Evo ja ću napisati:
DLKV P/E minus – 1,85
Opte P/E ( plus ) 122
U jednoj treba čekati po sadašnjim pokazateljima 122 godine a u drugoj možete crknuti dočekati nećete, osim ako ne počnu raditi sa pozitivom danas sutra. Za sada je ovako
Podaci sa moje dionice.com TTM.
lp
Evo ja ću napisati:
DLKV P/E minus – 1,85
Opte P/E ( plus ) 122
U jednoj treba čekati po sadašnjim pokazateljima 122 godine a u drugoj možete crknuti dočekati nećete, osim ako ne počnu raditi sa pozitivom danas sutra. Za sada je ovako
Podaci sa moje dionice.com TTM.
lp
Vi valjda kupujete budućnost.Sekta u LRH me posjeća na onu priću kada je
seljak sanjalica našao zaspalog zeca i odlučio oploditi kapital kao što radim
i ja.Ali seljak je više razmišlja,manje djelovao,pa se zec probudio i pobjega. Ja djelujem.Upravo sam u fazi postepene konverzije likvidne imovine PTKM,OPTE i DLKV u dionice koje se trže od minimano petine BV pa do tridesetine BV.Dakle,šesta i sedma liga postaje temeljni kamen moga porfelja,a DLKV,PTKM i OPTE su druga liga s obzirom da se
nalaze u Crobexu.
Ali DLKV s obzirom na ugovorene poslove ina šansu da počne i zarađivati,a tada
slijedi prelazak u prvu ligu i brutalan rast cijene dionice.
Kod OPTE imamo dvije mogućnosti,stečaj ako nastavi poslovati kao i do sada ili
višestruko zarada na dionici.EBITDA model je omiljna valuacija kod sektaškog prikazivanja poslovanja LRH,a ako bi se isti način primjenio na OPTE tada je OPTE višestruko podcinjen u odnosu na LRH.Kako ipak LRH posluje sa minimalnom
netto dobiti/P/E iznad 60,a ovakva godina,teškoponovljiva u turističkon biznisu// tu nema opasnosti od stečaja,dok je kod OPTE to uvijek moguće.
Ipak i OPTE i LRH se u sličnoj situaciji jer su i jedna i druga firma na prodaji.Ukoliko do toga dođe višestruko bolje bi trebali proći dioničari OPTE.
Ovo višestruko znači da bi dioničari OPTE mogli zaraditi i dvjesto posti i više
a dioničari LRH u najboljoj varijanti dvadesetak.
Iskreno,volio bih da se LRH što prije proda po pristojnoj cijeni.Sve preko
3.000 bi bilo dobro,a ja bih volio da to bude što više,pa onda možete kupiti
nešto i iz moje šeste i sedme lige.Osmu vam ne mogu prodati jer su u delistingu,stečajnom ili odlukom vlasnika.
Plavi,ovaj odgovor je na upit KressoM,on je LRH seljak sanjalica!!!!!!
Pivac kupio MIVA-vajdu
Ćeskoslovačka koalicija kupuje Veliku Vajdu..ADRS
Lopina kupuje minimalne vajdu-KTKS na 2,HEHA na 1,PUNT na 0,50.BRNK na 10,PLJN na 5,KSST
na 80 i niže u zadnjoj sedmici trgovanja na ZSE.
Zašto HEFA u stećaju.Na 1 kn je bila dobra cijena,a s obzirom da se HEFA neće prodavati parcijalno nego u paketu,a s obzirom da je turistički biznis/ SUNH
postao pravi biznis/ možda se nađe neki kupac i za HEFA tj.valucije prostorne rente..Kupovanjem stečajne imovine HEFA kupac bi vjerovatno platio veći porez na kupnju nekretnina nego što bi
platio većinski paket dionica od Validusa.Stečajne verovnike se može podmiriti
uz isplatu uz diskont i kao takav postati većinski vlasnik i jedini vjerovni,
a tada i apsolutni gospodar tog nebrušenog dijamanta.Denominacija,dokapitalizacija ne ispod 10,cijena dionice ne ispod 10.
Vidi HPDG i HZVG,oni su bili kao i HEFA samo su bili u državnim rukama,ali
kako je HBOR većinski vjerovnik u Validusu sličan scenarij moguć.
Sličan scenarij moguć i za VIS ali tu je imovina manja a broj dionica veći
pa je na jednu kuna preskupo,možda i nije,ali ionako se na ZSE slabo računa pa se povremeno pružaju fantastične prilike.Naravno i za spušiti kao što je spušio
i kupac EPLT,jer nije vodio računa o dokapitalizaciji.Možda i zaradi ako se nađe neinformirani,veći magarac.
Med i mlijeko mi baš i ne teče, od početka godine dobit samo 64 %,a bio sam i na 90%ali moj način ulaganja se zasniva na tsunamiju.
Samo strpljivo!!!!!!
…ERNT dobra kupnja na 1000…ht dobra na 142….
može jedna činjenica zašto ste to izjavili za HT?
Zašto je ulaganj u sedmu ligu u ovom trenutku izuzetno povoljno?
