Ima netko neku dionicu gdje mogu zaraditi par sto posto u par dana. Imam 1200kn i pikiram na jedan skuter od 50 ccm za 6000. Kako da to sredim?
Lopi?
Ima netko neku dionicu gdje mogu zaraditi par sto posto u par dana. Imam 1200kn i pikiram na jedan skuter od 50 ccm za 6000. Kako da to sredim?
Uzmi 10 dionica KSST po 85 kuna. Nakon sta se plate dugovi samo od Resnika ces dobit 700 kuna po dionici. Tako da mozes mozda kupit i nesto sa Polinijevom garniturom.
Ali nitko ne želi prodati KSST. Svi znaju koliko to zapravo vrijedi
prestanete pikirati ili promijenite burzu[emo_smijesak]
Ali nitko ne želi prodati KSST. Svi znaju koliko to zapravo vrijedi
nije nitko buda la davati gotovo zrele pome po cijeni zelenih
@ alias
Bar je to lako, napravite si tablicu sa P/B valuacijom firmi i kupite najjeftiniju.
Pa tu ni corava kokos nebi promasila, 400-500% dobiti do ljeta je Vase.
Lopi?
[/quote]
HEFA je to odradila,kupljeno po 1,ali nije prodana po deset
KTKS je sa 2 došao do 9
KSST na 50,izlaz na xxxx,dakle više od dvadeset puta.
HEFA i KSST su prošlost,a KSST svijetla budućnost
PLJK sa 5 na 24 i to je lijepo naraslo,ali je sada u blokadi,
BRNK sa 12,50 na 50 ,nije ni to loše.
Savjet:ovoga ljeta u 13 sati čekajte bedake koji padaju u bezdan.
Hefa je lider propadanja,pao 99,8%.sa 460 kn na jednu ledinu
Punt na 1 kn mi izgleda preskupo jer je račun u blokadi,prijeti stečaj.
Zicera sa 100 do 200% dobiti u godinu dvije ima nekoliko,ali to je moja poslovna
tajna,a vi se s time ne zadovoljavate.
Med i mlijeko teku,ako se ove moltiplikacije i realiziraju.Iskreno,ne izgleda mi dobro.Gotovo beznadno!!!!!!
@ alias
Bar je to lako, napravite si tablicu sa P/B valuacijom firmi i kupite najjeftiniju.
[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Ovaj tjedan konacno probio onaj plafon prirasta portfelja za ovu godinu porastom vrijednosti dionica i dividendom od 5 i nešto posto u koji svako malo lupam glavom još od druge polovine siječnja. Sada je zarada u ovoj godini blizu 7%, skoro pola napravila maistra, ostalo više manje u siječnju napravile druge dionice, najviše tuho i plag prije kraćenja, te nešto dividenda. Glavne nade s kojima sam ušao u ovu godinu čak padale (npr. auhr, atgr). Većina ovogodišnjih ulaza još se nije makla s mjesta (mdka, lkpc, ilra, hupz). Mislim da mi presloženi portfelj ima i growth i value prostor za rast. Kad iskljucim iz racuna plag i rivp vagani p/e preostalog portfelja je nešto preko 10, ev/ebitda ispod 7, desetak od 16 dionica u portfelju imaju nepomućeni trend rasta neto dobiti i trend rasta ebitda. S 10% godišnje zadovoljan, ali mogao bih i četvrtu godinu za redom 20 ili više %.
@drevil
A koliki vam je vagani P/B? Možda vam je on previsok te čini kočnicu pravom rastu.
@ alias
KSST je tipičan primjer za to.
Nominala 2.500,BV 1.900,NAV vjerovatno preko 5.000 kn,zaduženost po dionici cca
1.100 kn,država kao većinski vlasnik i vjerovnik kroz stečajni postupak se riješila balasta tj.radnika
kroz višestruke hipoteke država sjela na imovinu i kao razlučni vjerovnik za
potraživanja od stotinjak miljuna kn isisava višestruko veću vrijednost ,tako da bi se mogli iznenaditi jer bi se moglo dogoditi da se iz
stečajne mase naplate samo radnici,a možda ni oni jer BV na kraju može biti i negativan.
I zato se ne treba previše izlagati.U KSST se gubi sve ili višestruko zarađuje.
Ali sa stotinjak dionica se isplati uči u sudski spor,ako pođe po zlu.A izgleda
da dionica teži ka nuli.
U KSST ne ulaziti sa više od 2% portfelja.
U KSST će biti ili opa ili tropa