Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana, meni nije uvreda biti sirijac. Imao sam čast biti u siriji 2 puta. Divan narod, divna zemlja i obala. Sposobniji od nas tisuću puta, ali nemaju sreće zbog politike. Ne dao bog da i nas tako razvale radi vode jednom. Sad je nafta na tapeti

Nije baš da bi nas netko htio zbog naše vode, osim ako se ne misli da morsku.
[/quote]

imamo, nakon bugarske, najveće zalihe pitke vode u EU, ako ne i šire. mislim da će nas itekako htjeti kad za to dođe vrijeme.

...povijest se ponavlja...

Dobra vam je rasprava zadnjih par dana.

@havi
Iz mog kratkog iskustva rada u Hrvatskoj mogu samo reci da me uopce ne cudi da osobe sa srednjom skolom imaju vise novaca od nekoga sa zavrsenim faxom.
Takodjer iz osobnog iskustva mogu reci da za slozenost poslova(uz izuzetke,naravno) fax nije niti potreban, dapace, postaje otegotna okolnost.(ovdje treba staviti ograde sa odredjenim zanimanjima ali sam prvenstveno mislio na industriju).

@delboy
Velike zalihe, da, ali po stanovniku. A to onda nije nikako nešto posebno.

Dobra vam je rasprava zadnjih par dana.

@havi
Iz mog kratkog iskustva rada u Hrvatskoj mogu samo reci da me uopce ne cudi da osobe sa srednjom skolom imaju vise novaca od nekoga sa zavrsenim faxom.
Takodjer iz osobnog iskustva mogu reci da za slozenost poslova(uz izuzetke,naravno) fax nije niti potreban, dapace, postaje otegotna okolnost.(ovdje treba staviti ograde sa odredjenim zanimanjima ali sam prvenstveno mislio na industriju).

obrazovanje naravno da nema veze sa imovinim stanjem. ali on je aludirao na to da sam ja obrazovan i da ljude nižeg obrazovanja smatram manje vrijednima. naravno da je to netočno. s druge strane, nije stao u obranu mene i čobana kad je izvjesna lanica mene proglasila za čobana samo zato što sam rekao ljudima da prodaju dionice ako su već tako zaradili i kupe djeci stanove. kolokvijano sam nekretnine nazvao “cigla” i iz toga je dotična zaključila sve o meni. a moguće je i da je uvrijedila sve čobane time što ih je usporedila samnom, svatko ima svoj mikro-svemir gdje postoje dobri i loši ljudi. dakle, ja sam samo odgovarao na provokacije, zapravo, čitav moj opus na poslovnom dnevniku je odgovaranje na tuđe provokacije, a sve zato što sam odlučio višak novaca staviti u small-caps dionice. to nekima smeta i smeta im što im ne dajem za pravo, a da smatraju moje argumente blesavima i neistinitima, tada bi me samo ignorirali. a ovako mi u biti daju za pravo, time što mi kontriraju. dok svijet očekuje novu, još goru krizu od prethodne, oni govore da će dionice letjeti u nebesa. ma kamo sreće, ali neće. dionice rastu već godinama. pa adris sad drukate, a kad je bio 200 kuna, gdje ste tada bili? u mišjoj rupi.

...povijest se ponavlja...

dionice rastu već godinama. pa adris sad drukate, a kad je bio 200 kuna, gdje ste tada bili? u mišjoj rupi.

Dionice rastu godinama…rastu. Rast je selektivan. Rasle su samo turističke dionice….
Pogledajte koliko su narasle dionice brodara, građevinara….ima toga još….one su tek krenule s rastom. Puno je izvjesnije da ćemo u narednom periodu gledati korekciju dionica koje su poprilično rasle dosad )čitaj: turističke dionice), a brutalan rast dionica koje su tek prije par mjeseci dotakle dno (brodari, građevinari).

Gledaćeš korekciju turista na veće razine

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

@sokolić

Ma neka rastu…nema frke…samo mi se čini vjerojatnije da će perjanice u narednom periodu biti građevinari i brodari koji su biblijski potopljeni (čini se ipak too much pretjerano). Na kraju krajeva, vrijeme će pokazati.

Ako naprave preokret u poslovanju sigurno da imaju puno više za odraditi. I samo neka rastu

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

ima li itko ovdje da pošalje bb na ovoj temi ?

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

BB za one u cashu … nek ostanu i dalje … moglo bi biti super prilika
BB za one u dionicama … nek ne dozvole super prilike ovim prvima

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

ajde barem nešto 🙂

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close