ivana7:
”
sasko:
”
dobro nam dosao u VIS [smiley1]. ja jos malo i u TOP10 :). a vidim da i kolega Zimzi dokupljuje
”
– sad kad vidim tko je sve u njemu, najpametnije bi bilo to zaobići u širokom luku ili više radi igre ući s nekom sićom.
– naravno to je samo moje mišljenje koje puno puta i nije točno, odluka je na Vama.
Pozdrav !
”
pa u VIS jedino i mozes uci sa sicom jer ga na ovom nivou ne mozes kupti koliko bi ti htjela. tesko ces skupiti silne stotine tisuce kuna na ovim nivoima. ako se ne varam, ti baratas samo takvim iznosima [smiley1]
Ja sam tu davno ušao ( malo poslije Apoksija ) a sad uprosječujem ulaznu cijenu. Kao u SLPF davnih dana.
FRNK je fundamentalno dobar, ali sto mu to vrijedi kad stoji tam di stoji..i HTCP su isto, pa nista..i FNVC, ko bi rekao da ce biti tamo di je sad???[smiley9][smiley9][smiley9] mislim da jos nije kasno za LVCV sljedeci tjedan.. @ivana7 imam frenda koji radi u Croscou, pa me zanima di su te busotine di su oni naslu naftu, jer ne znam nista o njima,a imam jos jedan paket INE pa da znam dal da gra prodajem ili jok?[smiley1]
– FRNK, dobra je dionica na kojoj se zaradi, pa zvala se ona i Zdenka (kako sam pametna).
– problem je u tome što nekad i jako dobre dionice investitori jednostavno ne mogu prepoznati na vrijeme, pa pisala sam o tome (VIRO, IGH, DDJM).
– ja sam trenutno u 4 -5 takvih dionica, jednostavno čekam i po sitno nadokupljujem, a kad ih otkrije Sasko i ekipa tada će već za mnoge biti kasno jer će im ih najvjerojatnije opet prodati Sasko i ekipa, ali i tada se isto da dobro zaraditi na ovom našem tržištu.
– LVCV mišljenja sam kako je preskup, ali meni je dosta toga skupo i ne znači kako neće još rasti.
– INA, pa bilo je dobrih vijesti koliko hoćeš, našli su naftu i plin u Egiptu i Siriji, sada plin u Mađarskoj, ali za cijenu je trenutno najodgovorniji Polančec. E sad sve dok mali ulagači to jeftino ne preprodaju velikima cijena će biti ovakva kakva je, dugoročno odlična investicija.
Pozdrav !
pa u VIS jedino i mozes uci sa sicom jer ga na ovom nivou ne mozes kupti koliko bi ti htjela. tesko ces skupiti silne stotine tisuce kuna na ovim nivoima. ako se ne varam, ti baratas samo takvim iznosima [smiley1]
– zamijenio si me s Ivekom, ja pak nisam milionerka tipa Ivek, i kod nas milionera ima jako velikih razlika.
– pogotovo ako gledamo milijunere u eurima ili kunama.
– i još nešto, ja sam sve postigla svojim radom na burzi, nisu mi omogućili kupiti niti jednu firmu za jednu kunu.
– a što ti je danas milion, jedan stan.
– a što se tiče investiranja prisutna sam u puno investicija sa simboličnim iznosima.
– imam ja i VIS-a, ali kad bih napisala koliko, sigurno bi se svi smijali.
– u jedno sam sigurna, u ponedjeljak Vis ide na 150kn ali bez mene.
Pozdrav !
Bljedolika Ivana, dobri su ti savjeti ali nisu ni sjena onih što ih je postao Znanac. Eh što je to bio ulagač. Uz dužno poštovanje tebi ipak fali par stvari da bi bila tako uspješna.
A opet možda ti i uspije, samo nemoj u Mundus i Finvest.[smiley2]
Howgh
ivana7:
”
sasko:
Pa di si ti bljedoliki, Zagreb ima isti pozivni ………………. a i dužan si neke obaveze regulirati ( vatrena voda, bizonski odrezak i još štošta )[smiley2]
Bljedolika Ivana, dobri su ti savjeti ali nisu ni sjena onih što ih je postao Znanac. Eh što je to bio ulagač. Uz dužno poštovanje tebi ipak fali par stvari da bi bila tako uspješna. A opet možda ti i uspije, samo nemoj u Mundus i Finvest.[smiley2] Howgh
– i meni isto nedostaje gospodin Znanac na ovim stranicama.
– a svi ovi savjeti danas, dobro si primjetio nedostaju Mundos i Finvest, a ja bih još nadodala Jelen sad je dosta jeftin, a tek HOMOS i ostali biseri, ali ovo je ipak forum i takav je kakav je.
Pozdrav !
