Po meni unutar +-2% i bez velikih pomaka što se tiče THNK, a IGH bi mogao potegnuti.
Slažem se i veliki promet na IGH ako blokada ne stisne
Zanimaju me predvidjanja za IGH i THNK sutra. Aj da vidimo komentare…. Tehnika UP ako izidje izvjesce gotovo sigurno. Za IGH jednostavno nisam pametan…..
Po meni unutar +-2% i bez velikih pomaka što se tiče THNK, a IGH bi mogao potegnuti.
Igh ima sutra blokadu na 8937 kn ak sam dobro izračunao, a prva kupnja danas 9500 znači prva transakcija blokada ???? Sve u svemu ovaj s ove dvije je napravio glupost[smiley9]
Sutra novi ATH na Tehnici, napeto na ADPL i IGH.
Ako izađe 1Q mogao bi JDPL sutra u blokadu
Ako izađe 1Q mogao bi JDPL sutra u blokadu
Samo kak je krenulo to bude negdje oko gospe skupa sa 2Q
JDPL ide dosta dobro zadnjih par mjeseci. Mislim da neće biti blokade ali do kraja mjeseca bi mogli vidjeti i 6XX.
Naročito ako izvještaj bude dobar, a sudeći po ATPL trebao bi biti.
JDPL ide dosta dobro zadnjih par mjeseci. Mislim da neće biti blokade ali do kraja mjeseca bi mogli vidjeti i 6XX. Naročito ako izvještaj bude dobar, a sudeći po ATPL trebao bi biti.
Nisam mislio na cijenu (unutra sam do grla), nego na brzinu izdavanja izvješća
Bude to do kraja godine. Ali i tu bude muteži do grla.
Ima tu par masterminda za te stvari. Vukasović i Maček im nisu do koljena.
Kako ću sad djeci objasniti da nema na more ove godine. Da je striček Ključariček pojeo more.
Esen mu gajde.
Evo znanac pe pozvao da komentiram izvješće TNPL, šta da kažem nego IZVRSNO, nadmašilo je sva moja očekivanja, nevjerovatno dobro izvješće.
Zašto?
Zato jer su tankerske vozarine u prosijeku cca30% niže nego prošle godine u 1Q, nemam vremena ali bacit ću oko na US tankeraše, ali mislim da su mnogi znatno podbacili u izvješću. Ja sam zbog seljenja kapitala izašao iz ove dionice (otišlo u Srbiju…[smiley7] ) ali sad ozbiljno razmišljam da se vratim jer cijena već dugo tavori na ovim razinama, a vozarine imaju novi uzlet na 83 000$ dnevno (zadnji peak početkom 3 mjeseca nije baš zakačio ni jedan afromax) što bi moglo dati dobar kvartal.
Zanimljivo da su čak u prvom kvartalu neki afromaxi na spot tržištu išli po najnižoj cijeni cca 18000 -20 000 dnevno. Znači da ovo zadnje povećanje BalticDryIndexa uticalo, na stabilnost.
Meni je ciljana cijena do ljeta bila 6000, a do početka 2008, 8000 kn, obzirom da sam na drugom mjestu vidio bržu dinamiku otišao sam tamo, čak me brinuo ovaj izvještaj i privatno sam naglašavao oprez. Netreba zaboraviti novogradnje koje znatno podižu NAV također i prihode našeg najvećeg brodara.
I dalje je pratim i čak mi se ovo čini bolja kupnja od puno stvari na našem tržištu.
Zanimaju me predvidjanja za IGH i THNK sutra. Aj da vidimo
komentare…. Tehnika UP ako izidje izvjesce gotovo sigurno. Za IGH
jednostavno nisam pametan…..
znanac: ”
Po meni unutar +-2% i bez velikih pomaka što se tiče THNK, a IGH bi
mogao potegnuti.
”
Igh ima sutra blokadu na 8937 kn ak sam dobro izračunao, a prva kupnja
danas 9500 znači prva transakcija blokada ???? Sve u svemu ovaj s ove
dvije je napravio glupost[smiley9]
[/quote]
Zašto bi bila blokada na 9.500 kad može biti na 11.000?! U tom slućaju bi slijedeći dan bilo dozvoljeno kretanje cijene do 12.100 kn.
beholder: ” evo sutra ti idu gore: VIRO, IPKK i IGH pozdrav ” evo kolega ivana7 VIRO +0,1% IPKK +2,33% IGH +25% tvoj pick kolega: INA: -1,47% ja 3/3 iti 0/1…a sad smanji doživljaj [smiley1]
– ma čitala sam ja to, i pratim tvoja ulaganja, cijenim te kao ulagača.
– dosta slično i ulažemo, zato namjerno nisam željela komentirati tvoj post, izbjegavam navlačenja koliko god mogu.
– VIRO poslije INE jedno od mojih najvećih ulaganja, veči dio i prodala po dobrim cijenama.
– IPKK kupovala i dokupljivala, već u dobroj pozitivi na toj dionici, ali očekujem još više od toga.
– IGH također veći dio prodala i tu je bila solidna zarada 100%, još imam malo toga, stvarno nisam mislila kako to može ovoliko još rasti.
– INA pa lijepo sam jučer napisala može to gore ali i dolje i pogodila, išlo je u dva smijera.
– Ali tvoje pisanje na INI, s r a m o t n o.
– uspio si prodati na ATH, pa i meni je to dosta puta pošlo za rukom, čisto slučajno i nikada se nisam hvalila.
– jedino me veseli kako su paničari poput tebe izišli iz ine.
– čitajući tvoje postove, htjela sam i ja prodati dio INE, ali kako sam ja čitala, gledala mostić kupnje skoro kako i nije bilo u prvih pet, a na prodaji u prvih pet na stotine.
– sad ja tu mogu napisati prodala po …. i reći kako sam pametna, ali to mi nije cilj, što imam od toga.
– ja sam isključila kompjutor i otišla u šoping.
– i što je bilo na kraju, cijena 3.350kn.
– sad tvoja ulazna izlazna provizija, kolika je zarada ?
– što će sutra biti s INOM.
– nemam pojma, samo velika je sreća za mene kako je u INI jako malo dioničara poput tebe, dok god u INU budu vjerovali investicijski fondovi INA će biti dobra dionica.
– a ni izviješće nije toliko loše, koliko ti puno pričaš.
Pozdrav !