Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Brokerske kuće će riješavati knjigovodstvo, ne spamaj.

– sa ovim prometom, a ja očekujem i još manji promet.
– tada će zasigurno bankrotirati neke brokerske kuće.

– a kada vam se to dogodi dionice su vam sigurne jer su one na SKDD (središnje klirinško depozitarno društvo).
– dobro bi bilo da tel. provjerite vode li sve vaše dionice.
– ali vam nije sigurna lova (keš) na brokerskom računu.
– već sam ja to doživjela, velika je zahebancija doći do svoje love.
– država vam garantira do 150.000 kn (nemam pojma je li se u međuvremenu promijenio zakon).

– evo država će vam naplatiti porez na dividendu, prirez, porez na kapitalnu dobit + prirez ali vam neće vratiti kune preko 150.000kn ako vam bankrotira brokerska kuća.

– zbog toga vam preporučam da imate što manju keš poziciju na brokerskom, ako je veća lova puno pametnije vam je to imati na bankovnom računu odakle se sa jednim klikom uplati na brokerski ako imate želje i volje za trgovati.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Točno tako i radim. Thx. Pozz.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

– ali vam nije sigurna lova (keš) na brokerskom računu.

Koliko znam, ovo nije istina. Sav novac se nalazi na posebnom računu te je siguran u svim slučajevima. Čak i kad je prije nekoliko godina propala banka u kojoj je jedna brokerska kuća držala novac, svi klijenti su ga dobili nazad.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

Bez obzira na to što moj post ocjenjujete loše cjena zlata raste :
danas je 1206 $ unca.

– gospon Pero nemojte se obazirati na te ocijene,
– pa i sami znate kako su investitori na ovome forumu ljubomorni.
– ljubomorni su i nije im drago što vi zarađujete, a lijepo ste napisali što treba kupiti.
– nije im lako kada znaju kako vi imate toga zlata znatno više od RH, ej od jedne države koja je članica EU i NATO saveza imati više zlata.
– i ono zadnje, ljubomorni su na vas jer nemaju ni kuna za kupiti to zlato.
– prosjećni građanin RH ima isto kao i RH dug i kredite.
– njima je puno zanimljivije plaćati kamate na te kredite nego kupovati zlato.
– a kakva država takav narod, ništa čudno.

– I love this game.
Pozdrav !

– nije im lako kada znaju kako vi imate toga zlata znatno više od RH, ej od jedne države koja je članica EU i NATO saveza imati više zlata.

– prosječni građanin RH ima isto kao i RH dug i kredite.

griješiš, koliko je Hrvatska bogata i napredna zemlja vidi se jer svaka njena građanka, a i velik broj građana ima više zlata nego država, koja je članica EU i NATO saveza!

Koliko znam, ovo nije istina.

– koliko znam, ovo je istina.
– ja na ovoj temi nikada o bitnim (financijski važnim) temama nisam lagala.
– pišem istinu i samo istinu tako mi bog pomogao.

– citirajte mi članak zakona da vidimo tko je u pravu.
– iz osobnog iskustva vam pišem, srećom radilo se o manjoj količini novca jer ja ipak nisam tako bogata kao većina milijunaša s ove teme.
– trebalo mi je 6-8mj. i brdo živaca za dobiti tu svoju siću od love, bez kamata i bez ikakvog izvinjenja, a onaj što je to pokrao pa nikome ništa, u ovoj državi se veliki kriminal ne osuđuje, nahebaju jedino oni mali, ovrhe, krivo parkiranje, svjetla, malo brža vožnja itd.

– I love this game.
Pozdrav !

Iznos do kojeg su osigurane tražbine klijenata

Članak 227. (NN 54/13)

(1) Tražbine klijenta iz članka 228. ovog Zakona osigurane su do vrijednosti najviše 150.000 kuna po klijentu Člana Fonda.

(2) Sve zaštićene tražbine do iznosa propisanog stavkom 1. ovog članka, isplatit će se u potpunosti.

(3) U postupku obeštećenja na utvrđeni iznos tražbine, utvrđivat će se i isplaćivati kamate do dana otvaranja stečajnog postupka nad Članom Fonda ili dana objave rješenja Agencije o nastupanju slučaja iz članka 231. ovoga Zakona, ako klijent Člana Fonda iste u postupku potražuje.

