nekako sam optimista, unatoc jedva nesto preko 3% nakon skoro 4 mjeseca. mislim da nije klasicna zamka optimisticke greske, jer psiholoski profil mi je idealan za uspjeh na burzi, uvijek sve vidim crno i opreza nikad dosta, uspjesniji mogu biti samo klinicki depresivci, kazu istrazivanja. razmisljanje mi je skoro cijelo, skoro uvijek sistem2 a ne sistem1, kao da mi pretke prije par sto tisuca godina nisu ganjali lavovi po savani. dovrsio izlaz iz atlna, dokupio mais do zeljene razine, usao u hupz, na ilri cekam s dokupom vec dugo. ako poslovanje sastavnica portfelja potvrdi trend ili ce im cijena dionica napraviti pristojan postotak rasta ili ce se pojaviti raskorak izmedju poslovanja/fundamentalne vrijednosti i cijene pa ce pracka opet biti napeta za skok.
Malo mi toga izgleda privlačno za kupnju. Recimo KOTR,ILRA,JDGT i JDOS.
ADRS-p bi mogao postati interesantan ako omf uspije još spustiti cijenu par postotaka. Kako bilo, zadnjih dana ne činim ništa. Užasno dosadno proljeće na zse. Čekam izvješća za 1Q.
Kupovao zadnjih mjesec dana KOTR,JDGT,AUHR,izvan burze KOSN-p,
prodavao ZABU i HMAM sitno.
prodao vani ITUB, CIG i ACE.
Za sada, od bitnijih izvješća imamo 3 izašla za Q1:
LRH – očekivano nešto lošije izvješće zbog konsolidacije i novonastalih troškova
HMST – dobro izvješće
JDGT – izvrsno izvješće ( porast dobiti od 130 % + porast prihoda ).
Čekamo dalje.
lp
LRH – očekivano nešto lošije izvješće zbog konsolidacije i novonastalih troškova
HMST – dobro izvješće
Čekamo dalje.
lp
HMST – dobro izvješće
Čekamo dalje.
lp
Idemo dalje:
IGH – loše, gubitak, bveliki pad prihoda, ionako skupa dionica
ERNT – loše, manje prihoda, manje dobiti
LKPC – izvrsno, povijesni rezultat, dobit 1Q preko polovice ukupne prošlogodišnje dobiti, vidjet ćemo nove fundamente sutra, jako jeftino
RIZO – RiB
HIMR – dobro – smanjenje gubitka u 1Q
lp
HMST – dobro izvješće
Čekamo dalje.
lp
[/quote]
pogodili ste, bum je priličan
HMST – dobro izvješće
Čekamo dalje.
lp
Idemo dalje:
IGH – loše, gubitak, bveliki pad prihoda, ionako skupa dionica
ERNT – loše, manje prihoda, manje dobiti
LKPC – izvrsno, povijesni rezultat, dobit 1Q preko polovice ukupne prošlogodišnje dobiti, vidjet ćemo nove fundamente sutra, jako jeftino
RIZO – RiB
HIMR – dobro – smanjenje gubitka u 1Q
lp
[/quote]
Ostao sam dužan za LKPC, sa izvješćem P/E 7,1, forward P/E 3,22 , ROE 10 %, EV/EBITDA 6,22. Jako jeftino, kao i gornji JDGT, jako zanimljivo –
P/E 4,8, forward P/E 3,8, ROE 18,6 % , EV/EBITDA 1,16 ( ??? )
Današnja izvješća ukratko:
HUPZ – dobro, veći prihodi, smanjen gubitak
VIRO – dobro, veći prihodi, konačno dobit, međutim i dalje negativni P/E zbog katastrofalnih zadnjih par izvješća, oprez
ULPL – odlićno izvješće, iako velikim djelom posljedica jačanja dolara,međutim oprez kao i kod VIRO, negativan P/E zbog katastrofalnih zadnjih izvješća, odvje je primjetna i nelikvidnost tvrtke kao i velika (pre)zaduženost
PODR – senazacionalno dobro rekao bih,veći prihodi ogromna dobit nakon lanjskog gubitka u istom kvartalu. P/E 8,9 , forward P/E 2,9 ( ! ) , ROE 10,4 % , EV/EBITDA 5,9. Jako jeftin bluechip, mogla bi se dogoditi pomama za dionicama, ako cijena naraste, zbog dokapa po 300
KRAS – OK, ali skup na ovim cijenama
OPTE – RiB ( povećan gubitak, mnoštvo novih dionica iz predstečajne, negativan kapital )
ATGR vrlo dobro izvješće, ali na ovim cijenama ako pogledamo sektor, posebno PODR, puno skuplji trenutno
lp
naveo bi i excelsa nekretnine nekad je imao zaradila mi 20k ali jako dobar početak ali daleko najbolji izvjestaj ima LKPC koju imam ali puno neznaci da ce rasti jer ovo je ZSE da su neke normalne burze ovo bi letjelo u blokadu u roku odmah osim njih Podravka ima sasvim predobro izvjesce sve u svemu nelose jako dobar kvartal suma sumarum
Lopina – koliko si sad u plusu nakon gubitaka na OPTM i KSST od prošle godine? I jesi vidio kako su fondovska smeća lijepo zaradila novce svojim dioničarima za razliku od ne-fondovskog smeća (kao KSST i slične) koje uopće nisu iznenadile jer stalno imaju iste loše rezultate.
Evo i npr onaj Novo Nordisk s P/B-om od 25 je danas izdao rezultate za 1Q i objavio rast prodaje 25% i dobiti od 50% (u to se ubraja i prodaja dijela kompanije, inače je EPS porastao isto 25%). Dionica u godinu i nešto dana mi napravila 100% bez dividende (ove godine 40%). I to je vjerovatno tebi skupo fondovsko smeće.
moji favoriti redom; JNAF,LKPC,KOEI,ADPL,ULPL,VIRO,PTKM,DLKV