Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ivana 7, kao što si zaključila timing je vrlo bitan u daytradingu. Nemoj odustati nakon jednog pokušaja. Mislim, trebala bi možda uzeti tjedan odmora i nekoliko knjiga o daytradingu. Mislim da bi ti to jako pomoglo. Što se tiče savjeta ( obzirom da me dosta forumaša kontaktira putem poruka ) : Savjete ne dajem !!! Za portfelj već znate cijene samo trebate postaviti rok ( mjesec,dva,tri,šest…. ) Imam šest vrsta portfelja koji su već gotovi i spremni: 1. slow low risk 2. medium slow risk 3. medium risk 4. high risk 5. very high risk 6. top high risk Danas sam dobro radio. Sutra slijedi novi trading. Mislim da će prinos biti neznatno manji od danas, ali do kraja tjedna imam već nekoliko spremnih modela. Vaša Bubašpara

nevjerojatno na što sve čovjek može potratiti vrijeme

Scio me nihil scire

Bubašparoina zarada raste 110% dnevno. Sutra će privrediti duplo više od istih novaca. Gdje je Buffet da ga unajmi, takove treba tražiti

Hell is Empty and all the Devils are Here

Nemogu odoliti,nego da se pridružim…
Zašto ja nisam toliko pametan???[smiley16][smiley16][smiley16]

[b]REALIZE THAT THE JOURNEY AND THE GOAL ARE ALWAYS THE SAME. [/b]

Imam šest vrsta portfelja koji su već gotovi i spremni:

1. slow low risk
2. medium slow risk
3. medium risk
4. high risk
5. very high risk
6. top high risk

Gotovi i spremni!!?? O čemu ti pričaš? Šta prodaješ peciva pa imaš 6 vrsta? Daj mi 2 high riska. Katastrofa. Kakav medium slow risk portfelj. Treba zaključat ovog klona.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

pretpostavljam sa 99% sigurnošću da znam tko je bubašpara ali dobro sad…[smiley2]
kaj se odmah ljutite kolega…bubašpara nudi konkretni proizvod(uslugu), spremne portfelje za ulaganje…i nije to loša ideja ali je pristup loš i pretpostavljam da bi bilo bolje da nudi portfelje i uzima ljudima postotak od zarade, ako je bude…kao u onom fimu sa al pacinom o sportskom klađenju…[smiley2]

kreativno razmišljanje

Kakva ljutnja, pijem čaj, noge na stolu, gledam šta sutra ujutro kupovati… ni lj od ljutnje. Za privlačenje pozornosti mu svaka čast, postovi su mu tolko maloumni da stvarno privlače pozornost.

I meni se čini da je jasno čiji je buba klon al nije pristojno na ovom forumu to govoriti. Šteta. Mogli smo otvorit anketu. Mislim da bi cca 70% ljudi pogodilo. Mogli bi ubacit to pitanje u najslabiju kariku, milijunaša…. “Čiji klon je bubašpara” a), b), c), d)….

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Kakva ljutnja, pijem čaj, noge na stolu, gledam šta sutra ujutro kupovati… ni lj od ljutnje. Za privlačenje pozornosti mu svaka čast, postovi su mu tolko maloumni da stvarno privlače pozornost. I meni se čini da je jasno čiji je buba klon al nije pristojno na ovom forumu to govoriti. Šteta. Mogli smo otvorit anketu. Mislim da bi cca 70% ljudi pogodilo. Mogli bi ubacit to pitanje u najslabiju kariku, milijunaša…. “Čiji klon je bubašpara” a), b), c), d)….

ma lako za z….
ali proizvod mi je cool…mislim da ima potencijala

Ostavimo se duhovitog Bubašpare i njegovih daytradinga.
Mene recimo puno više nervira da Fima Maximum diže ( DDJH,DKVS,HCRC,HEFU,JDOS ), ali ne i VIS. To mi ne ide u glavu, jer je dionicu VIS-a dovući do 250 kuna za Fimu vrlo lako. Pa Maximum već ima 180 mil kuna kapitala.
U Srbiji isto dižu “svoje” dionice i već je prinos Proaktiva za par dana 5.7%.

