Hrvatska ima problem Japanske drzave bez Japanske ekonomije – najgore od oba svijeta.
1. Nema rast populacije koji je nuzan za odrzivi rast ekonomije (nema novih kupaca, nema nove radne snage, nema koga da financira trenutnu i buducu starost)
2. Vrlo je mala i nesigurna zemlja. Da je Hrvatska kompanije, bila bi nevelika kompanija u svijetu. To treba uzeti u obzir.
3. G-T=(S-I) – (X-M) –> vidimo da je lijeva strana (deficit budgeta) financiran desnom stranom – stednjom i izvozom. Ako su pak stednja i izvoz u funkciji rasta GDP-a koji je u funkciji rasta osobne potrosnje koja je u funkciji rasta osobnog dohotka – osobni dohodak (kao treci korijen problema) moze rasti samo smanjivanjem poreza.
Ne vidim tu rijesenje.
Vanjski indeksi se više uopće ne odbijaju.
To je najava novog BEAR marketa vani,
a siguran sam da i Crobi neće rasti dok vani
sve pada.
Čuvajte novce ljudi!
CiJesam li Vam rekao :Ne ulažite u mrak već ulažite u zlato.jena zlata na svjetskom je tržištu od početka siječnja porasla za gotovo četiri posto, i to nasuprot većini burzovnih indeksa diljem svijeta koji su doživjeli pravi debakl. Mnogi analitičari pribojavaju se kako bi potonuće vrijednosti dionica na svjetskim burzama mogao biti znak nadolazeće globalne gospodarske krize.
Jesam li Vam rekao :
Ne ulažite u mrak već ulažite u zlato.
Cjena zlata na svjetskom je tržištu od početka siječnja porasla za +11 %.
Nope… samo veca volatilnost… trzista se mijenjaju iz jednosmjernih u vise asset klasa u zapravo nedefiniran smjer (nema vise ogromnih simultanih rijeka kapitala) + novac se vraca u matice (zapadni svijet)… Kina maturira… ne vidim recesiju samo volatilnost zbog preobrazaja…
novac se vraca u matice (zapadni svijet)…. ne vidim recesiju samo volatilnost zbog preobrazaja…
Da, kapital se povlači i nastavit će se povlačiti.
Moja poanta je da će isto pratiti Crobex i da ne vidim dno prije nego Crobi
ode sa trenutnih 1600 na ispod 1000.
Grand finale, još fali samo shorting, zadnje izuvanje cipela građanima.
Best buy ?
CiJesam li Vam rekao :Ne ulažite u mrak već ulažite u zlato.jena zlata na svjetskom je tržištu od početka siječnja porasla za gotovo četiri posto, i to nasuprot većini burzovnih indeksa diljem svijeta koji su doživjeli pravi debakl. Mnogi analitičari pribojavaju se kako bi potonuće vrijednosti dionica na svjetskim burzama mogao biti znak nadolazeće globalne gospodarske krize.
Jesam li Vam rekao :
Ne ulažite u mrak već ulažite u zlato.
Cjena zlata na svjetskom je tržištu od početka siječnja porasla za +11 %.
[/quote]
I ti vjeruješ onom katastrofičaru Periću sa Dnevno.hr , i njihovim plaćenim člancima kojim reklamiraju kupnju zlata !? Ozbiljno , nema šta.
novac se vraca u matice (zapadni svijet)…. ne vidim recesiju samo volatilnost zbog preobrazaja…
Da, kapital se povlači i nastavit će se povlačiti.
Moja poanta je da će isto pratiti Crobex i da ne vidim dno prije nego Crobi
ode sa trenutnih 1600 na ispod 1000.
Grand finale, još fali samo shorting, zadnje izuvanje cipela građanima.
[/quote]
Oćeš se okladit na ovo kad si tako siguran ?
Na nasoj burzi je sve moguce…tako da se ne bih kladio ni protiv crobexa na 1000. Ali…koliko ja vidim, unatoc rastu/padu crobexa, dobre firme imaju rast cijena dionica. Da do pada moze doci, tu se slazem…ali da ce doci na razine ispod 2009. u to jako ne vjerujem. Ne vjerujem da ce rivp vrijediti opet 2 kn
A za ove koji znaju kada ce doci kriza…podsjetio bi ih da sad imaju priliku za bogacenje, jer znaju sta ce biti sutra
ja cu se kladit. u somu eura. samo ne znam dal ću na to morat platit porez, pa me strah. Tj. onaj koji pobjedi. Nazvati ću FINU u pon pa ćemo dogovoriti uvjete
alias naucio sto znaci PE pa maltretira cijeli forum. ..
b.b. cash ra . .