Likvidne dionice iz mog portfelja lagano padaju,DLKV,PRKM -skratio,=OPTE malo
pojača i stagnira.
Ali HHLD lijepo radi,odlično se trejda.Mali promet uz velike zarade,to vam dođe
kao veliki promet sa malom zaradom.
Ali zato PUNT skočio 40 punata,vratio izgubljeno djelomično virtualno,djelomično i prodao.Keš je keš.Ali već je potrošen za kupnju DLKV,jer svakog trenutka očekujem objavu o dobivenom velikom poslu.
A što se tiče rizika u mom fondu rizičnog kapitala mislim da i nisam puno
izložen s obzirom da pored ovih pet navedenih imam još 16 dionica u portfelju.
Od toga INDG,JDKM.ELKL,LVCV koje su u posebnom režimu ili čak nisu ni tamo.Neke su već povukle 300 do 400%,ali još dobit nije kapitalizirana.To je virtalni rast
uz male promete.Napucavanje.Logično.Metoda se pokazala učinkovito u PLJK_R_A.
Pobjednički konj se ne mjenja!!!!
Situacija se razvija bolje od očekivanja.
Med i mlijeko bi mogli poteći i to obilato!!!!!!!
Naročito me žulja KSST,ali tu ostajem do kraja,a ako padne na ispod 80 idem u dokup.Spreman sam u ovoj poziciji spušiti od 5 do 10% cjelokupne imovine!!!!!
Treba vidjeti koliko je netko zaradio i koliko je riskirao ( npr. ti si tu zbog kocke: riskiras, bankrotiras,probas opet… a ja zbog slozenog kamatnog racuna). Volio bih kao zadnje tri godine 20-25% zarade godisnje uz minimalni rizik, ali ako zavrsim godinu i s 10-15% zarade bez velikog rizika biti cu zadovoljan. Svakako ne bih se volio kockati s kapitalom/životnom štednjom s kojim zelim ostvariti fuck you money i gdje sam u likvidnim sredstvima (dionice i orocenja) na 40% od fym. fym sam procjenio kao onaj iznos od kojih mi je 5% jednak sadasnjem godisnjem neto prihodu od rada tj. bilo bi dobro moci trositi godisnje taj iznos od kapiatala, bez rada. Sto se tice glavnice mislim da je 5% vrlo odrzivo trosenje u smislu cuvanja i vrlo vjerojatno rasta glavnice. Sada kad mi ne ide radim 10-15% godisnje.
[/quote]
gledaj, na jednu stranu govoris da bi volio imati prinos 20-25% godisnje kao u zadnje tri godine, a kazes kada te ne ide imas prinos od 10-15%i da bi bio zadovoljan ako završis godinu s 10-15 % plusa bez velikog rizika?
danas, kada bull market ulazi u sedmu godinu tebi je all in u hrvatske dionice long, taktika koja je bez rizika? wtf?
propust da se napravi strategija kada izaći van i u kojem trenutku je market precijenjen kažnjava se ne prinosom od 10-15 %, nego gubitkom glavnice i do 50 %. to što u portfolio imas solidne hrvatske dionice tipa jdgt, sapn, kodt ili ne znam sta vec, ne znaci da je tvoja all in invenstcija u trziste kapitala jedne trećerazredne zemlje taktika bez rizika, samo zato što na istoj burzi postoje genijalci poput lopine koji idu u all in jdpl i dkvs.
ulazes u trziste kapitala hr, nemas hedghe na svoju investiciju i pouzdas se u dividende.prvo i osnovno trebala bi ti biti zaštita vrijednosti svog portfolia od gubitaka, osim ako si spreman čekati narednih 10 godina, da se vratis na početno stanje, jer nemoj misliti kada vani dode do crasha da ce sastavnice tvoga portfolia ostati na ovim razinama.
[/quote]
Zanimalo bi me koji hedge vi koristite buduci da sam i ja izlozen samo zseu i nesto malo deviza. Ipak trebam priznat da mi portfelj nije niti blizu velicine gdje bi imalo smisla hedgeat vec da vidim vasa razmisljanja.
Evo mojih top 5 best buy MEGA EPIC TURBO dionica, iako sumnjam da ikoga ovdje iskreno briga za moje mišljenje.
Čitajuć malo postove ovdje sam došao do zaključka da je većina toliko pametna da mi nije jasno kako već ne sjede u saboru.
Na vrh sam stavio dionice za vannila ljude a kako se bližimo dnu možda se pronađe nešto i za pomalo kinky ekipu. Iako sam one dionice za Sado ekipu ovaj puta izostavio, možda napravim listu i SADO dionica, ovdje sam išao naj dalje do pomalo mazohističnog Belja.
