Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Imao sam novac (u iznosu koji sam naveo) kod brokera Centar banke, s kojima sam prethodno radio bez problema niz mjeseci…..

Sve mi je uredno vraćeno na račun, kao što rekoh, nakon par mjeseci čekanja.

Ova tema jebila već pred nekih godinu dana ali kad smo je se opet dotakli jel može netko odgovoriti na situaciju u kojoj imaš 2 brokerska računa po 150 000 i obje kuće propadnu. Dobiješ li 300 000 natrag ili 150 000.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Ne znam u biti čemu velike rasprave….

Zna se točno koje su 3 najrenomiranije (i najsigurnije) brokerske kuće u HR.
Agram, Hita i Intercapital.

Ja sam kod ovih prvih i drugih, a pretpostavljam da su mnogi i u IC-u.

Ako bilo tko od njih propadne, onda je to siguran znak da je otišlo sve k vragu što se tiče burze i Hrvata.
I to bi bilo to…..

Imao sam novac (u iznosu koji sam naveo) kod brokera Centar banke, s kojima sam prethodno radio bez problema niz mjeseci…..

Sve mi je uredno vraćeno na račun, kao što rekoh, nakon par mjeseci čekanja.

Joj pa taj novac je na posebnom računu, naravno da je vraćen, ne ide u stečajnu masu.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

OK kvart hvala na pojasnjenju,

Situaciju kod Credo banke je bila ta da je Abacusov novac bio na zasticenom racunu i sve je trebalo biti OK, ali onda je iz nekog razloga HNB dopustio dvjema bankama ili kome vec da naplate svoje mjenice i one su placene novcem s tog racuna tako da je novac s zasticenog racuna nestao.

Imate na linku koji sam postao objasenjenje cijele situacije

...

@Old Gunner , zaboravljas u kojoj drzavi zivis, na zalost to sto si citirao nije tako u relanosti a to dokazuje slucaj abacus brokera i credo banke od prije par godina.

Sto se desilo je da je Credo banka propala, jedini novci koji su bili u banci bili su na zasticenom racunu 13 od abacus brokera ALI HNB je iz nekog razloga odblokirao racun banke na 2minute kako bi se 2 investicijaska drustva nekako naplatiali povukla svoje novce van i tako je i novac koji je bio na racunu 13 “nestao”.

Ljudi koji su bili s abacus broekrima dobilis u svoje novce van ALI samo do 150 000kn, tko je imao vise od toga na brokerskom racunu ostao je bez ostatka i dobio samo 150 000kn.

To nije točno. HANFA je utvrdila da je “Društvo [Abacus brokeri] isplatilo sva novčana sredstva koja je dugovalo klijentima i/ili koja su pripadala klijentima po osnovi pružanja investicijskih usluga i aktivnosti i pomoćnih usluga Društva, na račune klijenata, osim 57.825,60 kuna (slovima: pedesetsedamtisućaosamstodvadesetpetkunaišezdesetlipa), koja Društvo nije uspjelo isplatiti sukladno navedenom rješenju zbog zatvorenih tekućih računa klijenata ili drugih okolnosti koje su dovele do nemogućnosti isplate.”

Ovo je bio prvi takvi slučaj pa su se stvari na početku zakomplicirale (jer kao što kažeš, živimo u takvoj državi). Ali ono što je bitno je da su na kraju svi klijenti dobili svoj novac u punom iznosu te je da kasnije regulativa promijenjena na način da svi znaju kako postupiti u slučaju propasti banke gdje se drži novac klijenata.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

– gospon Pero nemojte se obazirati na te ocijene,- nije im lako kada znaju kako vi imate toga zlata znatno više od RH, ej od jedne države koja je članica EU i NATO saveza imati više zlata.
– i ono zadnje, ljubomorni su na vas jer nemaju ni kuna za kupiti to zlato.
– prosjećni građanin RH ima isto kao i RH dug i kredite.- njima je puno zanimljivije plaćati kamate na te kredite nego kupovati zlato.- a kakva država takav narod, ništa čudno.- I love this game.Pozdrav !

