Samo razmisli da vlasnici upravo tih banaka su države koje ovo i rade.
Tako je. Idemo vidjet što će se dogoditi. Ja kupujem, a ti nemoj zakasniti:)
Kolega Ivano koliko pratim kupujete od 40USD.
Dakle prosjek Vam je sigurno veći od 34USD.
Nafta radi pattern i vjerujem da je jučer dotakla dno.
Dakle nema više nafte po 26USD na duže razdoblje.
Ali isto tako ne vjerujem da će odletjeti do 100 USD
već možda do 40 USD. Dakle rast sa 26 do 40 i nije neki
rast osim ako ne kupujete certifikat s polugom.
A i tada s obzirom na pad vrijednost neće biti kao na
početku.
Dokle će nafta sada??? Vjerovatno do 40 USD nakon čega
će je opet zatući na 30USD i tako će biti naredne 2-3.g.
Strane burze??? Vjerovatno masivniji rast s naftom,
a kad nafta stane onda ni ovih 1800 od SP500 a ni
8690 od DAX-a će biti sitnica u odnosu na pravi pad.
Sve je ovo privremeno i svaki rast tu je privremen.
I dalje kažem SHORT svega kad opali vrh.
Po mojim novijim analizama nafta nije dotaklo dno jer prošlo dno nije obranjeno.
Bit će opet retest na 26USD i vjerujem kako neće izdržati.
Štoviše uvjeren sam da će nafta ako ne bude dogovora OPEC članica
u što čisto sumnjam, pasti na cca 22USD, a niži target je 18 USD i to će biti dno.
Al dno se ovaj put neće formirati u par dana već će potrajati.
ti ces prognostik sigurno neki put i pogodit. daj mi reci oko HT-a. Je sad buy ili sell. I za dlkv. Tnx
Imali smo brzo odbijanje od 27 do 34 pa potom pad
do 26 na brzinu čime je formiran val 3, slijedi val 4
koji ne smije iznad 38-40 USD i potom novi pad do cca
18-22 USD.
Naravno to je moja teorija koja se bazira na patternima.
Dakle nafta ima sad limit na 32USD ili na 38 USD što je po meni realističnije
iz razloga dodirivanja MA200. Naravno dodir će biti kratak i onda opet u
ponor, al ovaj put znatno ispod 26USD.
Slično bi se trebale ponašati i EU burze. Dakle korekcija i rast, a potom
novi pad i novo dno.
HT je po meni uvijek Buy na ovim cijenama.
Tu sam napravio kupnju, prosjek 139kn.
Ali rado bi dokupio još, po mogućnosti niže.
Na nekih 125kn.
Crobex nije u Evropi,to je vanzemaljac.S obzirom da je nafta jeftina za Hrvatsku je to odlična vijest.
Ruski poslanik izjavljuje da je došao u Hrartsku da bi razmjenu sa Rusiojm podigao na 3 mlrd $ godišnje.
Turističke najave odlične.Da li će se sezona malo produžiti ove godiner.Izgledno takva varijanta.
Rusi neće trgovati sa Turcima,kupovat će hranu od nas.Da li će BELJE,VUOIH i PIVK poslovati sa dobiti.
Mislim da hoće.Da li je bolje kupiti VPIK ili PIVK pitanje je sad.Belje ne dolazi u obzir jer je precjenjen u odnosu na ove dvije dionice.iako može povući najviše jer je najlikvidniji.
Izvještaji iznad očekivanja.KOES najugodnije iznenađenje,Tehnika super,JDGT odličan,LRH rai za brokve
i amortizaciju,JNAF izvrstan,čak i PUNT ostvario manji gubitak nego 2014.a bio u PSN,ATLN standardno dobar i.ARNT bolji čak ostvario neku dobit iako ga glođu strani uzurpatori
Zagrebačka pekara Klara u četvrtom kvartalu ostvarila gotovo 200% veću dobit nego lani,bravo!
Podravska banka ostvarila dobiit,Hoteli Makarska i MAESTRAL bolji nego lani.
Svi plaćaju porez na dobit,zati i imamo bolje punjenje prorasčuna od očekivanja.Promet u maloprodaji raste,prognoze rasta BDP sve većePovečanje građevinskih radova..A Crobex pada.Naravno bez razloga pa će i rasti malo žešće sa razlogom.
HHLD me odlično sluša,sa malim novcima velika relativna dobit,sve ostalo što kupim uglavnom prodam jeftinije,u najboljem slućaju ostanem na nuli kao npr u SLPF..
Pere me optimizam,više od Pere jer on se zadovoljava sa 17,5% dobiti na zlatu,a ,a ja 140% isto u godinu dana.Teško je to ponovljivo ali moguće jer bi naše tržište moglo eksplodirati jer nekretnine
postaju primamljive.A mi barem imamo tih nekretnina u rukama pojedinaca,što u sadašnjojk situaciji
i nije loše.