Sedma liga su dionice kojima se trguje jedanput mjećno ili možda godišnje,najčešće
u MTP kotaciji,ali i ne moraju biti.Trgovanje u 13 sati.
Od redovnih tu su predstećajuše kao npr PUNT u toku,PLJK završena PSN,BRNK završena PSN.
Toj ligi pripadaju i stečajuše kao KSST,HEFA,VIS,TOZ……Ali pazite,to može i u
osmu ligu.To je ona u kojoj se ne igra već se može dogoditi da se izvuće iz šešira pa uđe u sedmu ligu.
PUNT P/BV =0,69/8,9=0,078 ako prođe PSN biti će i niže radi otpisa dugova
PLJK 24/143=0,17 ,ali na 5 je bilo o,o35 tj na tridesetinu imovine
BRNK 16:345 0,046 ,ispod dvadesetine imovine,na 10 tridesetčetvrtina imovine
Rizik je što ova društva uvijek mogu u stećaj jer sama PSN ne znači i uredno poslovanje.Zbog toga se u jednu ne ulaže više od 5 do 10% cjelokupne imovine.
Ako se u nekoj dogodi Pivac-_MIVA neću platiti nikakav porez ako ove dionice budem imao
u porfelju na dan 31.12.2015.jer će biti neoporeziva dobit.
Ako skinem 400% u nekoj od dionica platio bih više od pedeset posto poreza na dobit. 400X13,2%/porez i prirez/ 52,80 % na početnu investiciju
Vi koji kupujete skupo fondovsko smeće nećete imati takvih problema pa ako
negdje i skinete 10% nećete platiti previše,tj.samo 13,2 % odnosno 1,32 % na investiciju.
I zato ću kraj godine završiti u sedmoj ligi,možda bude i šeste,sa prosječnim
P/bv omjerom preko 10 iako ću u porfelju imati i neke dionice
koje mogu imati i nebativan BV,ako smatram da dionica ima šanse da opstane.
U ovom trenu moja virtualna imovina ćini oko 150 tis. kn,što bi uz predpostavku
da P/E bude 10 bukvalna vrijednost moga porfelja bila 1,5 mil kn.Da li sam
budući milijuner.Vjerovatno da,ako tržište bude ovako neefikasno.ima se dovoljno vremena za jeftino kupiti,ali i vremena za tutanj.Dakle,u slijedećih pet godina dobit od barem 500% neoporezivo.Meni bi to bilo dosta.
Dakle,otkrivam vam karte.Zašto?U dionicama sam 100%,da imam i deset puta više novca bih isto bio samo bih morao proširiti porfelj.
Dok ne uhvatim jedan milijun kuna ne njenjam strategiju.
Med i mlijeko teče,a teći sve i više jer se korito širi,a protok jednako brz.
lopina
koliko je bio p/b đakovštine? i daj nam sad napiši koje dionice imas pošto si sav u njima. da pratimo razvoj 500%
Od 15 dionica koje imam 12 su bile prvih 12 u mojoj bb tablici prema polugodisnjim izvjescima gledano ttm (JDGT-R-A LKPC-R-A MDKA-R-A KOEI-R-A LEDO-R-A ATLN-R-A ATGR-R-A KODT-P-A TUHO-R-A PODR-R-A SAPN-R-A ILRA-R-A) a tri turisti: mais, rivp i plag kojima rang kvari value skupoca. Od ovih 12 izasla 4 izvjesca, dovoljno dobra da ce ostati u bb 15 ako cjenovno jace ne reagiraju, ali neke rasle danas, neke vec neko vrijeme. Da bar ovako nastavi, ja na ath s blizu 15% ovogodisnjeg plusa. Inace majstor sam za naci lokalno dno u prodaji i lokalni vrh u kupnji, srecom ukupno rezultati i ove godine dobri unatoc tome. Dvije dileme ostaju u mojoj metodi: da li reagirati kupnjom/prodajom odmah na rezultat trenutnog kvartalnog ili pricekati iduca izvjesca, da li razvuceno/stupnjevano ili jednokratno/totalno i da li svih prvih 12 (koji put je 10 ili 15) drzati u istom postotku ili u različitom prema rangu (u ovom drugom slucaju drzao sam ih u 2-4 postotne grupe). Za obje stvari imam suprostavljene vlastite pojedinacne primjere, te bi hipoteze mogao testirati kopajuci kroz sve podatke iz mojih excel tablica i izdvajajuci sve slucajeve da vidim ukupno koliko sam prosao bolje ili losije po pojedinom postupku. Trenutno sam na dvije postotne grupe i kvartalnoj ali postepenoj reakciji.
Belje završava 5-val ili je pri kraju.
Svaka cast drevil na stalozenosti i strpljenju.
Moja je mana sto prebrzo mijenjam pozicije. Prodao sam prije 10-ak dana Ledo na 8500kn jer sam odlucio uloziti novac izvan ZSE i evo Lede na 9500…da ga nisam prodao priblizio bi se prinosu ovogodisnjem na 30%, a ovako sam na nekih 23% s cime sam jako zadovoljan.
Nemam vise u vlasnistvu dionica iz RH.