RIZO je trenutno jako podcijenjen i ima nevjerojatan potencijal da se firma oporavi i pretvori u nešto jako veliko.Dali ćemo imati sreće, tko će privatizirati firmu, kada i kako?Poslovanje je za sada sigurno,fundamenti odlični, ali tu imamo puno veći potencijal od onoga što trenutno rade.
@KressoM
Pa 5 godina uzastupnog pada tj neto gubitka s padom prihoda već čini proljeće. Uz to konstantni problemi između vlasnika i države; tko je kome i kada s kim. Prije bi rekao da je opravdani pad nego rast.
Nisam ja rekao je li opravdan pad, nego je li opravdan TOLIKI pad! Velika razlika, znaš i sam.
To je ono što ja kod tebe najviše zamjeram, to što uzimaš neke točke prema kojima se ravnaš, iako znaš, možda i najbolje ovdje izračunati neke pokazatelje.
Ajmo dati primjer, dionica X je u banani, sa 100 je pala na 10 kuna iako je realno trebala pasti na 80. E sad, ta dionica je u banani i dalje, ali je narasla vrtoglavih 200% na 30 kuna. Je li opravdano narasla?!? Kužiš što hoću reći? Ne kažem sad konkretno za RIZO, samo kažem da bez da proučiš dionicu ne možeš znati jel neki rast uopće ras ili nije. Pa pogledaj kakva nam je burza, od nelikvidnosti cijene skaču i gore i dole.
… trgujem na temelju nekih informacija koje posjedujem jer sam povlašten da se krećem u takvim krugovima,naravno i na temelju projekcije poslovanja i osobnog filinga. Da napomenem najmanju poziciju zauzima Dlkv 156000kn dok najveću Rivp sa 950000kn.lp
pa vi ste s tolikim portfeljom gospodar cijena na ovoj našoj burzici… vi rušite i dižete, kako vam odgovara… osim ako ne fali neki zarez u tim ciframa;-)
Mogu se složiti s većinom toga. Nisam toliko upucen oko dosta dionica na našoj burzi. Ali nelikvidnost ide na obije strane. Dionice previše padaju zbog velike nelikvidnosti, ali i s vrlo malo para možeš nabiti dionicu vrlo visoko. To se najbolje vidi kod ovakvih dionica koje narastu, ajmo reći zbog ničeg još konkretnog, 400% u vrlo kratkom razdoblju. Da li je to opravdano tek treba vidjeti. Cijene su bile nerealne 2008 godine. Ne treba se ni po njima ravnati kod cijene koju je nekad dionica dosegla
Naravno. Hoću reći da ne znamo na temelju toga što je rasla ili padala jel to opravdano ili ne. Naravno, u obje strane mislim, zato i kažem, ne odnosi se to konkretno na RIZO sada nego na našu burzu.
Nisam toliko upucen oko dosta dionica na našoj burzi.
– koje dionice preporučujete, tema je Best Buy ???
– I love this game.
Pozdrav !
pa vi ste s tolikim portfeljom gospodar cijena na ovoj našoj burzici… vi rušite i dižete, kako vam odgovara… osim ako ne fali neki zarez u tim ciframa;-)
[/quote]
Kolega bogata šta bi vama morao nešto sada dokazivati?? Zaista ne razumijem pitanje?
[/quote]
A vi negdje u mom postu vidite pitanje?
Ovako na prvu, puno vam se toga pričinja… 😉
@ivana7 the best
Na ovim razinama su ok atgr, morao bi malo bolje pogledati ali mi se ni ernt ne cini loš. tu je adris. ledo je jako dobar. tu nisam uvrstio svoje još lkpc jer ona raste zbog jaceg dolara, a ne zbog temeljnog poslovanja i podr koja tek treba pokazati dal je ovo preslagivanje uspjelo. ADPL, PLAG, pa i RIVP i tima slične. Neke manje neke više. Nisam radio dugo dublje analize pa ne mogu tocno reci koja ima najviše potencijala. Možda atgr na ovoj cijeni jer je kava vani pojeftinila 25% što će se sad preliti u dobit. Maloproddaja i u srbiji i u hr raste. jedino ih malo rusija zeza ali to ne bi trebalo previše utjecati na prihod i na kraju dobit. Treba vidjeti i za bakinu tajnu koliko je uspjela uklopiti svoje poslovanje u ATGR-ovo. A i nova tvorinica itd. ostale dionice su manje više špekulacija kod nas. pitao bi mnoge ovdje koji ulažu, a koji imaju bar malo empatije i želje da naprave nešto i da podignu mirovine ili fond u kojem rade dal bi prije ulagali milijune u firmu kao ledo i atgr ili u dionice tipa ddjh ili lplh samo iz razloga jel je šeik došao u mali lošinj.
Evo izišlo prvo izvješće pa ću ga komentirati.
KOTR.
– malo povećali prodaju.
– smanjili troškove.
– malo više su radili, ali i dobili veće plaće.
– malo povećali amortizaciju.
– više platili poreza na dobit.
– znatno povećali sirovine koje su im potrebne za rad.
– povećali proizvodnju u tijeku.
– povećanje gotovih proizvoda za prodaju.
– nije dobro što su ispraznili lovu iz blagajne.
– sasvim o.k. izvješće osim ovog za blagajnu.
– I love this game.
Pozdrav !