Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A što ako bankrotira banka u kojoj je račun brokerske kuće?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

A sta nije kao kod orocenja? Nije bitan broj racuna nego OIB

Prvi put čujem. Jel netko zna ovo? Ako je tako onda je rješenje preko netbankinga uplaćivati i povlačiti lovu ovisno o situaciji keša na brokerskom računu… košta 2 kn po transakciji (Erste).

使用を信頼し、あなた自身の能力の

A sta nije kao kod orocenja?

– kod oročenja, kada država bakrotira.
– tada će vam jednokratno s računa skinuti (umanjiti) 15%.
– taj zakon vam je po preporuci EU.

– jedino je sigurno da ništa nije sigurno.
– osim zlata kod gospon Pere koji ga je duboko zakopao i dobro zacimentirao.

– I love this game.
Pozdrav !

– preporučila bi vam da u taj portfelj više ne kupujete dionice.
– jer kupnjom dionica u tom portfelju će te morati voditi knjigovodstvo.
– ako vam trebaju novci ili procijenite kako trebate izići iz poneke dionice to prodate i nemate posla s poreznom.
– otvorite novi brokerski račun, ako mislite kupovati neke nove dionice.
– tako će te znati da na sve kupljeno u tom novom portfelju ide porez i odvojili ste porezne od neporeznih dionica.
– ako te nove dionice prodate nakon 3g. opet vam nema poreza.
– ovo je jako zgodno što vam pišem jer vi isto kao i ja reinvestirate tu dividendu.

– I love this game.
Pozdrav !

Hvala, ali ne da mi se imati dva racuna, ovako mi je ukupan rezultat cist i pregledan. Osim toga (jer sam cudak slab na brojeve:), ja sam i do sada imao relativno mali broj transakcija godisnje, i imao sam evidenciju preostalih neprodanih ulaznih transakcija u svakoj godini i evidenciju ulaznog porijekla svake izlazne transakcije u excelu, jedino nisam bio fifo dosljedan, a sada cu biti.

– postoji i lakši način za ovaj izračun ali tek tada velika većina ne bi ništa kužila.
– ovo kako sam vam napisala je stvarno jednostavno, probajte izračunati.
– na žalost kakvo čudo radi ta kta. nemaju pojma u saboru, vladi kao ni velikaaaaa većina građana RH.
– I love this game.
Pozdrav !

nemam matematicki background pa polazeci od sebe ne znam sto bi bilo tesko za shvatiti vecini u izrazu jedan plus prirast u vremenskoj jedinici sve na broj vremenskih jedinica pa pomnozi svoje s time, vise kao kumica s place i cigani matematika.

– a što ako bankrotira država u kojoj je banka i u kojoj je račun brokerske kuće ???

– I love this game.
Pozdrav !

Tema je best buy, a ja ga praktički ne vidim.
Slijedi pad tržišta i slom Crobex-a ispod 1000.
HT – 120 kn

– e moj Splićo zvani "Prognostik",
– kako ne vidiš Best buy a sam si ga napisao.

– kupi certifikat EGB-S-SHT3,
– to ti je s polugom pa ćeš bez problema tu skinuti 50-100%.
– tu je stvarno šteta ne ući sa all in.

– ova preporuka vrijedi samo za mog prijatelja Spliću zvanog "Prognostik".

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Nije li taj splićo – grafičar svojevremeno bankrotirao jer nije imao ravnalo pa je krivo povlačio crte?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

To se desilo nedavno, Credo banka i abacus[/url]. Prosurfaj.

– nije im lako kada znaju kako vi imate toga zlata znatno više od RH, ej od jedne države koja je članica EU i NATO saveza imati više zlata.

– prosječni građanin RH ima isto kao i RH dug i kredite.

šiš, koliko je Hrvatska bogata i napredna zemlja vidi se jer svaka njena građanka, a i velik broj građana ima više zlata nego država, koja je članica EU i NATO saveza!
[/quote
Bogati smo ili siromašni prema subjektivnoj projekciji.Ja se osječam bogat jer mi je portfelj virtualno
ili bukvalno probio milijun kuna.Ostat ću i preko milijun kuna i nakon četvrtog kvartala jer jer većina dionica firmi koje imam ostvaruje gubitak u poslovanju .
U jednom trenutku sve mi je bilo bezidejno,a onda se pojave JDPL i PTKM.Očito da većina malih dioničara smatra da će ova vlast biti kao i ova prošla,a prema smjeru cijena dionica društava u kojima je država većinski vlasnik i koje idu vjerovatno na bubanj,da će nova vlada biti čak i lošija.

