Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prestrašno. Siguran put u propast. Da niste Vi možda kolega blizanac Lopine?

lp,

atgr-tuho-adpl-jdgt-thnk-koei-rivp

Best buy

-PTKM svake godine radi 400 mil kuna gubitka. Teško da može raditi više, pa bi ovdje negdje trebalo biti dno.

-DDJH negativan EBITDA i prihod koji jedva pokriva plaće radnika. Teško da može gore od toga, pa cijena dionice može jedino rasti. Siguran posao u UAE samo čini ovu dionicu još primamljivijom.

-ATPL BDI nikad niži u povijesti te može samo rasti, a s njim i dionica. Trenutna cijena spota pokriva negdje 40% troškova broda što znači da 60% troše iz starih zaliha. BDI ako naraste samo oko 150% bi pokrio sve troškove broda te bi poslovali s pozitivnom nulom.

-IPKK cijena šećera nikad niže, a zalihe nikad više. Uskoro ukidanje kvota u EU će još pojeftiniti cijenu šećera što bi dodatno trebalo pozitivno utjecati na cijenu dionice. Cijene kave padaju zbog vrlo povoljnog vremena u Brazilu, što znači da su isto dobri uvijeti za šećer. Kako je Brazil najveći izvoznik u EU to znači još veći rast zaliha i pad cijene.

Ima još dionica koje posluju nikad gore što znači da su spremne za kupnju, jer teško da mogu poslovati gore pa bi ih preporučio svima. Skoro zaboravih KSST. 35 ljudi radi u stakleniku, 50 u upravi. Zamislite koliko ta firma ima potencijala čim ima tako veliku i inteligenmtnu upravu. Pravi dragulj koji nažalost još nije prepoznat. Ipak ne bi preporučio kupnju preko 5% jer je siguran stečaj što znači i siguran gubitak tih 5%

Odlični pickovi, u potpunosti se slažem[emo_palacg] [emo_smijeh]
[emo_namigusa]

Izneseni tekstovi nisu nagovor na prodaju ili kupnju dionica

VLEN sve bolje poslovanje ,na žalost loša likvidnost dionice

lp,

Vi očito niste bili na nastavi kad se učio sarkazam

VLEN sve bolje poslovanje ,na žalost loša likvidnost dionice

Već sam mislio da sam ju jedini skužio, brzo će to u likvidnost kad se skuži da rade u plusu,a pogotovo nakon prvog kvartala

pun mi je portfelj best buy dionica a najbolja će mi odluka biti best prodaj sve…

– gospon Lopina je samo danas na KSST zaradio +62.20% .

– I love this game.
Pozdrav !

pun mi je portfelj best buy dionica a najbolja će mi odluka biti best prodaj sve…

– već sam o tome pisala, “Sell in May and go away.”

– možda vam je sada kasno prodavati na Crobexu 1.700 ?!?!
– veća keš pozicija nije za zanemariti.
– ali sada se stvaraju i prilike za kupnju na nekim niskim cijenama.

– većina toga će još dodatno pasti ali neke dionice (mali dio) i neće padati.

– I love this game.
Pozdrav !

– gospon Lopina je samo danas na KSST zaradio +62.20% .

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Kapa do poda, tko zna zna! Biti će bureka za cijeli vikend a i nakićenih – svijetlit će ko da je Božić a ne Uskrs!

lp,

atgr-tuho-adpl-jdgt-thnk-koei-rivp

Zanimljivosti.

– danas mi je bilo dosadno.
– pa sam radila neke gluposti kao onaj kopilot u onome avionu.
– na jednoj dionici sam napravila duplo veći promet nego što ste trgovali na prereklamiranom KSST ili 3.03% današnjeg prometa burze.

– koja je to dionica ???
– ništa naročito, dionica o kojoj se ne piše puno,
– i koja nije stalno na prvoj stranici ovoga foruma.

– I love this game.
Pozdrav !

KOTR.

– to je Best Buy koji sam vam savjetovala.

– evo kako su poslovali:
– prodaja +13% .
– dobit +25% .
– neto dobit +16% .
– neto dobit po dionici 222,01 kn.
– dividenda 84.03 kn .
– ugovoreni poslovi +2.6% .

– ovo su stvarno fenomenalno dobri rezultati.
– dionicom se i danas trgovalo 53.650 kn na cijeni 1.450 kn.
– ja tu očekujem cijenu cca 1.500 kn.
– iako firma fenomenalno dobro posluje, redovno isplaćuje dividendu nije zanimljiva investitorima.
– kod nas su investitorima zanimljive dionice na kojima mogu popušiti veću lovu.

KOTR.

– za ovu dionicu sam vam napisala kako očekujem cijenu 1.500 kn.

– ali na žalost tu se je pojavila veća prodaja tako da ne vjerujem kako će se dostići ta ciljana cijena od 1.500 kn.
– kupnje neće biti ili će se povući dosta nisko.
– a to znači dodatnu nelikvidnost dionice.

– stvarno šteta za ovu dionicu, firma fenomenalno posluje ali tržište to nije prepoznalo.

– ovo je i dalje jako dobra dionica, postavite se na kupnji 1.000 – 1.200kn, na toj cijeni je ovo fenomenalno dobra investicija.

– I love this game.
Pozdrav !

KODT.

– točno kako sam vam i pisala.
– div. 42.66 kn, ali kada oduzmem poreze 36.94 kn.

– koliko je KOTR uspješnije poslovala KODT je podbacila.

– na žalost firma je i dalje zadžala omjer isplate 60:40 .
– zaradili su neto dobit 27.3 M, i od toga uzeli za sebe 16.4 M, a dioničarima 10.9 M što daje prinos na seriju P cca 3.6% .
– a taj prinos od 3.6% je stvarno mali.
– i dalje je ovo o.k. dionica, samo ne znam zašto se i dalje šire, zapošljavaju kada iza toga stoje sve gori rezultati.
– zašto tu dobit ne podjele dioničarima, ta dividenda bi bila i više nego o.k.
– svake godine uzimaju 60% love od dobiti, ne znam zašto.

– ne vjerujem da će cijena dionice ići dolje.
– sada sve ovisi o narednim kvartalima kako će poslovati, a cijena dionice će se prilagoditi tom poslovanju.

KODT.

– i tu sam vam pogodila kako cijena neće ići dolje.
– točno znam kako diše ova dionica.
– kupnja je jača od prodaje i cijena raste.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close