Draga gospođo ivana 7,

u pravu ste .
Država Hrvatska nema zlata , sve su naši vladari prodali .
Žao mi je da je toliko naših ljudi krivo investiralo i izgubilo.
Zbog toga sam više puta dobronamjerno savjetovao (iz iskustva):

1.uložite u vlastiti posao,tvrtku,obrt…
2.uložite u zlato – bezporezno ! (barem da sačuvate vrijednost)

U siječnju 2016. je unca bila 1.060 $,
a danas je 1.245 $.
+17,5 %

.

Ništa ne kupovati do daljnjega jer sve pada bez obzira na izvješća i poslovanje.

1.uložite u vlastiti posao,tvrtku,obrt…
2.uložite u zlato – bezporezno ! (barem da sačuvate vrijednost)

U siječnju 2016. je unca bila 1.060 $,
a danas je 1.245 $.
+17,5 %

Prije 4 godine je bilo $1900

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Jučer sam bio u zabi, isteklo mi je jedno četverogodišnje eursko oročenje. Kroz četiri godine dobio sam zajedno s bonusom na kraju ukupni prirast 1/6 tj. nekih 16,6%. Sada sam oročio opet na četiri godine za 1,79% godišnje uračunavajući bonus, manje od pola, to postaje više da ti čuvaju novce da ti nije doma u sefu. Kroz to vrijeme prirast u dionicama mi je bio (kumulativnu formulu potenciranjem u ranijem postu ne mogu upotrijebiti jer je prirast varirao pa pješke): 1,192*1,196*1,263*1,127=2,033, dakle zaradio sam 103,3% u te iste četiri godine. Lani mi je likvidni kapital prešao sedam znamenki, veći dio mi je u dionicama, ali dosta i u oročenjima, nemam treću alokaciju kapitala i to mi nedostaje, da li bi trebao pokušati s obveznicama muči me već godinama za dio sada oročenih sredstava. Da, i ne bih pokušavao izvan naše male bare, ovdje za ulaganje a ne kockanje mislim da imam neko znanje, za vani razvijati osjećaj za neko nacionalno tržište kapitala, pa za poduzeća na njemu, pa pratiti poslovanja, sada mi to izgleda previše za moj hobby angažman.

Prije godinu i pol (sredinom 2014) je kineski index bio na 2000 bodova da bi sredinom 2015 došao na bolesnih 5166 bodova, i sadse svi čude što te napuhane budaletine padaju i sad su na 2737, dakle većinu posla su obavili, još malo stabilizacija pa jovo nanovo, isto vrijedi i za europu i djelomično USA.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Jučer sam bio u zabi, isteklo mi je jedno četverogodišnje eursko oročenje. Kroz četiri godine dobio sam zajedno s bonusom na kraju ukupni prirast 1/6 tj. nekih 16,6%. Sada sam oročio opet na četiri godine za 1,79% godišnje uračunavajući bonus, manje od pola, to postaje više da ti čuvaju novce da ti nije doma u sefu. Kroz to vrijeme prirast u dionicama mi je bio (kumulativnu formulu potenciranjem u ranijem postu ne mogu upotrijebiti jer je prirast varirao pa pješke): 1,192*1,196*1,263*1,127=2,033, dakle zaradio sam 103,3% u te iste četiri godine. Lani mi je likvidni kapital prešao sedam znamenki, veći dio mi je u dionicama, ali dosta i u oročenjima, nemam treću alokaciju kapitala i to mi nedostaje, da li bi trebao pokušati s obveznicama muči me već godinama za dio sada oročenih sredstava. Da, i ne bih pokušavao izvan naše male bare, ovdje za ulaganje a ne kockanje mislim da imam neko znanje, za vani razvijati osjećaj za neko nacionalno tržište kapitala, pa za poduzeća na njemu, pa pratiti poslovanja, sada mi to izgleda previše za moj hobby angažman.

Kolega, možda stambena štedionica na više članova obitelji. Dobije se veća kamata od oročenja + DPS (ako ih ima).
Možda se radi o malim iznosima, ali zašto ne.

New Report

Close