošli tjedan kad nije bilo krize bile su užasne preporuke.
– nadajmo se možda tko nešto pametno i napiše.

-ti bi htjela preporuke za nagli preokret, znači da te korekcija dobro pogodila, samo trebaš dokupljivat, ali ne INU.
-u ovoj mini korekciji je dobro imat gotovine za dokup, a tu se može naći podosta toga, ja sam bocnuo PBZ, zamalo i LEDO.

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

-ti bi htjela preporuke za nagli preokret, znači da te korekcija dobro pogodila, samo trebaš dokupljivat, ali ne INU. -u ovoj mini korekciji je dobro imat gotovine za dokup, a tu se može naći podosta toga, ja sam bocnuo PBZ, zamalo i LEDO.

– “korekcija me dobro pogodila”
– a pitam se koga nije, pa doslovno svi fondovi su u minusu.
– kad je korekcija ne pomaže ni velika disperzija rizika, ali već danas sam se malo oporavila, nadam se i sutra ovom pozitivnom trendu.
– ja uvijek imam keša za dokup, samo je uvijek isto pitanje s koliko keša biti u portfelju.

– a sad jedno pitanje na koje se ne može dobiti odgovor.
– baš me zanima tko su sve bili oni paničari koji su rasprodavali svoje dionice ?
– što mislite koliki % od njih je uspio kupiti druge dionice.
– ja znam odgovore na ta pitanja, a znam kako i svi na ovom forumu osim mene osobno, uspiju prodati dionice na najvišim cijenama, a sad su najvjerojatnije ulazili po najnižim cijenama.
Pozdrav !

Ako u ponedeljak ostvarimo povećanje cijene na ledu mogao bi to biti zanimljivi tjedan za ledo proučavajući svoju TA ponedeljak je ključni dan ako on bude dobar ledo bi mogao ići jako gore. Da zaključim oko ponedeljak završimo u plusu ulazimo onda u drugi val rasta na ledu.

– gospodine Geronimo odličan tekst, kad bi ih bar više bilo na ovim stranicama.
– zamijetila sam na ovom forumu i par novih imena koja jako lijepo pišu o dionicama, osio ono klasično up up itd.
– evo LEDO je danas u plusu 0.63%
– ja ga nisam dokupljivala, za mene je skup, ipak ga je trebalo kupovati kad sam ja to preporučila.
Pozdrav !

Evo koje se dionice nalaze na prvoj stranici ovoga foruma.
– FNVC, MNDS, HOMS, JDTC.
– tu još nedostaje desetak uobičajenih bisera.
– imate temu koju vodi gospodin Dejavue 10 dionica sa najvećim rastom u 2007g.
– naše tržište je odlično raslo, ali sam se iznenadila koliko ima i velikih minusa na određenim dionicama.
– e sad lijepo pronađite svoj portfelj među tim dionicama.
– sebe ne smatram nekim čudom od investitorice, ali većina mog portfelja je u gornjem dijelu tablice.
– znam, ja sam prosiječna većina Vas je u prvih 5 – 10 dionica.
Pozdrav !

Kolegice sa natuknicama!

Vođeni Vašom osobnom ( i svih nas osnovnom ) potrebom da budete pohvaljeni za svoj uspjeh pišete ovakve postove, što se vidi i po odabiru avatara (o utjecaju takvih i sličnih stvari može se knjiga napisati)…
Vjerujem da ovdje većina forumaša nije samo da bi raspravljala tko je koliko postigao u svom portfelju, nego da traži i nalazi nove prilike za buduće prinose, naravno što više potkrepljeno pismenim, analitičkim i svim ostalim činjenicama…
Sasvim je logično da dionice koje nisu rasle postaju sve zanimljivije, a one koje su pri vrhu (recimo LEDO) gube na pažnji koliko god te firme bile dobre…

Na pomolu je nova energetsko-industrijska revolucija....

ta ja 2 zadnja komada kupio na 11200 u petak na otvaranju, jer sam mislio da je korekcija gotova.
ma nece LEDO rast jer ja tako hocu, nego jer tako hoce puno vazniji i “pametniji” od mene..n
a meni je da slusam i pokupim mrvice..[smiley2]
na stranu to sto je LEDO i fundamentalno dobra firma..kao i npr. FNVC, ali on ili stoji ili pada..
dakle, kako ljudi ne razumiju, fundamenti su vazni, ali nista ne garantiraju.mi smo malo i zatvoreno trziste, cijene rastu ili padaju jer tako “netko” hoce.da li ce taj netko uzeti fundamente u obzir ne znamo..nekad da, nekad ne!

sve ono sto ste procitali od Grahama, Buffeta, vrijedi za razvijena trzista, i tamo vam govore kako da umjesto 4% godinje na dionicama zaradite 6%..ovdje ta pravila i savjeti uglavnom ne vrijede, zao mi je..
iskreno i ja bih volio da je tako, procitas par knjiga, naucis par formula i rodjeni si investitor..bilo bi i meni lakse, a ne oblijetati i vuci ljude okolo za rukav..

uostalom..vidjet cemo kroz par dana…[smiley1][smiley2]

. – evo LEDO je danas u plusu 0.63% – ja ga nisam dokupljivala, za mene je skup, ipak ga je trebalo kupovati kad sam ja to preporučila. Pozdrav !

kad ste vi preporucili ne znam..
i koliko se trebalo cekati na to..
ali ako se sjecate, preporucio sam vam ZVZD na 13000, niste me poslusali, u 10 dana je dosla na 20 000kn.[smiley1]
Pozdrav!
[smiley1]

Evo koje se dionice nalaze na prvoj stranici ovoga foruma. – FNVC, MNDS, HOMS, JDTC. – tu još nedostaje desetak uobičajenih bisera. – imate temu koju vodi gospodin Dejavue 10 dionica sa najvećim rastom u 2007g. – naše tržište je odlično raslo, ali sam se iznenadila koliko ima i velikih minusa na određenim dionicama. – e sad lijepo pronađite svoj portfelj među tim dionicama. – sebe ne smatram nekim čudom od investitorice, ali većina mog portfelja je u gornjem dijelu tablice. – znam, ja sam prosiječna većina Vas je u prvih 5 – 10

Kolegice slažem se nedostaju neki biseri—Tehnika,Ingra,Atlantska plovidba, Tankerska plovidba, Dalekovod, te Ericsson Nikola Tesla.

Sve ove navedene dionice gledao bi i gledam na duge staze, iako možda trenutna situacija kod jedne nije baš blistava, no zasigurno budući poslovi i kvalitetan managment pokazati će pravu stranu, te ostvariti odlične financijske rezultate.

Također bi preporučio da se otvori slična tema: 10 dionica s najvećim rastom u budućnosti, jer mislim da nije baš pouzdano dionice gledati samo na godišnjoj razini već i gledati za neki duži period.

New Report

Close