A ja mislim da će biti bolja.Dakle otvaraju se nove prilike-neprilike.
Da li će država dozvoliti da PTKM klizne u stečaj.Mislim da će PTKM opstasti kao strateški važno
poduzeće .Država bi trebala
zadržati barem 25% vlasništva i neće prodavati svoje dionice već će se kroz dokapitalizaciju/po 10 kn/preći u privatno vlasništvo.,a država smanjiti svoj udio.
Slično bi se trebalo dogoditi i sa JDPL.Ipak JDPL nije strateški važna firma i mislim da će se spašavati kroz dokapitalizaciju radi kapitalnog jačanja i podmirenja obveza.Naravno da i tu dokapitalizacija nebi trebala biti više od 10 kn jer je sadašnji NAV Jadroplova ispod nule.
Mi koji nismo blizu oltara moramo biti razumni i prihvatiti da je JDPL visokorizična dionica i da u
konačnici vrijednost dionice možr na nula pa ga treba trtetirati kao visokorizičnu investiciju.Smatram da Jadroplovu otkucavaju posljednje sekunde života i da mu je dokapitalizacija jedina šansa ,ali treba brzo djelovati.Pacijent je na umoru.I postavlja se pitanje:Kada početi kupovati.Da li je 11 skupo?Pojma nemam,ali uzeti ću malo,pa što bude.

Medu i mlijeku ni traga,ali ni pelin nije baš pregorak.S obzirom na stanje na svjetskim burzama situacija bolja od očekivanja.

@Old Gunner , zaboravljas u kojoj drzavi zivis, na zalost to sto si citirao nije tako u relanosti a to dokazuje slucaj abacus brokera i credo banke od prije par godina.

Sto se desilo je da je Credo banka propala, jedini novci koji su bili u banci bili su na zasticenom racunu 13 od abacus brokera ALI HNB je iz nekog razloga odblokirao racun banke na 2minute kako bi se 2 investicijaska drustva nekako naplatiali povukla svoje novce van i tako je i novac koji je bio na racunu 13 “nestao”.

Ljudi koji su bili s abacus broekrima dobilis u svoje novce van ALI samo do 150 000kn, tko je imao vise od toga na brokerskom racunu ostao je bez ostatka i dobio samo 150 000kn.

Imate sve dokumentirano na ovom forumu pa pretrazite stare postove ako vam se da.

Poucak price – Nikad ali nikada ne imati na brokerskom racunu vise od 150 000kn kesa.

http://www.hanfa.hr/novosti/-433-priopcenje-u-svezi-credo-banke-dd-u-prisilnoj-.html

Pogledajte pod 3

3. Prema Agenciji dostupnim informacijama, unatoč blokadi računa od strane HNB-a, po donošenju prethodno navedenih Rješenja i Odluke, provedena je naplata tri mjenice u ukupnom iznosu između osam i devet milijuna kuna koje su na naplatu dostavile dvije banke i jedno investicijsko društvo, čime su u potpunosti „skinuta“ raspoloživa sredstva sa računa Credo banke d.d. Split.

...

@Old Gunner , zaboravljas u kojoj drzavi zivis, na zalost to sto si citirao nije tako u relanosti a to dokazuje slucaj abacus brokera i credo banke od prije par godina.

Sto se desilo je da je Credo banka propala, jedini novci koji su bili u banci bili su na zasticenom racunu 13 od abacus brokera ALI HNB je iz nekog razloga odblokirao racun banke na 2minute kako bi se 2 investicijaska drustva nekako naplatiali povukla svoje novce van i tako je i novac koji je bio na racunu 13 "nestao".

Ljudi koji su bili s abacus broekrima dobilis u svoje novce van ALI samo do 150 000kn, tko je imao vise od toga na brokerskom racunu ostao je bez ostatka i dobio samo 150 000kn.

Imate sve dokumentirano na ovom forumu pa pretrazite stare postove ako vam se da.

Poucak price – Nikad ali nikada ne imati na brokerskom racunu vise od 150 000kn kesa.

http://www.hanfa.hr/novosti/-433-priopcenje-u-svezi-credo-banke-dd-u-prisilnoj-.html

Pogledajte pod 3

3. Prema Agenciji dostupnim informacijama, unatoč blokadi računa od strane HNB-a, po donošenju prethodno navedenih Rješenja i Odluke, provedena je naplata tri mjenice u ukupnom iznosu između osam i devet milijuna kuna koje su na naplatu dostavile dvije banke i jedno investicijsko društvo, čime su u potpunosti „skinuta“ raspoloživa sredstva sa računa Credo banke d.d. Split.

Ja sam imao kod Centar banke na računu više od 37xxxx kn, pa sam dobio natrag sve do zadnje lipe.

Doduše, trebalo je pričekati par mjeseci i obaviti brojne pozive, ali na kraju se itekako isplatilo……

Imao si oroceno ili kod brokera koji je propao? Orocenja su druga stvar i osigurana su na puno veci iznos, novci na brokerskom racunu osigurani su do samo 150 000kn

...

New Report

Close