…brišu li me brišu,kao da sam državni neprijatelj.
Da li su svi umreženi??Hanfa,Poslovni,ZSE
– mislim kako je glavi razlog što ste vi lopina a mi smo u izbornoj godini.
– I love this game.
Pozdrav !
Pokušavam upozoriti naivne kupce da ne ulijeću kao guske u magli.Ali…brišu li me brišu,kao da sam državni neprijatelj.
Lopina, Vi i Vaši postovi su dovoljno upozorenje.
Tema na kojoj ste aktivni je alarm da se od te dionice bježi glavom bez obzira.
Proučite penny stock, raj za pump and dump sheme, ne znate što propuštate [emo_plazi]
Najveći je gubitak za cijelu burzu taj što nema short sellanja. Svi bi mogli zaraditi. Samo bi trebalo pričekati kad će lopina ući u neku dionicu i onda je shortati. Ta gotovo sigurno ide u stečaj. Lopina, kad će te početi pratiti strane dionice? Ako imate slične sposobnosti kao na našoj burzi mogli bi zaraditi velike novce. Drugi, ne vi
TPNG.
– sviđa mi se kako je ova firma došla do love preko burze.
– velika većina 99.99% naših građana misli kako je trgovanje na burzi pretakanje iz šupljeg u prazno.
– velika je šteta što većina, 99% menagera nema pojma ili ne želi uzeti besplatan novac sa burze, a zašto bi kada mogu uzeti skupe kredite.
– ima i iznimki np. PTKM, što god vi loše mislili o toj firmi oni se i dalje uspješno zadužuju i pale novce investitora s logikom dobro je dok traje.
– TPNG je i izdala fenomenalno dobar prospekt za naše prilike.
– tu mi se ne sviđa to jer vi kupujete za 100 nešto što vrijedi 100.
– o.k. ako oni budu dobro poslovali biti će tu i dividende 3-5% .
– ako sljedećih godina poslovanje bude raslo rasti će i cijena dionice…
– imamo i MM koji će paziti na likvidnost dionice.
– sada samu sebe pitam, pa zašto sve ovo nisu napravili na TNPL ???
– o.k. je ta TPNG kao investicija, ali je skupa, tu vam nema diskonta.
– na burzi će te najbolje zaraditi ako prepoznate investiciju koja je na 10% realne cijene.
– ova TPNG će biti dobra dionica kada budemo imali negativno poslovanje i pad cijene dionice na 5-10kn.
– I love this game.
Pozdrav !
Zbog čega se s dionicom koja je u stečaju ili predstečaju ne prestane odmah trgovati?
Što se dešava?
– evo što se dešava:
– tu vam je zakonodavac predvidio da oni što imaju nešto u glavi mogu izići iz takve dionice.
– odnosno da oni koji nemaju ništa u glavi mogu ući u tu dionicu.
– I love this game.
Pozdrav !
@ Lopina
Baš sam tebe trebao.
Ti si mi potreban za moje drugo pitanje.
Zbog čega se s dionicom koja je u stečaju ili predstečaju ne prestane odmah trgovati?
Što se dešava?
Recimo Lopina na KSST postane većinski vlasnik preko 50%.
Onda pretpostavljam mora dati ponudu za preuzimanje tvrtke.
Znači da obvezujuću ponudu s prosjekom trgovanja zadnjih tri mjeseca.
To je 50 kuna recimo.
Da li onda Lopina postaje vlasnik KSST?
Da li može stečajnom Upravitelju dati nogu jer je on novi vlasnik.
recimo da može…..
Proda zemljište po 1.000 kn po kvadratu, vrati dugove i razliku spremi u džep.
Nakon toga delistira dionicu i zatvori butiku.
i otiđe na krstarenje ili na put u svemir.
Ako nitko ništa ne može više sa svojim dionicama onda je upitno zbog čega se uopće može trgovati s njom?
Ako može, da li je to zapravo način da vrlo jeftino dođete do neke tvrtke?.
KSST je spomenut kao slučajni primjer i svake sličnosti sa stvarnim osobama su slučajne.