Moj savjet za naredne dane bio bi svakako DKVS, jer FIMA to planira dignuti preko booka. Uzevši u obzir da je u Maximum ušlo samo u jednom danu cca 10 mil. kuna, ne bi im trebalo biti teško.

Ne mogu da ne primjetim današnje čišćenje 600 komada FNVC-a u komadu ( u četvrtak ćemo znati sretnog dobitnika ali 99% mislim da je riječ o Raiff/EQI fondu ). Samo kad će više to izvješće.

Za ostale dionice jako je teško prognozirati obzirom da ih je dosta na ATH, a naspram tome fondovi puni novca
( samo je u 4. mjesecu imovina dioničkih fondova porasla više od 20% ) I to bez samostalnih ulagača koji su isto tako vrte sve više novca u dionicama.

Možda uzeti nešto ispod booka i ostalo u CASH-R-A.

Na kraju nije loš prinos ni Valamara u posljednjih par dana.

kolega Znanac, ne mogu a da ne primjetim da ste veliki obožavatelj FIMA fondova, jel to nešto osobno, ili?

Lega Znanac,

sta mislis o ELKA-R-A? Potencijalni hit ili shit? [smiley11]

"If you don't know jewelry, know the jeweler." - Warren E. Buffett

Teško mi je reći. Prije potencijalni hit. Nažalost malo manje pratim domaće dionice u zadnje vrijeme i malo pišem, ali zato sam prisutan u regiji i često pišem o fondovima u koje sve više ulažem. ( vidi tema “investicijski fondovi ” ). Otprilike 25% uloga mi je trenutno na našem tržištu u 8 dionica. Mislim da već znate koje, pa da ne navodim jer bi bilo ” ili navlačiš ili prodaješ “.

Većina portfelja je u Srbiji 50%, a ostalih 25% u 2 Fimina fonda ( Maximum i Proaktiv ).

Nekako mi se čini da su kod nas većina dionica pri samom vrhu i da je korekcija moguća, a ne bih htio da me ulovi nespremna.

Ostavimo se duhovitog Bubašpare i njegovih daytradinga. Mene recimo puno više nervira da Fima Maximum diže ( DDJH,DKVS,HCRC,HEFU,JDOS ), ali ne i VIS. To mi ne ide u glavu, jer je dionicu VIS-a dovući do 250 kuna za Fimu vrlo lako. Pa Maximum već ima 180 mil kuna kapitala. U Srbiji isto dižu “svoje” dionice i već je prinos Proaktiva za par dana 5.7%. Moj savjet za naredne dane bio bi svakako DKVS, jer FIMA to planira dignuti preko booka. Uzevši u obzir da je u Maximum ušlo samo u jednom danu cca 10 mil. kuna, ne bi im trebalo biti teško. Ne mogu da ne primjetim današnje čišćenje 600 komada FNVC-a u komadu ( u četvrtak ćemo znati sretnog dobitnika ali 99% mislim da je riječ o Raiff/EQI fondu ). Samo kad će više to izvješće. Za ostale dionice jako je teško prognozirati obzirom da ih je dosta na ATH, a naspram tome fondovi puni novca ( samo je u 4. mjesecu imovina dioničkih fondova porasla više od 20% ) I to bez samostalnih ulagača koji su isto tako vrte sve više novca u dionicama. Možda uzeti nešto ispod booka i ostalo u CASH-R-A. Na kraju nije loš prinos ni Valamara u posljednjih par dana.

ali masa love ide za srbiju kolega…pogledajte izvješća…za vis nisam siguran, ali zar taj paket ne putuje između povezanih osoba i pomalo se iskrcava?

New Report

Close