Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

lopina što Ti je?
Kako si mogao kupiti LKRI sa pravom na dokapitalizaciju ako to pravo imaju samo oni koji su na taj dan bili dioničari. Je li ti znaš da taj dan ako si kupio LKRI nisi bio dioničar zbog T+2?

Te stvari bi odavno trebao već znati.

lp

Kupio devetog na dan objave,prodao 12 kada sam saznao da imam pravo na dokup.U ćemu je problem,t+2 je 11.03.2012,

Lopina, mislim da je ZSE mala bara za znalca Vaših kapaciteta.

Što se ne prebacite u USA na penny stock market?
Budite kao Tim Sykes, ovdje trošite vrijeme.

http://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_Sykes

i kod mene katastrofa godina… best buy smatram zasad prodaju ATPL big brotheru na 317 uz realizirani dosta veliki gubitak 😀 to valjda sve govori… veci plus je na realiziranom ATLN i short zlata ali negdje oko sveta tri kralja tako da je zapravo 2014. A preko 10 posto je jedino jos na MAIS, ZABA i SNHO. VART-katastrofa :D. Najvece dostignuce je kupnja zeljene kolicine SPNV. Sve u svemu +2,3% na danasnji dan :(. Iducih mjesec dana ocekujem mrtvilo, jedino se nadam povratak ATLN (prije objave dividende) iako je daleko i mozda realizaciji ZABA. 1% portfelja je u IPKK 😀
Pozdrav i sve najbolje momci (i naravno Ivana7 :))

@drevil

Gledam na moje dionice CROS I JDOS i ispada da je JDOS 2 do 3 puta bolja kupnja nego CROS?

JDOS: EPS=470, PB=0,5 , PE=6,09 , PS=0,68
CROS: EPS=-1030, PB=1,42 , PE=-7,19 , PS=1,22

U čemu je caka?

cros je oduvijek bio krava muzara sa sve vrste steta, realnih i fiktivnih, adrs nema kapaciteta jos uvijek napraviti reorganizaciju, niti je okupio ni angazirao odvjetnicko drustvo koje ce to kontrolirati, pravnici zaposleni tamo kao i njihovi direktori jos uvijek vode taj dio firme kao da smo u 90-ima.
jednom kada zaustave toliki odlijev kroz stete paramtetri ce se drasticno poboljostati, prvenstveno dobit.
jdos je jeftina dionica, dobro vodena firma s redovitom dividendom, ali vlasnicka struktura je valjda razlog zasto dionicari istu zaobilaze, dovoljno je pogledati velikog brata-ehos, koji je nedavno delistiran.

@drevil

Gledam na moje dionice CROS I JDOS i ispada da je JDOS 2 do 3 puta bolja kupnja nego CROS?
U čemu je caka?

u cemu je caka u smislu zasto trziste nije izravnalo tu podcijenjenost jdosa, nemam pojma!
ja sam bio suzdrzan i oprezno grickao unazad par godina zbog medijskih clanaka o poreznoj utaji i istrazi uskoka u 2012., i zbog trenda pada dobiti od 2011. sad mi se cini da je trend pada dobiti zaustavljen, a poreznu utaju nitko ne spominje jos od onda. u medjuvremenu se sjecam jednog blok prometa po mislim oko 5000 kn. ovdje sam i dalje oprezno, imam ga 5,6% portfelja i ovdje sam zbog value principa, nadam se da se nista lose nece dogoditi s poduzecem i njegovim poslovanjem pa da ce se trzisna vrijednost jdosa otkljucati tj. da cu ga moci prodati (ili zadrzati) po 5000-6000 kn.

Preporuka:Dobro pogledajte moje postove u KSST.Tu sam bio veći Nostradamus od Nostradamusa.Čak ćete se zaprepastiti da procjene mogu biti toliko precizne.

[emo_palacg]

– I love this game.
Pozdrav !

..optima..

@drevil

U čemu je caka?

u cemu je caka u smislu zasto trziste nije izravnalo tu podcijenjenost jdosa, nemam pojma!
ja sam bio suzdrzan i oprezno grickao unazad par godina zbog medijskih clanaka o poreznoj utaji i istrazi uskoka u 2012., i zbog trenda pada dobiti od 2011. sad mi se cini da je trend pada dobiti zaustavljen, a poreznu utaju nitko ne spominje jos od onda. u medjuvremenu se sjecam jednog blok prometa po mislim oko 5000 kn. ovdje sam i dalje oprezno, imam ga 5,6% portfelja i ovdje sam zbog value principa, nadam se da se nista lose nece dogoditi s poduzecem i njegovim poslovanjem pa da ce se trzisna vrijednost jdosa otkljucati tj. da cu ga moci prodati (ili zadrzati) po 5000-6000 kn.
[/quote]

OK. Hvala na odgovoru.
Pokušavao sam kupit JDOS proteklih dva mjeseca , čučim na kupnji i uvijek me netko preskoči , što mi je išlo na živce i onda se odlučim skinut s prodaje i vidi peha odmah drugi dan dionica pojeftini 200kn.[emo_zacudjen]

I ja sam u ovoj rundi uzimao po 3300-3400, inace moje ranije kupnje su sve dosta ispod 3000. Mislio sam da je krenulo makar djelomicno otkljucavanje pa sam se zaletio. Ali ja i onako imam talenat da pretezno kupujem na lokalnom vrhu i prodajem na lokalnom dnu pa je ovo meni normalno.

..optima..

zašto optima?

Evo i na index.hr su se specijalizirali:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/podravka-i-turisticke-dionice-mogle-bi-pokrenuti-zagrebacku-burzu/807744.aspx

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Hrvatski Crobex prešao magičnu granicu od 1.750 bodova.

– I love this game.
Pozdrav !

New Report

Close