Nije li Puljanka d.d. spremna za stečaj ili barem za PSN kupljen po 0,50 kn po dionici i po toj cijeni je išla i obvezujuća ponuda.Ako novi vlasnik održi firmu zaradit će stostruko.A ako ne uspije,izgubit će malo i dodatno raditi za ništa tj.dodatno povečati gubitak.Ali to bi trebalo biti višestruko manje od dobitka,ako uspije održati firmu!!!!!!!!PSN je u završnoj fazi.Ako prođe novi vlasnik je napravio briljantn posao.
HEFA u stečaju,pojeli temeljni kapital i malo više od toga,slično Badelu
Netko je kupio po 1 kn,netko po o,50.Istina samo nešto više od 1000 kom.Svi ostali su kupovali iznad 200,pa i većinski vlasnik Validus i Nikomat i Fina
fondovi.Prodavači su prodali jer smatraju da nade nema.Kupci su kupili jer
smatraju da ima nade.Da li ima nade?Dok firma postoji,dok ima dioničare pa makar
bila u stečaju netko će kupiti stečajnu imovinu,djelomično podmiriti vjerovnike,pa dioničarima ostaje ništa.
Ali potencijalni kupac može ući u vlasništvo da za isti novac sačuva firmu.
Kupi većinski paket od Validusa i Nikomata u stećaju recimo za 1 kn.Slijedi
obvezujuća ponuda po minimalno 0,1 lipa.I naravno ostali vlasnici mu ne daju ni jednu,ali po 10 kn možda nešto i dobije.Ovi koji su kupili po 1 kn zaradili su deseterostruko.Vjerovnike se plati taman toliko koliko bi dobili i u stečaju.
Novi vlasnik ne mora preknjižavati materijalnu imovinu,ne plača porez na kupnju nekretnina pa prolazi jeftinije.Potraživanja vjerovnika koji su plaćena uz diskont ne moraju biti i diskontirana u bilanci,a i mogu ali kupljeno na ovaj način omogućuje izvlačenje novca ,sve po zakonu,bez plačanja poreza.Firma koja je ušla u stećaj kao HEFA vjerovatno ima i akumulirani gubitak.Ako novi kupac
od gubitaša napravi firmu sa pozitivnim poslovanjem,a to napravi uz nove investicije neće plačati ni kuna poreza na dobit,a taj porez iznosi čitavih 20%.
I zato bih kupio HEFA možda ne po 1 kn,ali bih dao 2.000 kn za 200 tis dionica
i preuzeo većinski paket.
KSST,sutra u stečaju,BVPS 1720,kada razlućni sjednu možda padne i na nula,a možda i ispod nule
Razlučni vjerovnici će se naplatiti u potpunosti.Kako se radi o potencijalnom sukobu interesa države jer se za relativno mala potraživanja uknjižila na višestruko veću imovinu,možda se ne naplate ni svi vjerovnici.Dakle dioničarima
ne ostaje ništa,dobavljačima vjerovnicima ništa,možda se ne naplate ni prioritetne tražbine.Vlasnici kao dioničari ne mogu napraviti ništa ,mogu samo pasivno promatrati.Oni ništa ne odlućuju.Ali prevareni dobavljači imaju pravo da
tuže uzurpatora državu da su ih izigrali i da eventualno uspiju suspenziraju
razlučna prava.Ali kada dođe i stečajni plan i razvlašteni vlasnici,a to su i mali dioničari i oni mogu tužiti uzurpatora tj.državu.Možda mogu tužiti državu
da je omogućila Croatia osiguranju da za mala potraživanja dobije višestruko veću imovinu.
Nastavak:KSST
Bumo ih tužili da su jeftino prodali zemljište ZLS i na taj način bi mogli napucati stečajnu masu.Mislim da će u stećajnom planu država podmiritio sve
prioritetne tražbine,a djelomično,a možda u potpunosti i vjerovnike.Ne isplati im se suditi i možda ne ostvariti zacrtan scenarij.A da li im se isplati kaćiti
sa malim dioničarima.Neki su kupili i po 4.xxx.A imamo samo 19.000 koje je
u javnoj ponudi procijenjeno na 133 mil.Pa valjda bi se mogli i smilovati pa da nam daju barem sedminu od toga tj.1.000 kn.A ako dođemo do toga jasno je da ćemo prvu znamenku nastojati povečati.Proradit će pohlepa!
