Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Fedor, jeste vi i kolegica Ivana bili zajedno na godišnjem? Oboje ste se vratili na Forum danas, a posljednje postove imali početkom prošlog mjeseca.

No respect

super24:

pa znate vi naseg Franju..

dakako…znam ovog bolje od onog……..[smiley2], no o pokojnima sve najbolje…….. ali kad smo već kod Franje postao sam jedan tekst iz Slobodne dalmacije da se svi zajedno prisjetimo jednoumlja, neuroze i malodušnosti……hvala Bogu da su takva vremena na neki način iza nas…..pročitajte tekst molim Vas….

Mirogoj

Užurbani radovi na zagrebačkom groblju Mirogoj na grobu preminulog predsjednika Hrvatske dr. Franje Tuđmana započeli su odmah nakon objave njegove smrti i nastavili se tijekom cijele subotnje noći.
Radnici su strojevima započeli zemljane radove iskopa za grobnicu, a prilaze Mirogoju strogo je čuvala policija. Novinari su upozoreni od strane pripadnika Specijalne policije da ne fotografiraju posljednje počivalište hrvatskog Predsjednika, a i 20-ak radnika koje smo u noći zatekli na Mirogoju i koji su po kiši pripremali teren za strojeve za iskop nisu bili raspoloženi davati nikakve izjave, mnogi od njih vidljivo potreseni viješću o smrti hrvatskoga Predsjednika.

Ovo je stvarno smiješan tekst, sigurno je to naredio pokojni predsjednik da se na Mirogoju tako ponašaju?

Ljubo Jurčić, bivši ministar gospodarstva: " S ekonomskog gledišta, dionice Ine ne isplati se dati ni bivšim zaposlenicima ni umirovljenicima i braniteljima jer je riječ o nacionalnim resursima kojima trebaju upravljati profesionalci koji će Ini povećati vrijednost i razviti je." Zagreb, 29.04.2006.g

Kolega Fedor, jeste vi i kolegica Ivana bili zajedno na godišnjem? Oboje ste se vratili na Forum danas, a posljednje postove imali početkom prošlog mjeseca.

Ma ne…
[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

SLK:

Ma ne…
[smiley2]

Ne znam, možda skrivaju ljubav od javnosti. Ili su Gollum i Smeagol…

No respect

koji je koji [smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Nažalost nismo. Koristim priliku da se, preko poslovnog, badava dopisujem sa gospodičnom.

Ljubo Jurčić, bivši ministar gospodarstva: " S ekonomskog gledišta, dionice Ine ne isplati se dati ni bivšim zaposlenicima ni umirovljenicima i braniteljima jer je riječ o nacionalnim resursima kojima trebaju upravljati profesionalci koji će Ini povećati vrijednost i razviti je." Zagreb, 29.04.2006.g

Nažalost nismo. Koristim priliku da se, preko poslovnog, badava dopisujem sa gospodičnom.

A ako je gospodicna kojim slucajem musko kao sto ovdje neki nagadjaju?

skype - ivek1234

Fedor:

Ne želim se upuštati u spekulacije. Teško je danas reći tko je muško a tko žensko. A ja ionako ljude dijelim na dioničare Ingre i ostale.

Gospodična je pametno učinila što disperzirala rizik, ali je disperzirala ( smanjila ) i stopu prinosa. Evo recimo Finvest i Hrvatski duhani su dobra disperzija. Još ako imaš Jelen i Mundus bolja ti ne treba.

– disprerzirala sam rizik u dobrim dionicama (firme koje dobro posluju i dijele dividendu).
– kad posjedujete takve dionice mirne duše možete ići na duga putovanja i mjesecima ne pratiti burzu, a Vaš portfelj će najvjerojatnije rasti.
– ali takve dionice očigledno nisu popularne na ovom forumu.
– nekad davno kad sam pisala o VIRU i IGH to nikoga nije zanimalo, vjerojatno jer su bile previše jeftine.
– a i ja se volim igrati s dionicama koje ste naveli, ali sa sitnom lovom.
– Finvest i Hrvatske duhane sam kupila i davno prodala, zarada je bila cca 25 – 30%, mislim kako su još na cijenama na kojima sam ih prodala, možda su sad interesantni za dokup, a oboje su favoriti od zimzija.
– Jelen, mislim kako je kod te dionice Sasko krenuo u preuzimanje, a takvim tipovima ja ne želim kvariti posao.
– Mundos, ta dionica ako se ne varam ima jako interesantni P/E.
– ali nažalost imaoca tih dionica, dionice toga tipa ne sačinjavaju moj portfelj.
Pozdrav !

Ako nije tajna od čega Vam se sada sastoji portfelj? Da niste i vi krenula u kakvo preuzimanje?
SLDM?

– gospodična je stara baba, sretna vlasnica jednoga zuba, a dionicama trguje još od Kraljevine Jugoslavije.
– a sad kad sam se ja lijepo predstavila bio bi i red od našega milionaša Iveka reći kako je teško po ovim vručinama zaraditi šljakersku plaću, i još usput ulagati na burzi.
– ali ja cijenim Iveka i bilo bi dobro kad bi napisao u što ulaže i što preporučuje.
– evo ja sam se tri mjeseca dobro odmorila od foruma.
– ali sad je najbolje vrijeme za nove investicije, a biti će i jako interesantna jesen.
– zato bih molila ipak malo više ozbiljnosti i dobrih savjeta.
Pozdrav !

U pravu ste gospodična Ivana, treba biti ozbiljan. Evo mog savjeta. Pokušajte ubost malo Magme na otvaranju, to bi mogla biti dobra prilika.

New Report

Close