6,9% prirast od pocetka godine zbog rasta cijene dionice i dividende, dovrsavam ulaz u hupz, sporo ulazim u podr. Bilo je vjerojatno dosta vise ovaj tjedan, ali nisam imao magic box za pbz gledalicu kod sebe, samo pristup internetu. Dosao jutros u tri iz Norveske s terena. Best buy ovaj tjedan je rentanje opreme u Norveskoj jer se u mojoj nije dalo izdrzati, na kopnu kao kasna jesen u Rijeci, kisa i hladno, more ispod 25 m 7 stupnjeva, rekli da noc pada u 11 i zori u 3 ujutro, lazu, svijetlo cijelu noc. Sve skupo, ali gdje smo bili najblizi ducan 20 km.
+9% od početka godine uključujući dividende. U zadnjih mjesec dana dokupljivao sitno JDOS, ADRS-p, ILRA i KOTR-p. Nekidan prodao ATLN(zbog koncesije) i skoro pola ACI-ja(dao pajdo 6400kn, meni dosta). Prestrašili su me malo ovi vani, kinezi i Grčka pa sam zaključio da bi trebao malo pojačati keš. Kupio nešto deviza usd i eur, ipak je srpanj. Vani za sada držim nekoliko neloših iz REIT sektora. Nadao sam se jačoj korekciji DAX-a i kupnji VOW,DAI ili BMW, za sada ništa od toga. Što se tiče zse nemam pojma što bi dalje, sve što mi se sviđa je skupo.
LKRI-nova igračka za trejdanje
Ostvario sam pravo na dokapitalizaciju LKRI sa jednom dionicom.
U drugom krugu gdje sam ostvari pravo na dokup od jedne do 7,5 mil dionica nisam sudjelovao jer mi je izgledalo da će dokap proći po 50
i više a ja to nisam bio spreman platiti.
Ali da sam želio moga sam ostvariti prosječni ulaz od 40,xx.
Operacija LKRI nije imala hepiend kao DLKV,ali nema ni gubitka /cca 20kn/.
Ako se cijena približi 40 mislim da treba u šoping,ali ne sa velikim postotnim
udjelom portfelja,jer dok se budu cidili dokapitalizanti po 40 možda ovo sklzne i niže
pa bi tada trebalo u dokup.Naravno ovo je prijedlog za dogoročne/mjesec do šest
mjeseci/
prije igre u LKRI proučiti dokapitalizaciju LKPC,prošlost i naročito izvjesnu budućnost
U LKRI med i mlijeko dokapitalizantima??????
KRV znoj i suze starosjediocima!!!!!!!Mažalost,izgleda da sve suze nisu prolivene!!!!
A ako se na LKRI ne pojave “ralje” možda se cijelo tržište uruši slijedeća
dva dana.Sretna okolnost je da su mirovinci početkom drugog mjesećnog kvartala
malo lividniji,ali dokapitalizacija LKRI i PODR im je smanjila manevarski prostor za obranu cijena svog fondovskog smeća!!!!!
Lopinex fond u eutanaciji.Trenutno sa malim novcima u lovu na neka velika prava,tipa DLKV i LKRI.
pozdrav!!!!!
Što se tiče zse nemam pojma što bi dalje, sve što mi se sviđa je skupo.
ne znam bas, po meni ima jeftinih dionica na zse, kad ti pogledam sastav portfolia i kakvu vrstu dionica imas, kako ti se medika ili saponija cine skupom u usporedbi s jadranskim ili kotr?
http://www.cnbc.com/2015/07/09/fed-doesnt-have-smoking-gun-to-raise-rates-david-rosenberg.html
s jedne strane grcka, s druge ovo, pat pozicija za dolar, bit ce zanimljivo promatrati slijedeci mjesec dana.
Zamrla tema. Sta se događa? Nitko više ne može naći podcjenjenu dionicu?
– nakon duže pauze pokušati ću malo osvježiti ovu temu.
– zadnji postovi koje mi cenzura nije obrisala su bili savjeti za prodaju.
– a sada po ljeti kada se smanje prometi i interes za dionice dobro je kupovati dionice, ali koje ???????????
– neke dionice ću u narednim postovima preporučiti,
– e sada hoće li to biti dobre kupnje ili dobri drukovi stvarno nemam pojma, odluka je na vama.
– I love this game.
Pozdrav !
Ivana7 je valjda prebukirana pa nema vremena podjeliti dio svoje mudrosti s nama.
Turizam.
– full sam bukirana od 1/4 .
– turizam je ove godine stvarno o.k., ja sam malo spustila cijene ali opet se odlično tu da zaraditi.
– a sada dio love od turizma ubacujem u dionice.
– win-win situacija.
– I love this game.
Pozdrav !
Ipak sam 100% u dionicama, realno u debelom minusu.
– kod investiranja morate paziti na ovakve stvari jer cilj investiranja vam mora biti zarada boli glava a ne investirati i biti u debelom minusu.
– I love this game.
Pozdrav !
Zicera sa 100 do 200% dobiti u godinu dvije ima nekoliko,ali to je moja poslovna
tajna,
– ovo je zasigurno najbolji post na ovoj temi od kada tema postoji.
– ali kada malo bolje razmislim dobro je da je to poslovna tajna jer neki investitori koji se pale na savjete toga tipa izbjeći će sigurni zgubitak novčića.
– I love this game.
Pozdrav !
zadnjih 10-ak dana najvise rastu dionice s najmanjim omjerom P/EBITDA.
opte- P/EBITDA 1.17
– i napišu vam zašto rastu.
– I love this game.
Pozdrav !
OPTE.
– ova dionica svakako spada u rizičnije investicije.
– kod rizičnih investicija sami morate odrediti s koliko % portfelje ući u jedan takav rizik.
– što je rizik veći, veća je i možebitna zarada.
– ali veći rizik sa sobom nosi i veći gubitak novca.
– dionica je zanimljiva zbog velike likvidnosti, možete kupiti ili prodati, što vam se više svidi.
– a i cjenovni rast ili pad su tu zanimljivi.
– I love this game.
Pozdrav !