Dakle,ako KSST bude tonio tonim i ja sa 10% imovine,ali sa novim dokupom to bi se moglo i povečati.Ali ako klizne na 1 lipu spreman sam za cijeli paket ovih
19000 dionica dati 190 kn,ma dao bih i 19.000,sve po 1 kn.
I recimo da imam i HEFA kupljenih po 1 kn,Puljanku na minimalnoj cijeni po 5,
KSST uz dokup na oko 150 kn po dionici.
Dakle,kao što vidite Lopinex rizični fond radi po pravilima struke.Recimo da sam
u ove tri dionice,i da imam još jednu,i nešto minimalno od delistiranih stečajuša,Ali tih delistiranih je jako malo jer uglavnom uspijem pobjeći,ako krene po zlu.
Naše tržište je potpuno neefikasno i u malo likvidnijem dionicama,a u ovim koje navodim,osim KSST,trži jednom godišnje dok ja ne uđem.
Uz trenutno ispijanja vrča pelina zbog razvoja situacij u KSST.
Sutra je novi dan i nova nada.A kada nada postane zbilja tada jedna dionica pokrije sav ulog uz veliku dobit.
HEFA_nastavak
Pojavio se 6.dioničar,individualni ilagač,hvarsko prezime,što on zna a mi ne znamo?
Iskreno mislim da ne zna ništa!!!!!
Tko je prodavao po 1 kn ne vidimo iz prvih 10,svi čekaju egzekuciju.
Da li je netko bacio oko na preko 75% dionica koje imaju dva vlasnika Validus i Nikomat,oba u stečaju.Da li je netko rušio cijenu da bi kupio ovaj udio njih
u stečaju.Da li je neki stečajni vjerovnik,bacio oko na Hefu i želi kupiti
većinski paket za 1 kn po dionici ili možda niže???Ipak bi se nabidavali na kupnji da se radi o rušenju cijene.Izlazio je netko,čistio porfelj od smeća vjerovatno.
Ali nada u uspješan rasplet tinja.
Da li nas čeka sličan scenarij kao u HZVG.Tamo je država otpisala preko 100
mil kn potraživanja,negativan kapital preko noći pretvorila u pozitivu,prepustila dokapitalizaciju /Agrokor,Karizma,TUI/pa se Bvps iz minusa
pretvotio u BVPS od cca 72 kn po dionici.
Država može sve:minus pretvoriti u plus kao u HZVG,HPDG,sada izgleda i u Badelu.
Ali isto potezom pera pretvoriti u minus kao u DKVS,sada isto prijeti za KSST.
Kako nisam blizu oltara jasno je da kockam,ali ne sve na jednu kartu!!!!!
kakva mrtvana, prosao skoro jedna kvartal, crobex se vratio gdje je bio na pocetku godine, ja sam ga potukao s par postotaka plusa u portfelju, nista za pohvaliti se. kroz kvartal preslagivao portfelj (nesto izasao, nesto usao, smanjio tuho uzeo ilra, smanjio plag uzeo mais itd.), nadam se da ce biti neka korist od toga, a da nije bilo samo djelovanje radi djelovanja. pitala je ivana za ideje. ja cu ako buduci kvartalni fi nastave sadasnje trendove a cijene ne odlete dokupljivati mais, mdka i ilra, drugog imam dovoljno u %.
Zanimljivosti.
– kupnja na SM86 .
– kupuje se više dionice nego što ih je izdano.
– I love this game.
Pozdrav !
– kupnja na SM86 .
– kupuje se više dionice nego što ih je izdano.
Mlada damo, fakat imate višak kaša na brokerskom [emo_smijeh]
P.S. I ja imam nešto tih sadomazo86 papirića, i nadam se solidonoj divkuši
Kako nisam blizu oltara jasno je da kockam,ali ne sve na jednu kartu!!!!!
– gospon Lopina sasvim svejedno vam je stavili vi sve na jednu ili na 3 karte.
– na koncu će te pogubiti sve novce.
– I love this game.
Pozdrav !