-mislim da dionice na zse nisu u nikakvom mjehuru i zato nema izlaznu strategiju iako me nacelno brine sto napraviti jednog dana kada situacija bude stvarno slicna 2007/2008, otrpiti to unutra ili razmjestiti, ako drugo gdje alocirati imovinu i u kojem ritmu, jos nemam plan.
Načelno postoje tri modela.
Standardni Graham govori o stalnom balansiranju između sigurnog i rizičnog ulaganja, dakle sa porastom prosječnog P/E treba prelaziti u instrumente tipa obveznica, dok se sa padom treba vračati u dionice.
Buffet je napredna verzija Grahama, i kako je on to odradio može se vidjeti najkonkretnije na NYSE:BRK.A 2007/9. Kako je u pitanju u stvari ETF, treba pogledati i razlikovati samo kretanje cijene BRK.A i tržišnu kapitalizaciju samog fonda.
Treća metoda je neprimjenjiva na ovom slučaju jer je u pitanju aktivno ulaganje s naglaskom na TA.
Mislim da su dvije stvari ključne u ovom slučaju. Jedna je izlazni kriterij koji primjenjuješ za zatvaranje pozicija, a druga je primjenjivost ovih modela na hrvatskom tržištu. Hrvatska regulacija ne omogućava rast jer nema mogućnosti stvaranja i napretka industrije, tako da tu nećemo vjerojatno nikada vidjeti rast na bazi rasta industrije, već samo na promjenama evaluacije i općem stanju tržišta.
Svjetske burze snažno porasle, najveći tjedni skok cijena nafte u zadnjih šest tjedana
Hrvatska je na Marsu, ne pripada ovozemaljskom svijetu!
Svjetske burze snažno porasle, najveći tjedni skok cijena nafte u zadnjih šest tjedana
Hrvatska je na Marsu, ne pripada ovozemaljskom svijetu!
Mislim da je problem u Hrvatima.
Toliko su optimistični da misle da su na Marsu.
A nisu. U Hrvatskoj su.
Best buy trenutno nakon duugo vremena ticker iz građevinskog sektora- VDKT.
Trenutno kod Vijadukta vidim potencijal rasta minimalno 150% na trenutnu cijenu!
Svi konstruktivni komentari za Vijadukt su dobrodošli!
Ja i dalje stojim pri ovome.
Navedeni post nije poziv na prodaju niti na kupnju navedenih dionica već poziv na raspravu kako bi kad se u budućnosti okrenemo unatrag mogli komentirati koliko je određena prognoza bila ispravna ili ne!
Ipak je ovo tema best buy komentari i analize!
Kolitečinu? Mislite kolotečinu?
Da li ste čuli možda za opcije?
E pa vidite alias Viadukt vam je opcija!
Ako će u budućnosti biti građevine i građevinskih radova ja kupujem opciju da će biti i Viadukta a ako će biti Viadukta onda ga sigurno neće biti po ovim cijenama jer cijena je jednostavno smješna.(nešto kao 5(pet) bagera)
I da, i dalje stojim pri ovome.Iako će cijena sa odmicanjem vremena biti drugačija odnosno prvo ćemo sa 5(pet) bagera preći na 10 pa na 20 zatim 40 i tako eksponencijalno do dostizanja prave vrijednosti!
Daleko je Viadukt od zazivanja tolikog povećanja cijene, pa dajte pogledajte kakvo im je poslovanje, i gdje su završile konkurentske im tvrtke, a konkurencija iz Europe je strašna.
Best buy: ADRS-P; ATGR; RIVP kao što sam bio govorio ranije..
Laganim koracima viadukt postaje pravi ticker za temu best buy.
Trenutno vrijednost viadukta na burzi dosegnula vrijednost 6(šest) bagera, polako ali sigurno koračamo prema vrijednosti od 7(sedam)bagera!!
Obećajem da se neću javljati više dok nedostignemo vrijednost 10(deset) bagera odnosno negdje oko Nove godine odnosno preko 300kn.
Shvatili ste (valjda)znam puno o vrijednosti bagera, stoga puno pozdrava od vešeg bageriste SKYPE-a.
ps inače vozim Caterpillar
pps velik je to bager
Daleko je Viadukt od zazivanja tolikog povećanja cijene, pa dajte pogledajte kakvo im je poslovanje, i gdje su završile konkurentske im tvrtke, a konkurencija iz Europe je strašna.
Best buy: ADRS-P; ATGR; RIVP kao što sam bio govorio ranije..
Morate uvijek gledati omjer rizika i prinosa. Netko želi u miru zarađivati s ne prevelikim rastovima/padovima cijene i onda mu je portfelj koji je naveo invest sigurno bolji od viadukta, dalekovoda, belja i ostalih sličnih dionica. A i dajte meni probajte objasniti šta bi se to trebalo shvatiti s dodatnom porcijom palente? To da te firme zarađuju svojim dioničarima svake godine lijepe povrate dok 90% ostalih kompanija s HR burze jedva preživljava? Dajte mi recite koliko su to viadukt (govorim o dionicama na kojima pišete), rizo, dalekovod vratili novaca svojim dioničarima? Da li vi znate da je dividenda primarni razlog ulaganja u dionice u razvijenim zemljama? I šta mislite da je RIZO bolji od ATGR-a samo zato što je dionica porasla 400% dok je ATGR pao 15% iako će ATGR zaraditi ove godine 4. cijele tržišne kapitalizaciju RIZO dok RIZO neće zaraditi ništa ili sitno. To vama čini kvalitetnu dionicu? Rast njezine cijene na špekulacijama. Sjetite se kako je završio DDJH i PTKM
@alias, potpuni se slažem s vama, ogolili ste čistu istinu.
No, kolega je očito sklon velikom riziku, jer normalnog obrazloženja i temelja za ulaganje u takav tip dionica koje iz godine u godinu gube svoje novce i svoju vrijednost definitvno nema. Istina je da sam malo konzervativniji ulagač, no bar se ne bojim velikih padova a i ne očekujem ogromne rastove. Čisto želim stabilan i kontinuiran rast prinosa, a to sa svojim portfeljem uspijevam.