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Bez obzira na to što moj post ocjenjujete loše cjena zlata raste :
danas je 1206 $ unca.

– gospon Pero nemojte se obazirati na te ocijene,
– pa i sami znate kako su investitori na ovome forumu ljubomorni.
– ljubomorni su i nije im drago što vi zarađujete, a lijepo ste napisali što treba kupiti.
– i ono zadnje, ljubomorni su na vas jer nemaju ni kuna za kupiti to zlato.
– prosjećni građanin RH ima isto kao i RH dug i kredite.
– njima je puno zanimljivije plaćati kamate na te kredite nego kupovati zlato.
– a kakva država takav narod, ništa čudno.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Normalno da gospona Peru ne cijene, jer se ON uglavnom ocjenjuje sam.
Gospon Pero se već pohvalio da se bogatio oženio s predumišljajem.

Drugim riječima ON svoje zlato ima već doma.
Dobra investicija.

Inače, kada je prvi puta napisao da je kupio zlato unca je bila 1.270 $.

To samo pokazuje da su neke vrijednosti bezvremenske.

Što na dijamante se plaća porez?

Iznos do kojeg su osigurane tražbine klijenata

Članak 227. (NN 54/13)

(1) Tražbine klijenta iz članka 228. ovog Zakona osigurane su do vrijednosti najviše 150.000 kuna po klijentu Člana Fonda.

(2) Sve zaštićene tražbine do iznosa propisanog stavkom 1. ovog članka, isplatit će se u potpunosti.

(3) U postupku obeštećenja na utvrđeni iznos tražbine, utvrđivat će se i isplaćivati kamate do dana otvaranja stečajnog postupka nad Članom Fonda ili dana objave rješenja Agencije o nastupanju slučaja iz članka 231. ovoga Zakona, ako klijent Člana Fonda iste u postupku potražuje.

točno do 150 000 kn je osigurano. Dakle imajte 2 brokerska računa kao ja i nema problema.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

A sta nije kao kod orocenja? Nije bitan broj racuna nego OIB

Best buy.

– turizam.

– e ovo će vas zanimati,
– booking je fenomenalan.
– kod mene je rezervirano odnosno rasprodano dosta toga i to za desetak dana od kada sam postavila neke normalne cijene.
– sezona mi počinje 20/3 .

– imala sam prilike razgovarati s direktorom jedne veće turističke kuće (s njihovim dionicama se trguje na burzi).
– kaže mi kako im je ove godine booking veći za 50%, a prošla godina je bila fenomenalno dobra.
– ne pitajte me na p.p. koja je to dionica, jer vam neću kazati.

– ali bez obzira na tu inf. ove godine očekujem stvarno rekordnu turističku godinu.
– zbog predobrog bookinga u predsezoni očekujem i puno veće cijene u top sezoni.
– nama koji imamo hotelčiće ili turističke dionice smiješi se lijepa ovogodišnja zarada.
– većina vas gleda svjetske burze, Crobex, naftu… i vidite samo crnilo i crnilo, pravi pesimisti.
– a ja ove godine vidim lijepu zaradu koja mi se smiješi.

– napravite ili kupite i vi jedan hotelčić, to bi vam svakako bio Best buy.

– I love this game.
Pozdrav !

Koliko znam, ovo nije istina.

– koliko znam, ovo je istina.
– ja na ovoj temi nikada o bitnim (financijski važnim) temama nisam lagala.
– pišem istinu i samo istinu tako mi bog pomogao.

– citirajte mi članak zakona da vidimo tko je u pravu.

[/quote]

Članak 42. stavak 5. Zakona o tržištu kapitala:
“Novac i financijski instrumenti klijenta nisu vlasništvo investicijskog društva, ne ulaze u njegovu imovinu, ni u likvidacijsku ili stečajnu masu, niti mogu biti predmetom ovrhe u svezi potraživanja prema investicijskom društvu.”

Dakle, ako brokerska kuća bankrotira to ne utječe na sredstva klijenata.

[i]"Reality is a cloud of possibilities, not a point."[/i]

🙂 ovo je bilo kratko i jasno

New Report

Close