Dakle
TOP 5
ADRS-P-A – Ovdje se neću previše zadržavati, ovo je za ekipu koja ne voli čak ni misionarski položaj.
PODR-R-A – Sramežljiva žena koja se pomalo opušta i pretvara u zvijer, ako nastavi nećete nikada pomisliti na drugu. Ako pak pomislite na drugu, vjerojatno niste toliko vannila koliko ste mislili.
JDGT-R-A – Riječka pi.ka. Sve je moguće, trenutno izgleda čak malo predobro, možda je sve san, ili samo početna zaljubljenost, nadam se da neće prerano ostariti ili se početi drogirati.
LKPC-R-A – Bogataševa kći, tata puno investira u nju, možda i previše, sramežljiva djevojka koja potajno voli da joj se vežu zapešća, stavlja povez na oči i spenka po guzi(moj tip).
BLJE-R-A – Ako si mazohist sa slikom Todorića na zidu, vjeruješ u njega bezuvjetno, nemoj tražiti dalje the best buy MAZO dionica je ovdje. Jeftinija nego ikada 🙂
P.S. ako bude dobar izvještaj nakon sezone, stvarno bi mogla potegnut prema gore 😉
wiseguy, onda će aktivirati ova oročenja i dokupljivati.
drevil, jako zanimljivo!
znači trenutni portfelj vam iznosi 8 godišnjih neto prihoda, a cilj vam je 20.
a koliko od tih 5% godišnje (mislim 1/20 fym iznosa) uspijete uštedjeti? znači bez zarade s već postojećom ušteđevinom.
tocno, ali ne trenutni portfelj vec ukupna ustedjevina/likvidna imovina! koliko stavim na stranu od godisnjeg prihoda od rada ako ste na tih 5% mislili ovisi od godine do godine, o troskovima i zaradi, u godini kad kupujem auto sigurno malo:), u prosjeku 1,25-1,33% sto sad pri ovoj velicini zivotne ustedjevine i godisnje kapitalne dobiti vise nema puno smisla, mozda je sad vec bolje to odmah sprziti: otputovati dalje, kupiti bolji auto, dignuti zvjezdicu u hotelu, patiti kao i svi hrvati od tehnickih novotarija itd. u ovom casu u obitelji su troje zaposlenih, ja, zena i mali kapitalko koji je vec prestigao zenu s prihodima.
Treba vidjeti koliko je netko zaradio i koliko je riskirao ( npr. ti si tu zbog kocke: riskiras, bankrotiras,probas opet… a ja zbog slozenog kamatnog racuna). Volio bih kao zadnje tri godine 20-25% zarade godisnje uz minimalni rizik, ali ako zavrsim godinu i s 10-15% zarade bez velikog rizika biti cu zadovoljan. Svakako ne bih se volio kockati s kapitalom/životnom štednjom s kojim zelim ostvariti fuck you money i gdje sam u likvidnim sredstvima (dionice i orocenja) na 40% od fym. fym sam procjenio kao onaj iznos od kojih mi je 5% jednak sadasnjem godisnjem neto prihodu od rada tj. bilo bi dobro moci trositi godisnje taj iznos od kapiatala, bez rada. Sto se tice glavnice mislim da je 5% vrlo odrzivo trosenje u smislu cuvanja i vrlo vjerojatno rasta glavnice. Sada kad mi ne ide radim 10-15% godisnje.
[/quote]
gledaj, na jednu stranu govoris da bi volio imati prinos 20-25% godisnje kao u zadnje tri godine, a kazes kada te ne ide imas prinos od 10-15%i da bi bio zadovoljan ako završis godinu s 10-15 % plusa bez velikog rizika?
danas, kada bull market ulazi u sedmu godinu tebi je all in u hrvatske dionice long, taktika koja je bez rizika? wtf?
propust da se napravi strategija kada izaći van i u kojem trenutku je market precijenjen kažnjava se ne prinosom od 10-15 %, nego gubitkom glavnice i do 50 %. to što u portfolio imas solidne hrvatske dionice tipa jdgt, sapn, kodt ili ne znam sta vec, ne znaci da je tvoja all in invenstcija u trziste kapitala jedne trećerazredne zemlje taktika bez rizika, samo zato što na istoj burzi postoje genijalci poput lopine koji idu u all in jdpl i dkvs.
ulazes u trziste kapitala hr, nemas hedghe na svoju investiciju i pouzdas se u dividende.prvo i osnovno trebala bi ti biti zaštita vrijednosti svog portfolia od gubitaka, osim ako si spreman čekati narednih 10 godina, da se vratis na početno stanje, jer nemoj misliti kada vani dode do crasha da ce sastavnice tvoga portfolia ostati na ovim razinama.
[/quote]
-da volio bih imati udvostrucenje ulozenog svake 3-4 godine, i da zadovoljan sam i sa udvostrucenjem svakih 5-7 godina.
