Ajde da se i ja okušam… Od navedenih trenutno imam prve dvije. Kritike dobrodošle.
SAPN – kontinuirani rast i čini mi se korektan vlasnik P/S 0,18, P/book 0,58. Uopće nije u fokusu. Realan target kroz nekoliko godina 600-800kn.
CHAG – tek nedavno ga otkrio i mada mi se ne sviđa kako stvari stoje sa core businessom, na 0,12 booka i salesa ovo je no brainer i moguće najjeftinija dionica na burzi koja ne proizvodi gubitke (mada prihodi imaju tendenciju pada). Trenutno je IMO pošteno cijena bar 3x na ovu, a ako se imalo promijeni poslovanje na bolje do booka ima 700% potencijala za rast. Uglavnom ovo je za one koji više kupuju imovinu firme, a ne njen core business.
KODT – dosadna dividenduša sa izvrsnim fundamentima. Uprava je dosta konzervativna, investicijski ciklus je završio, no nikako da izađe iz raspona 1000-1200. Ukoliko se počne isplaćivati 100% dividende ovo je zlatna koka. No marže su manje nego prije par godina i mada su prihodi na redordnim razinama malo brine par ugovorenih poslova. Potencijal rasta do 2000 ukoliko se nastavi rast prihoda i otključa vrijednost.
ADPL – i ova dionice će još dugo vremena biti zabijena 90-110 ili ako pričamo o malo dužem razdovlju 80-130, ali se na njoj bar dalo zaraditi na tim ciklusima. Buy low, sell high i mogla se fina lova okrenuti.
ADRS-P za konzervativnije.
RIZO – nije mi u fokusu, ali vrlo je lako moguće očekivati i 300 kn ako poslovanje nastavi s rastom.
SPNV – za malo hrabrije pošto izvješća nisu toliko redovita. Gledam ju krajičkom oka, ali odabrao sam rađe malo više SAPN u portfelju.
LKPC, LKRI – ni ovo nisu loši pickovi, ali LKPC možda previše ovisi o Bosni, dok LKRI ima izvrstan potencijal, ali samo ako uprava odmah povuče odlučne poteze. Inače će tonuti.
Sve to pod uvjetom da Kina ne zakašlje, a onda kud koji mili moji.
Ne možete tako lakonski napisati ” Katar , Kuvajt ista pašta” , jer sa Katarom za sada nema ništa , dok je sa Kuvajtom sama završnica stvarnog natječaja , gdje su zatražili i poslana im je dokumentacija , a i g. Mazal je nedavno bio pozvan na razgovor u Kuvajt , tako da ….
on ima virtualne novce. ima ti atgr. mislim da je jako dobar na ovim razinama. imas i ledo. jucer unilev er vani skočio lijepiš 4% jer je imao super kvartal zbog rasta prodaje sladoleda od 8% i toplog ljeta (i dobre prodaje u latinskoj americi itd, ali da ne prolazim sada FI stranih kompanija). siguran sam da će isto biti i na ledu. ljeto je stvarno bilo pakleno. moji turisti su umirali jel niti nemam klimu pa sam im svakakupji kupio po sladono led
Da, bukvalno/BV/ bujam jer lagano kratim likviduše,a bukvalo precijenjene kao DLKV,OPTE,PTKM i ulazim sve dublje u u nelikviduše.Zadnja papilova PIVK na 150.Ode moje likvidno blago.Šteta što nije bilo i više.Potfelj mi lagao pada jer sve što sam kupio lagano klizi.Sada sam na samo 83% dobiti od početka godine.
Očekujem da ću uskoro niže.
Nije problem kada dioica koju imam u portfelju puno pada,ako sam na kupnji,a ne
postoji nikakva loša vijest.A keša,tj likvidne imovine sve manje i manje
Imam ideja,para nemam.Ali bez ideje nema ni para.
Ponuda..Vi meni novce,ja vama ideju.
Med je nekvarljiva namirnica,a počeo sam koristiti i konzervirano mlijeko.
Što je sigurno,sigurno.
Ajde da se i ja okušam… Od navedenih trenutno imam prve dvije. Kritike dobrodošle.
