Best buy ULPL
zasto?
[emo_smijeh] Šalim se naravno. Vidim da ljudi dođu ovdje i bubnu nešto samo da bubnu, pa da bubnem i ja. Tema je malo zamrla
[emo_smijeh]
salu na stranu, stvarno kada se bolje pogleda na zse, ne znam bi li jednu ili dvije dionice mogao svrstati u best buy, fundamentalo osim auhr i manjim dijelom lkpc ne vidim dionicu koja bi na srednji rok bila isplativo ulaganja, tj. da analizom budućeg poslovanja trenutna cijena predstavlja atraktivno ulagnja.
adrs-p-a ok na ovim razinama ali iskljucivo radi prodaje tdr-a.
brodari su daleko od buy preporuke, turisti preskupi, građevinski sektor cista borba za prezivljavanje, adpl-rublja, firme kceri koncara lose makroekonmski, zasiceno trziste, marze sve nize, todex-skup, secerane- opet lose nmakroekonomski, min. 1-2 god. do oporavka cijena secera, mozda manjim dijelom se isplati u ipkk biti, jer htjeli oni ili ne morat ce se svi konsolidirati do 2017, a za seceranu pipunic moze dobiti cca-200-250 kn, cak i u ovim okolnostima, blogerove perjanice tipa ddjh nema ni smisla previse komentirati, a rivp i arnt skupi. uglavnom jad i bijeda od ponude, pa sukaldno tome i profilu ulagace ovdje ostaje kolektivno predivdanje koji ce slijedeći vlakic potaknut objavom na blogu i to je to.
Ivana 7
HT nakon dividende na oko 120-130 kn?
Da li se onda isplati ulaziti?
@ Mr.Wiseguy
Moram priznati da se s većinom slažem. Ja bi pod best sell stavio brodare jer tu neće biti kruha još nekoliko godina i građevinu. Građevina je nešto i živnula tj bar provirila iz mrtvih, ali su njihovi dugovi toliki da neće u plus još bar koliko i brodari. Turisti su li la. Meni je PLAG ok. Pogotovo sad kad konsolidira Istratruturis bi mogao biti još zanimljiviji. Sinergije će sigurno biti. Meni je na ovim razinama još dobar i ATGR. Iako im dolar raste cijene kave su pale za iste iznose pa su bar poništile negativne učinke tečaja. ADPL bi i moglo kupiti na ovim razinama, ali malu količinu, pa uz eventualne padove povećavati udjel. Rusija se smiruje. Kamate su sa 17 spustili na 10% čini mi se, a i rublja je od nove godine rasla. No još je veliki pad prodaje pa to ostavlja cijenu tu gdje je. LKPC mi se čini ok ali nisam radio dublju analizu jer nemam vremena pa ne mogu previše o njoj. Šećerane nikako još bar koliko i brodare. Evropa uskoro prestaje s kvotama što će preplaviti tržišta šećerom. Jedino je moguć rast šećerana zbog spajanja kao što se i ovdje događa, ali treba znati da nitko neće platiti premiju za šećeranu.
@ Mr.Wiseguy
Srednjoročno (par godina) baš naprotiv, na trenutnim razinama je baš dobar izbor:
adpl – diskontna cijena trenutno, kao da su im sravnili tvornice u Rusiji, a ne da imamo godinu dvije problem s prodajom i tečajem na tom tržištu
rizo – cijena je nerealna s obzirom na bilancu i ugovore, a cash, cash flow, zaduženost i nekretnine pokrivaju sve moguće rizike. A još postoji plan da država izađe u godinu dvije.
lkpc – država izašla, cash, projekti, poslovanje / potražnja u usponu
snho – ovo nitko ne zna dugoročno u kom smjeru će ići razvoj, ali ako se uđe samo zbog lrh kojeg drže i kojega žele prodati, imamo strašan diskont trenutno, a još ako se lrh proda uz višu cijenu (očekuju se rekordni prihodi ove godine a što nije do kraja ukalkulirano + moguća premija kupca).
Evo ove 4 uzeti sada (jesam, hvala na pitanju, ali in + kredit) pa si zamislite za godinu, dvije, tri koliki će biti prinos (i uz rizik da adplu stvarno sravne tvornice ili da rizo vrbuje klausa za predsjednika upra…ovaj sindikata).