žali bože onih jadnika koji su pisali protiv Magme i opet po tko zna koji put izbili sigurne novce iz ruku mnogim ulagaćima. –
Koleginice, mislim da su više zaradili oni koji nisu upisali magmu , od onih koji jesu.
u onoj maloj mini korekciji moglo se dosta toga jeftino kupiti, pa sam ja tako kupio Ingre po 35 i po 36 000 i to sam mogao kupiti neograničenu količinu.A u Magmi ste dobili 10 000 kuna po 1 osobi , tako da čak i onaj koji je kupio npr. 4 paketa uložio je zapravo 40 000 kuna. Meni se to čini kao čista pušing igra sa tom Magmom, netko je sa druge strane sretan, ovisi. Meni se u svakom slučaju odluka o ne kupnji Magme pokazala ispravnom.
ivana7: ” žali bože onih jadnika koji su pisali protiv Magme i opet po tko zna koji put izbili sigurne novce iz ruku mnogim ulagaćima. – ” Koleginice, mislim da su više zaradili oni koji nisu upisali magmu , od onih koji jesu. u onoj maloj mini korekciji moglo se dosta toga jeftino kupiti, pa sam ja tako kupio Ingre po 35 i po 36 000 i to sam mogao kupiti neograničenu količinu.A u Magmi ste dobili 10 000 kuna po 1 osobi , tako da čak i onaj koji je kupio npr. 4 paketa uložio je zapravo 40 000 kuna. Meni se to čini kao čista pušing igra sa tom Magmom, netko je sa druge strane sretan, ovisi. Meni se u svakom slučaju odluka o ne kupnji Magme pokazala ispravnom.
– u cijeloj priči je najvažnija zarada pa bilo ime dionice i Zdenka.
– na Magmi sam uspjela upisati više paketa, ali ipak 80% od predviđenog nisam uspjela kupiti.
– e sad hoće li i na HT biti slična situacija ?
– hoće li možda tada biti bolje kupovati HT ili ostale dionice, kao što ste vi kupovali INGRU dok su ostali kupovali Magmu, pitanje je sad ?
– nemojmo zaboraviti jednu jako važnu stvar, u investicijske fondove je u prošlom mjesecu ušlo milijarda kuna,
– jesen će stvarno biti interesantna,
Pozdrav !
Upravo tako, u cijeloj priči je najvažnije zarada, bolje je imati 20 % na 200 tisuća kuna / što daje zaradu od 40 000 kuna, nego 50 % na 10 000 kuna / što daje zaradu od 5 tisuća kuna, ili ako hočete 50 % na 40 000 kuna ( 4 paketa magme ) , što daje zaradu od 20 000 kuna. Inaće tih 50 % je za one najbrže / najpametnije, bez uvrede drugima , trenutna zarada na Magmi je ca. 30 %. Nadam se da se razumijemo.
Što se tiće ove milijarde , nisam to zamijetio, moram priznati, imate kakav link?
Što se tiće ove milijarde , nisam to zamijetio, moram priznati, imate kakav link?
– nemam link, ali je informacija 100% točna, odnosno do milijarde nedostaje cca 5 mil.
– a imate li Vi koji dobar savjet za ove stranice.
– do koje cijene mislite ulaziti u INGRU ?
– kako će nove dionice utjecati na cijenu INGRE ?
– i na kraju, ima li neka nova akvizicija dionica na vidiku, ili ćete se najprije nakrcati a onda reklamirati ?
Pozdrav !
– savjete nikada ne dajem, svatko je vlasnik svojih novaca, pa neka uloži sam i na svoju vlastitu odgovornost
– u Ingru još mislim ulazizi , do kojecijene , nije bitno, kada cijena skoči preko 50 000, na malo većim prometima, zašto ne i tada kupovati?
– nove dionice će odlično utjecati, jer će se sliti min. 350 milja novog kapitala. uzmite u obzir da Ingra ima ROE preko 20 %, pa računajte. Naglo će se povečati i book vrijednost po dionici, tako da će booh biti oko 3, a ostali građevinari uz puno manji ROE se trguju na preko 5 i 6 booka. P/E će privremeno porasti malo, ali obzirom da je ionako bio nizak, a posebno stoga što će Ingra to vrlo brzo okrenuto novim kapitalom čime će dobit po dionici vrlo brzo porasti, to je potpuno irelevantna stvar u ovom trenutku, da se radi o nekoj neprofitabilnom ili gubitaškoj tvrtki, tada bi to bila druga priča.
– nema neka nova na vidiku Ingra je trenutno najbolja opcija po meni u ovom trenutku, uz ADPL, gdje sam znatno manje zastupljen , ima nekih dionica po povoljnim ciejnama, ali im neke druge okolnosti trenutno ne idu na ruku, barem ja to tako vidim.
– što se tiće reklamiranja, čim nešto kupim to i napišem, kada kupujem ionako ostavim uvijek na bidu nalog ili naloge, najgore je kada stagnira, rast ili pad je dobar, sve dok ste suigurni u dionicu i znate što imate.