GUSTAV DOBRO BARATA
DLKV best buy bez konkurencije
DLKV best buy bez konkurencije
Slažem se!!!
zadnjih 10-ak dana najvise rastu dionice s najmanjim omjerom P/EBITDA.
opte- P/EBITDA 1.17
sunh- P/EBITDA 2.96
vern- P/EBITDA 4.5
sapn jos stoji na mjestu- P/EBITDA -2.23
Evo i moj kratki polugodisnji osvrt. Prinos bez dividende 11%. Jako malo trgujem dionicama i certifikatima skoro nikako. Portfelj sam dosta preslozio pocetkom godine s time da sam konstantno smanjivao broj na danasnjih 7. Glavne uzdanice iz veljace su bile SNHO, AUHR, MAIS i SPNV koje su zajedno iznosile 75% portfelja. Lijepi zadovoljavajuci rast na svima osim AUHR za koju s nestrpljenjem cekam polugodisnje izvjesce. Dividendom SNHO sam kupovao SUNH na prosjeku 22,54 ali je zaista zanemariva kolicina. U meduvremenu kratko imao ZABA-u i izasao sa solidnim plusom. U zadnje vrijeme kupujem SLRS od koje ocekujem odlicna izvjesca i sve vecu pozornost investitora, prvi target mi je skoro nerealno daleko (čak nešto veći nego sto je bio na MAIS)
Prekinulo je pa da samo zavrsim…
Ne ocekujem ni u narednom periodu nesto vece trgovanje jedino se pripremam za kupnju vece kolicine ADRS na kraju ljeta ili ako slucajno prije budu blok transakcije CO. SNHO bi zelio prodati sto prije samo je problem da ga vrednujem puno puno vise nego trziste pa ce trebati pricekati informacije, i tada ocekujem veliki rast u kratkom vremenu. SPNV bi zelio pojacati ali trenutno nema likvidnosti za to :D. Zaista tesko pronalazim nove dionice tako da je stvarno samo pojacavanje pozicija u planu. ATGR sam gledao na proljece ali mi je potencijalni ulaz bio toliko nisko da mi je sram rec ovdje 🙂
LP svima