Rijeke meda i mlijeka očekujem,a sada me zapljuskuju kapi pelina,ipak ne pregorkog!!!!!!!
Mene samo zanima jeste li vi g.lopina po prirodi mazohista, ili stvarno idealistički i dalje vjerujete da na ovom trzistu, u ova vremena i ovakvim pristupom mozete zaraditi neke ozbiljne pare ?
Ili jednostavno volite sve u vezi “ovog posla” ?
Meni su sve ove burzovne rabote osobno poprilično gadljive, ali sam isto tako svjestan da nigdje drugdje trenutno nemogu uz toliko količinu truda zaraditi tome proporcionaln sitne novce……
Tek toliko da se ima za neka sitna zadovoljstva…..
Zato i jesam još uvijek ovdje…..
Nalazimo se pred godišnjim izvješćima. Fantastični fi q3 turista prepolovio je njihove multiple i više nisam imao niti jednu dionicu kojoj je P/E bio vidljivo preko 15, pa se vagani prosjek portfelja srušio dosta ispod 15 i dobio sam osjećaj da ima i value prostora za rast . U mom portfelju brojke su se još popravile padom cijena dionica od vrha u kasnu jesen prošle godine. Popravak multipli padom cijena dionica za mene koji ih imam ne znači ništa, ali predstavlja priliku za njihovu povoljniju kupnju. Sada mi je portfelj na vagani P/E je 11,33, vagani EV/EBITDA 6,63 a vagani ROE 10,32% pri vaganom booku od 1,27. Lani u ovo doba ubrzano sam preslagivao portfelj koji se kretao oko vagani P/E 15 i napravio prirast od oko 13% u 2015., bitno manje od 2012.-2014., kada sam ulazio u godinu s vidljivo potcjenjenim portfeljem. Mislim da će godišnji fi u prosjeku još popraviti brojke u portfelju. Mislim da u ovoj godini portfelj ima bolji potencijal rasta nego li lani, a ako se to ne dogodi a poslovanje poduzeća ostane ovako dobro to sam označi još jače nategnutu praćku za 2017., čista fizika, nabiranje potencijalne energije za okidanje kinetičke, od potresa do elastične gumice u ruci.
pa čovjek samo drugačije gleda i računa iste stvari! i po prirodi je izraziti optimista.
Pogrešno, po prirodi sam pesimista, čaša mi je uvijek poluprazna, non stop osvrćem se zabrinuto kao antilopa na pojilištu. Takodjer sam blago depresivan unutar raspona funkcionalnosti, što me čini idealnim investitorom prema bihejviorističkim istraživanjima. Imam problem i s nedostatkom emocija što je kod investiranja, opet prema istraživanjima, vrlina. Mogu trpiti gubitke u cijeni dionice kroz duže vrijeme koji nisu rezultat poslovanja poduzeća, ali režem poslovne gubitnike u portfelju bez obzira koliko me to koštalo okom ne trepnuvši, jer će poslije koštati više. Introvertiran, opet investicijska vrlina, kvocijent ne pomaže ako ste ekstrovertirani, znam mnoge, pamet dokazali u mensa testiranju a budale. Ne povodim se za većinom, ne upijam tuđe emocije, tražim djeliće informacija i znanja u šumu/noise emocija, laži i neznanja, pa i ovdje na forumu. Zato su knjige i znanstveni članci bolji od bloga, blog je bolji od foruma, a forum je bolji od razgovora u živo ili televizijskih informacija. Na svijet gledam statistički a ne anegdotalno, sivo i kroz vjerojatnosti a ne crno-bijelo.
Pogrešno, po prirodi sam pesimista, čaša mi je uvijek poluprazna, non stop osvrćem se zabrinuto kao antilopa na pojilištu. Takodjer sam blago depresivan unutar raspona funkcionalnosti, što me čini idealnim investitorom prema bihejviorističkim istraživanjima. Imam problem i s nedostatkom emocija što je kod investiranja, opet prema istraživanjima, vrlina. Mogu trpiti gubitke u cijeni dionice kroz duže vrijeme koji nisu rezultat poslovanja poduzeća, ali režem poslovne gubitnike u portfelju bez obzira koliko me to koštalo okom ne trepnuvši, jer će poslije koštati više. Introvertiran, opet investicijska vrlina, kvocijent ne pomaže ako ste ekstrovertirani, znam mnoge, pamet dokazali u mensa testiranju a budale. Ne povodim se za većinom, ne upijam tuđe emocije, tražim djeliće informacija i znanja u šumu/noise emocija, laži i neznanja, pa i ovdje na forumu. Zato su knjige i znanstveni članci bolji od bloga, blog je bolji od foruma, a forum je bolji od razgovora u živo ili televizijskih informacija. Na svijet gledam statistički a ne anegdotalno, sivo i kroz vjerojatnosti a ne crno-bijelo.
[/quote]
Sjedi 5 !!!