SAPN – kontinuirani rast i čini mi se korektan vlasnik P/S 0,18, P/book 0,58. Uopće nije u fokusu. Realan target kroz nekoliko godina 600-800kn.
CHAG – tek nedavno ga otkrio i mada mi se ne sviđa kako stvari stoje sa core businessom, na 0,12 booka i salesa ovo je no brainer i moguće najjeftinija dionica na burzi koja ne proizvodi gubitke (mada prihodi imaju tendenciju pada). Trenutno je IMO pošteno cijena bar 3x na ovu, a ako se imalo promijeni poslovanje na bolje do booka ima 700% potencijala za rast. Uglavnom ovo je za one koji više kupuju imovinu firme, a ne njen core business.
KODT – dosadna dividenduša sa izvrsnim fundamentima. Uprava je dosta konzervativna, investicijski ciklus je završio, no nikako da izađe iz raspona 1000-1200. Ukoliko se počne isplaćivati 100% dividende ovo je zlatna koka. No marže su manje nego prije par godina i mada su prihodi na redordnim razinama malo brine par ugovorenih poslova. Potencijal rasta do 2000 ukoliko se nastavi rast prihoda i otključa vrijednost.
ADPL – i ova dionice će još dugo vremena biti zabijena 90-110 ili ako pričamo o malo dužem razdovlju 80-130, ali se na njoj bar dalo zaraditi na tim ciklusima. Buy low, sell high i mogla se fina lova okrenuti.
ADRS-P za konzervativnije.
RIZO – nije mi u fokusu, ali vrlo je lako moguće očekivati i 300 kn ako poslovanje nastavi s rastom.
SPNV – za malo hrabrije pošto izvješća nisu toliko redovita. Gledam ju krajičkom oka, ali odabrao sam rađe malo više SAPN u portfelju.
LKPC, LKRI – ni ovo nisu loši pickovi, ali LKPC možda previše ovisi o Bosni, dok LKRI ima izvrstan potencijal, ali namo ako uprava odmah povuče odlučne poteze. Inače će tonuti.
Sve to pod uvjetom da Kina ne zakašlje, a kud koji mili moji.
Za ulazak u Lopinex,jedino CHAG s obzirom na P/BV od o,12.
Preporučio bih vam da proučite ovu dionicu na stranicama CHAG unatrag nekoliko godina,većinski vlasik nas male dioničare i ne ljubi baš.
U odnosu na KSST itekako.
Gospon Lopina..zaista mislite da je DLKV precjenjena trenutno?
Zanima me vase misljenje..hvala!
pa to je buy signal [emo_smijeh]
Trenutno sam na godisnjem plusu nesto preko 12%. Pitanje je sto sam napravio dobro a sto pogresno do sada u 2015. godini, da li sam mogao bolje? Analizirao sam sve kupnje i prodaje zapisane u excelu. Trgovao sam zapanjujuce puno za mene, u vrijednosti oko 40% portfelja, reagirajuci na kvartalna izvjesca. Kad sve „bacim na papir“ odluke nisu bile lose za nekog tko nije vidovit, mislio sam da ce biti losije. % razlika cijena sada i na pocetku godine ugrubo sam racunao u glavi pa me nemojte loviti na +-1%, cijene sada prema cijeni ulaska su tocne iz excela.
Dobitak, svaki mjeren u desecima tisuca ili tisucama kuna donijeli su ulasci u nove dionice ovoj godini: MAIS-R-A 52%, ILRA-R-A 11%, PODR-R-A 9%. Kod LKPC-R-A, HUPZ-R-A, SAPN-R-A sam u blagom plusu od par posto, kod MDKA-R-A imam plus ako racunamo dividendu. Prema početku godine LEDO-R-A sada 4-5 % plusa, RIVP-R-A oko 15%, sve to drzim, JDGT-R-A 30-35% plusa prema pocetku godine i prema dokupljenom u ovoj godini.
Dobizgubitak (dionica pala ali kratio kod velikog plusa): TUHO-R-A oko 3% minusa prema pocetku godine, kratio na 2,5-3 puta vecoj cijeni od kupljene, i visoj od sadasnje (kratio u rasponu 2580-2750 kn).
