Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– keš je zakon, za neke je vrijedila ta izreka i u siječnju, ali u ovoj godini su najbolje profitirali oni kiji su bili u dionicama, pa i najgori ulagaći su profitirali.
– glavno je pitanje s kolikim % biti u kešu, ja sam cca 10%.
– i ovo ljeto su mi pojedine dionice ostvarile fenomenalni rast, pojedine na mjestu a rijetke sitan gubital, sve u svemu portfelj skoro na najvišim razinama.

Evo, i ja sam zaradio ponešto, pa bih zamolio tebe kao iskusnu brijačicu za analizu raspoloživih kockarnica i savjet u koju je najbolje ići trošiti lovu?[smiley8]

Već odavna sam napominjao za DDJM i SAPN, s tim da sada ne bi nikome preporučio DDJM nakon naglog skoka. Molio bi forumase da prate SAPN, FRNK, LEDO(već ih dosta prati), tu bi dodao čak i VIRO.

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

gledajući RSI Saponije mislim da ju je ipak možda bolje preskočiti jer se čini precijenjena[smiley2]

FRNK je fundamentalno jako zanimljiv. Počeo je davat znakove života u zadnje vrijeme ali još uvijek likvidnost vrlo slaba. Šteta zbog nespretnih istupa uprave, mislim da je to dionicu dosta koštalo.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Evo za vikend moje omiljene teme.
– prošli vikend uz dosta neozbiljnih postova bilo je i onih o INGRI, ja sam ju pokušala kupiti ali na nižim cijenama nije išlo.
– kupila sam manje količine :
– Magma, pakete koje sam upisala nisam prodavala, već sam malo kupila na nižim cijenama, u ovom tjednu mislim kako će se i kod nje cijena stabilizirati.
– IPKK imam dosta tih dionica, sad kad je pala nadokupila sam malo i toga, dosta njih mi je reklo kako je to dobra investicija.
– INA puno toga sam kupila na IPO-u, i to jednostavno ne prodajem, a INA konstantno pada, sad sam ju malo i nadokupila, ovo ljeto sam imala priliku razgovarati s dva mlađa inženjera CROSCA firme u INNOM vlasništvu.
Oni rade na istražnim bušotinama. Puno hvale svoj rad i svoja otkrića nafte i plina, uvjeravaju me kako INA vrijedi puno više, a meni nije teško čekati, najvažnije je kad sam sigurna u svoju investiciju.
– ovo svakako nisu preporuke i za Vašu kupnju.
– a mene kao i uvjek zanima kakve su Vaše preporuke za kupnju ili prodaju ?
Pozdrav !

Evo, i ja sam zaradio ponešto, pa bih zamolio tebe kao iskusnu brijačicu za analizu raspoloživih kockarnica i savjet u koju je najbolje ići trošiti lovu?[smiley8]

– to sam više puta pisala, samo 3% igrača dobiva i može živijeti od kocke (kladionice, rulet … ), 70% su vječni gubitnici, ostali su isto gubitnici samo tu i tamo našto na sreću i ubodu.
– ako si zaradio, najpametnije ti je reinvestirati taj kapital u ono na čemu zarađuješ.
– ja sam ti jedan antiprimjer ulagača tipa ovoga foruma, već sam puno zaradila pa puno i trošim, naravno i kockam, ali to me zabavlja i tu pronalazim onaj adrenalin koji mi je jako potreban za burzu.
– na kocki me nije briga hoću li dobiti ili izgubiti, kod mene je pravilo novac od kocke za kocku, i polako ulazim u ona 3% o kojima sam pisala na početku teksta.
– savjet gdje trošiti, e pa to možeš doslovno svugdje, bitno je dobiti.
– ove godine tri puta sam kupila i dionice od novca s kocke, ali najčešće ga potrošim na gluposti.
– samo ne dobijam uvijek, nekada se i izgubi, samo i tu je potrebno kao i na burzi kontrolirati gubitak.
Pozdrav !

Ivana 7

čujem da vam vaš partner uspješno zadovoljava sve vaše potrebe za dodatnim uzbuđenjima.
Pa od kuda još nalazite snagu i za kockanje i investiranje?
Postajete moj idol…. ][smiley2]

Vaš linkhttp://www.index.hr/xmag/clanak/angelina-zbog-brada-sam-odustala-od-djevojaka/355299.aspx[/url

La vita e bella!

Već odavna sam napominjao za DDJM

– DDJM imam dojam kako je ova dionica, koju naravno posjedujem, u tišini i van interesa ovoga foruma odradila fenomenalni rast. ne pratim ju puno pa ni sama ne znam zašto.
– slično je gospodin Collina pisao i za dionicu VIRO i ja s par postova, isto nije bila interesantna dionica.
– IGH, na cijenama od 3 – 4.000kn nije interesirao gotovo nikoga, ima i kod mene puno grešaka, prodala veći dio na 6.000kn, a sad na ovim cijenama od 13.000kn je jako interesantan.
– zašto ovo pišem ?
– pa posjedujem još 4 – 5 dionica, nekih i u velikim količinama, odrađuju lijepi rast, a još nisu prepoznate na forumu.
Pozdrav !

– INA puno toga sam kupila na IPO-u, i to jednostavno ne prodajem, a INA konstantno pada, sad sam ju malo i nadokupila, ovo ljeto sam imala priliku razgovarati s dva mlađa inženjera CROSCA firme u INNOM vlasništvu.
Oni rade na istražnim bušotinama. Puno hvale svoj rad i svoja otkrića nafte i plina, uvjeravaju me
Pozdrav !

Ma za Inu nemaš brige malena, ja ti osobno jamčim da ćeš Inu gledati na 8.100 kuna. To ti je sigurno toliko koliko novci uloženi u burzu mogu biti sigurni.
Ove ostale ne pratim.

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

FRNK je fundamentalno dobar, ali sto mu to vrijedi kad stoji tam di stoji..i HTCP su isto, pa nista..i FNVC, ko bi rekao da ce biti tamo di je sad???[smiley9][smiley9][smiley9]

mislim da jos nije kasno za LVCV sljedeci tjedan..

@ivana7

imam frenda koji radi u Croscou, pa me zanima di su te busotine di su oni naslu naftu, jer ne znam nista o njima,a imam jos jedan paket INE pa da znam dal da gra prodajem ili jok?[smiley1]

@moderatori

podrska kolegi Fazanu, par postova prije!

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Inu gledati na 8.100 kuna[/b]. To ti je sigurno toliko koliko novci uloženi u burzu mogu biti sigurni. Ove ostale ne pratim.

– ma pratiš ti dosta toga.
– i što preporučuješ, što kaže tvoj vrač ?
– priznajem, dosta sam zaradila na tvojim preporukama, a ni vatrenu vodu ti nisam platila.
Pozdrav !

Kupi Hondu Legend nećeš pogriješiti, hi,hi,hi ( ne bi bilo loše se riješiti LKRI i prebaciti u LKPC ) a i VIS mi se čini prilika na ovoj razini. Svi osim Fime su kupovali skuplje od ove razine, a ona ne misli prodavati.

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

New Report

Close