+ rivp, gledano kao vrlo sigurno & blue-chip
Ivana 7
HT nakon dividende na oko 120-130 kn?
Da li se onda isplati ulaziti?
– dok pada dobit, dividenda… ne ulaziti s ozbiljnom lovom.
– pitanje je hoće li to pasti na 120-130kn jer ga brane mirovinci.
– kada se preokrene trend svakako ući s većom lovom.
– hoće li to biti za 2-3g. nemam pojma.
– I love this game.
Pozdrav !
Već sam napisao na jednoj temi, pa ću ovdje samo ponoviti.
Vidim kako se na ovom forumu skuplja mnogo trejdera, pa ako su već tako uspješni kako kažu, te žele napredovati, savjetovao bi im da u ponedjeljak (30.03) dođu na Ekonomski fakultet u Splitu i poslušaju prezentaciju jedne trejderske firme iz Dublina koja je od nedavno otvorila ured i u hrvatskoj (Split). Naziv firme je Positive Equity. Prezentacija je u 16.45.
Trebam li napomenuti kako ta tvrtka zapošljava svake godine 10-15 trejdera, te kako uskoro ponovno zapošljavaju u hrvatskoj??
Ima li boljeg best buya od iskustva i znanja koje Vam prenesu ljudi koji cijeli život mešetare na svjetskim burzama. Ovo je moj best buy za idući tjedan. [emo_namigusa]
Best buy:
– AUHR(dividenda)
– JDGT(dividenda)
– IPKK-niska cijena šećera, mogućnost objedinjavanja tj prodaja
– RIVP(dividenda)
– BCIN(dividenda)
– THNK gradi u Splitu West Gate(500.000.000 kn), a inače u ovoj 6 godišnjoj krizi rade s dobiti
Best buy na trenutnim cijenama:
– ATGR-R-A
– ADPL-R-A
– KOEI-R-A
– THNK-R-A
– VDKT-R-A
Best sell na trenutnim cijenama:
– ERNT-R-A
– HT-R-A
– DDJH-R-A
lp,
Best buy:
– AUHR(dividenda)
– JDGT(dividenda)
– IPKK-niska cijena šećera, mogućnost objedinjavanja tj prodaja
– RIVP(dividenda)
– BCIN(dividenda)
– THNK gradi u Splitu West Gate(500.000.000 kn), a inače u ovoj 6 godišnjoj krizi rade s dobiti
bid nije bas uvjerljiv na ipkk.. kakvi su im rezultati?
Best buy
-PTKM svake godine radi 400 mil kuna gubitka. Teško da može raditi više, pa bi ovdje negdje trebalo biti dno.
-DDJH negativan EBITDA i prihod koji jedva pokriva plaće radnika. Teško da može gore od toga, pa cijena dionice može jedino rasti. Siguran posao u UAE samo čini ovu dionicu još primamljivijom.
-ATPL BDI nikad niži u povijesti te može samo rasti, a s njim i dionica. Trenutna cijena spota pokriva negdje 40% troškova broda što znači da 60% troše iz starih zaliha. BDI ako naraste samo oko 150% bi pokrio sve troškove broda te bi poslovali s pozitivnom nulom.
-IPKK cijena šećera nikad niže, a zalihe nikad više. Uskoro ukidanje kvota u EU će još pojeftiniti cijenu šećera što bi dodatno trebalo pozitivno utjecati na cijenu dionice. Cijene kave padaju zbog vrlo povoljnog vremena u Brazilu, što znači da su isto dobri uvijeti za šećer. Kako je Brazil najveći izvoznik u EU to znači još veći rast zaliha i pad cijene.
Ima još dionica koje posluju nikad gore što znači da su spremne za kupnju, jer teško da mogu poslovati gore pa bi ih preporučio svima. Skoro zaboravih KSST. 35 ljudi radi u stakleniku, 50 u upravi. Zamislite koliko ta firma ima potencijala čim ima tako veliku i inteligenmtnu upravu. Pravi dragulj koji nažalost još nije prepoznat. Ipak ne bi preporučio kupnju preko 5% jer je siguran stečaj što znači i siguran gubitak tih 5%