-mislim da dionice na zse nisu u nikakvom mjehuru i zato nema izlaznu strategiju iako me nacelno brine sto napraviti jednog dana kada situacija bude stvarno slicna 2007/2008, otrpiti to unutra ili razmjestiti, ako drugo gdje alocirati imovinu i u kojem ritmu, jos nemam plan.
-cak ni za turiste s losijim multiplama ne mislim da su vec u mjehuru, prije u growth stanju, ali svejedno ih kratim kad probiju postotno mjesto koje moraju imati u mom portfelju jer 1. sumnjam u svoje znanje, 2. znam da postoje informacije kojima ne raspolazem, 3. svijetom vlada slucaj i 4. imam posla s bipolarnom alegorijom.
-mislim da se poslovanje poduzeca u kojima se nalazim nece uskoro pokvariti, tocnije ne u vecem broju njih odjednom, neovisno o ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj.
-dakle u slucaju znacajnog pada cijene dionica poduzeca koje imam a cije su dionice i sada jeftine , a poduzece dobro posluje mislim da cu razrociti neka orocenja i dokupljivati.
Drevil od početka godine 11%.Da li se ovdje takmičimo tko će manje zaraditi.
[/quote]
[/quote]
Zanimalo bi me koji hedge vi koristite buduci da sam i ja izlozen samo zseu i nesto malo deviza. Ipak trebam priznat da mi portfelj nije niti blizu velicine gdje bi imalo smisla hedgeat vec da vidim vasa razmisljanja.
[/quote]
meni je zse ulaganja sveukupnp 6 % potrfolia, tako da nemam potrebe za hedge na tim dijelom, plan odraditi ovaj rast do kraja 10 mjeseca. spx 2070 i prebaciti se u short, takoder gledam otvoriti long poziciju na natgas-u oko 2.35-2.4 razine, poz.
Drevil od početka godine 11%.Da li se ovdje takmičimo tko će manje zaraditi.
[/quote]
[/quote]
-da volio bih imati udvostrucenje ulozenog svake 3-4 godine, i da zadovoljan sam i sa udvostrucenjem svakih 5-7 godina.
-mislim da dionice na zse nisu u nikakvom mjehuru i zato nema izlaznu strategiju iako me nacelno brine sto napraviti jednog dana kada situacija bude stvarno slicna 2007/2008, otrpiti to unutra ili razmjestiti, ako drugo gdje alocirati imovinu i u kojem ritmu, jos nemam plan.
-cak ni za turiste s losijim multiplama ne mislim da su vec u mjehuru, prije u growth stanju, ali svejedno ih kratim kad probiju postotno mjesto koje moraju imati u mom portfelju jer 1. sumnjam u svoje znanje, 2. znam da postoje informacije kojima ne raspolazem, 3. svijetom vlada slucaj i 4. imam posla s bipolarnom alegorijom.
-mislim da se poslovanje poduzeca u kojima se nalazim nece uskoro pokvariti, tocnije ne u vecem broju njih odjednom, neovisno o ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj.
-dakle u slucaju znacajnog pada cijene dionica poduzeca koje imam a cije su dionice i sada jeftine , a poduzece dobro posluje mislim da cu razrociti neka orocenja i dokupljivati.
[/quote]
neovisno sto zse dionice tipa jdgt, kodt i turisti nisu u mjehuru iste nece biti imune na potrese vani, a oni ce vrlo brzo i vrlo naglo poceti, pa dobronamjeran savjet, pripremite plan sto brze moguće
drevil, blago vama ako vam i mini-me mlati pare. 😉
da, na tih 5% sam mislio… ako ste rekli da ste na 40% fym i godišnje neto prihode imate u iznosu 5% fym, koliko od tog iznosa uspijete uštedjeti. hvala na odgovoru, ne bih ja to odbacio, što će vam bolji auto?! 😉
drevil, blago vama ako vam i mini-me mlati pare. 😉
da, na tih 5% sam mislio… ako ste rekli da ste na 40% fym i godišnje neto prihode imate u iznosu 5% fym, koliko od tog iznosa uspijete uštedjeti. hvala na odgovoru, ne bih ja to odbacio, što će vam bolji auto?! 😉
🙂
mozda 3-4 svoje place godisnje, ali nemojte zaboraviti da je ulaz od rada dvije place, moja i suprugina, pa je to zajednicka usteda, inace bi ispalo da stedim kao kinez:).
drevil, odlično!
ja sam uvijek bio “narihtan” da štedim barem 20% plaće… i uspijevao u tome… al onda je došla žena. 😉
Dobro dok se troši ono što se zaradilo/uštedilo … dok se ne krene trošiti zaduženo a to je uglavnom u modi