Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

P.S. I ja imam nešto tih sadomazo86 papirića, i nadam se solidonoj divkuši

SM86.

– ovaj tjedan smo na ovoj dionici imali kupnju koja je veća 4-5 puta od ukupno izdanih dionica.
– dionice su očito u čvrstim rukama.
– ali svakih 2-3mj. se može kupiti nešto sitno ovih papirića.
– evo tako se i danas tu trgovalo uz rast od +5.96% .

– I love this game.
Pozdrav !

KOTR.

– za ovu dionicu sam vam napisala kako očekujem cijenu 1.500 kn.

– ali na žalost tu se je pojavila veća prodaja tako da ne vjerujem kako će se dostići ta ciljana cijena od 1.500 kn.
– kupnje neće biti ili će se povući dosta nisko.
– a to znači dodatnu nelikvidnost dionice.

– stvarno šteta za ovu dionicu, firma fenomenalno posluje ali tržište to nije prepoznalo.

Zašto šteta? Volim kad su fundamentalno kvalitetne dionice jeftine, imamo mogućnost povoljne kupnje 🙂
Nekada sam je imao dosta u portfelju, ali sve prodao razočaran lošijim izvješćima-mislim početkom 2014.

Prestrašno. Siguran put u propast. Da niste Vi možda kolega blizanac Lopine?

– gospon Lopina je samo danas na KSST zaradio +62.20% .

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
I ti sine Brute,uzdahnuo je Cezar u smrtnom hropcu.
S obzirom da sam dokupljivao do 85,ovo je ipak rast od 89,41% u toku ove sedmice.Bitno je da sam nakon svih dokupa u KSST sada u zoni dobiti.Šema ista.
U rastu režem da ne budem previše izložen,u padu dokupljujem.
Sada bi tehničari mogli u KSST.Trend je njihov frend.I moj,ali ja sam uvijek na
suprotnoj strani

Nakon čaša pelina,moj vrč se prelijeva i medom i mlijekom!!!!!

[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh] GENIJALNO

….jedno pišete, drugo mislite..treće ulažete/ kupujete../

savjet: ….postavite se na kupnji 1.000-1200,00 …?
Sad, kad je problem izaći iz dionice , bit će dobar i ovaj izlaz..?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Vidim kako se na ovom forumu skuplja mnogo trejdera, pa ako su već tako uspješni kako kažu, te žele napredovati, savjetovao bi im da u ponedjeljak (30.03) dođu na Ekonomski fakultet u Splitu i poslušaju prezentaciju jedne trejderske firme iz Dublina koja je od nedavno otvorila ured i u hrvatskoj (Split). Naziv firme je Positive Equity. Prezentacija je u 16.45.

Koliko vidim, sada je u 16.15.
Svejedno, vidimo se tamo.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Pametna misao pametnog čovjeka:

“When things are damn near impossible, maybe you should stop trying.”

Everyone should know the difference between patience and stubbornness. Patience is the willingness to wait a long time while remaining open to changing your mind when the facts change. Stubbornness is the willingness to wait a long time while ignoring and dismissing evidence that you’re wrong.

Mnogi bi se mogli naći u ovoj recenici.

Lopina

Jel kupujes KSST i koliko komada sad imas te prosjek? Da znamo koliko ćeš biti u plusu. Ovako kako nikad unaprijed ne napises nam je malo sve to sumnjivo

Kaštelanski staklenici sigurno u stečaj. Danas se dogovorili u ministarstvu; vlada, uprava i sindikat. Lopina još jednom pogodio koja će dionica u stečaj. Ali Lopina je prodao svoje dionica jucer

Kaštelanski staklenici sigurno u stečaj. Danas se dogovorili u ministarstvu; vlada, uprava i sindikat. Lopina još jednom pogodio koja će dionica u stečaj. Ali Lopina je prodao svoje dionica jucer

Hvala na komplimentu.Mislite da sam prepametan.Ne samo sam normalan.
Tko je prodao dobro je napravio,ja nisam,ali nisam ni dokupljivao,osim onih
bravuroznih blokada sa 1 kom po kupnji.
U rastu kratim,u padu dokupljujem,a kako sam bio na 10% u ranijem padu jasno je da
se sada približavam tolerantnom rizičnom udjelu od 5% od ukupne imovine u jednoj rizičnoj dionici.
Dakle,uskoro slijedi dokup,a jedan jaći odbijanac bi me spasio.Ali ako se to dogodi treba biti unutra!!!!!A ako ne bude odbijanac slijedi zabijanac.
Na ćašu meda i mlijeka ispio sam vrć pelina,a izgledno slijedi i bačva,naravno pelina.

Lopina, nema šta, stvarno si mazohist.

I što kupiti.
Jasno OPTE na 2.
Za dugoročne,do prvog okidača,ako mislite na 7.4.i nove dionice u krivu ste.
To smo odradili.I preko očekivanja.
Prvi okidač bi trebao biti FI1Q2015 30.04.
-potrošnja rasre
-PDV priliv u proračun je veći,
-HT upravlja sa Optimom i vjerovatno smanjuje troškove.
Prošlogodišnja EBITDA od 93 mil,kvartalno cca 23,5 mil kn bi trebala biti veća.
Netto dobiz od cca 20 mil kn u prošloj godini.nije posljedica otpisa duga u PSN,uobičajeno za ostale predstećajuše,osim možda cca 5 mil kn dobiti koje su nastale jer neki nisu
dokapitalizirala svoja potraživanja-treba provjeriti
Ali kvartalna netto dobit od cca 5 mil kn tj 20 mil kn dpbiti bi bio dobar rezultat,jer bi to bilo cca o,30 kn po dionici.
Turisti se trže na 10 EBITDA pa bi analogno tome ovdje cijena trebala biti
oko 15.Ali na P/E 10 cijena je 3.Dakle cijena bi trebala biti negdje između.
Ipak,kako OPTE ima BV ispod nule,moramo diskontirati vrijednost dionice jer
treba proći puno vode ispod savskog mosta dok ova dionica postane dividendna dionica.Treba po dionici najprije zaradiri 10 kn o dionici,pa tek tada
Optima postaje dividendna dionica.
Koliko god izgledalo zastrašujuće 800 mil kn gubitka iz ranijih razdoblja to bože biti dodatni razlog za preuzimanje jer se buduća dobit neće oporezivati.
HT bi kupnjom OPTE samo na poreznom odbitku zaradio 250 mil kn,što je cca 4 kn po dionici.I zbog toga bi se slijedećih godina u OPTE moglo zarađivati i bolje
od stvarnih zarada.Knjigovodstvena kozmetika moguća.
Mislim da će OPTE za sedam osam godina biti na preko 10 kn.Možda i za godinu dvije.Ne zaboravite ovo je ZSE.
Naravno,ako prije toga ne pođe u stečaj.
Naravno da sam u četvrtak uša ful unutra,pa ful vani pa tako nekoliko puta zaredom.Sads sam djelomično vani djelomično unutra.
Za burek investitore odlična igračka.Za trejdere med i mlijeko!!!!!
A neki su bježali iz OPTE i kupovali RIVP.Koji su to luzeri!!!!!!

New Report

Close