Zgubidobitak (mogao sam napraviti vise nego sto jesam): ATLN-R-A sam prodao na pocetku godine s oko 20% plusa prema ulazu u 2014., sad sam opet usao pa sam i tu nekih 6% u plusu. Ali sam propustio 5-10% rasta u medjuvremenu ovisno o cijeni pojedinog mog izlaza i ulaza. KODT-P-A 3-4% plusa prema pocetku godine, ali kratio na nizoj cijeni od sadasnje. PLAG-R-A 10% plusa prema pocetku godine, kratio na 2,5 puta vecoj cijeni od kupljene, ali na nizoj cijeni od sadasnje. Iz CKML-R-A izasao s plusom 10-15% prema ulazu 2014., ali propustio jos 10-15% rasta da sam ostao. AUHR-R-A izasao s plusom samo oko 5% prema ulazu 2014, a s dobro tempiranim izlazom mogao sam napraviti 50% zarade.
U nuli: KOEI-R-A 1-2% pada prema pocetku godine, drzim. JDOS-R-A skroz napustio oko nule prema ulazu, jedino dividenda je bila svake godine oko 8-10% prema ulazu, trebalo je izaci ove godine na 3400.
Zgubitak: ATGR-R-A pao 15% od pocetka godine, dosta izlozen u portfelju, oko 8%, ne vidim razlog pada, drzim i dalje. Izasao iz zadnjih ostatka ADPL-R-A na pocetku godine, na tom ostatku gubitak 20-25%.
hm… zašto bi nekoga zanimalo koliko ste vi u plusu ili minusu, kad ste i što kupili, a kada prodali?
kakav je to “add value”? mene recimo to uopće ne zanima, ali zanima me zašto to pišete?
bogata, pa nek piše čovjek… OK, možda je ovo više za razotkrivamo portfelje temu, ali možemo valjda malo slobode dati… recimo, drevil i ja (ranije i neki drugi) smo znali na ovoj temi popričati i o literaturi koju smo čitali i preporučivali pa što je loše u tome? moderatori su to tolerirali i hvala im na tome.
Gospon Lopina..zaista mislite da je DLKV precjenjena trenutno?
Zanima me vase misljenje..hvala!
pa to je buy signal [emo_smijeh]
[/quote]
1,liga..crobex 10
2.liga..crobex bez 1.lige/DLKV,OPTE,PTKM/
3.liga ..crobex plus bez 1.i 2 lige
4.liga ..nalo likvidnije dionice iz redovnog trgovanja bez prve tri lige
5.liga..ostale dionice iz redovnog trgovanja
6.liga…dionice u posebnom režimu koje imaju šanse za ulazak u redovno trgovanje
7.liga..dionice u posebnom režimu kojima se trguje jedan put mjesečno ili možda
jedanput godišnje
8.liga ..delistirane dionice odlukom vlasnika kao LVCV,INDG ili odlukom stečajnog upravitelja kao JDKM,KSST,uskoro i ELKL,upravo i TOZ.Naravno da ih sve imam u prfelju,naravno u minimalnim količinama.LVCV nisam htio dati po 125 u delistiranju.Neka ostane unuima,pa makar bilo i nula kuna.
Jasno je da Lopinex fond djeluje u zoni sumraka tj od šeste pa prema nižim ligama i očekuje da neka momčad naglo skoći u više lige.
Iako moja 8.liga apsolutno raste,lopinex index raste još i brže tako da relativni udio u ukupnom porfelju pada.
Sve navedene dionice imam u porfelju i još PIVK,CHAG,QUNE i još deset koje visokoumni investitori kao plavi i alias i ne prate.To je njihoova greška,a ne moja!!!!!!
Moja koinsolidirana/bukvalna imovina/raste kao gljive poslije kiše.
Da li će neka povući-Hoće sigurno,samo strpljivo.To povući sigurno nije manje od 100%,valjda je to jasno!!!!!
med i mlijeko od početka godine se prelijeva,uz trenutni zastoj!!!!!!