Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uletio i MDKA, neocekivano, strpljen spasen, nakon zadnjeg dizanja na bidu ostalo 27 lipa slobodnog casha na investoru[emo_smijeh], sada od prvih 10 bb prema gfi(JDGT-R-A, TUHO-R-A, AUHR-R-A, ATGR-R-A, ATLN-R-A, MDKA-R-A, JMNC-R-A, LEDO-R-A, ILRA-R-A, MAIS-R-A) imam sve osim JMNC, samo neke jos ne u zeljenim kolicinama.

@lopina

Evo vašeg izračuna koliko ste uložili i zaradili u DLKV-u.

cijena 27,50
100 dionica 2.750kn
pravo na dokapitalizaciju 158 po 10=1.580
potrošeno 2.750+1.580 =4.330

4.330:258=16,78kn

Znaci jos ste u gubitku. Ali iskreno više ni ne znam kako vi to zbrajate jer ste par puta mjenjali cijenu ulaza. Prvo je bila 32, pa ste valjda prodali pa ponovo ušli na 27,50. Zbunjujuce. Ali baze podataka sve pamete.

To je bio izračun prije nego smo znali za drugi krug.
Pravi izračun glasi.
kupio jednu dionicu dionicu po x kn i ostvari opravo na dokapitalizaciju
jedne dionice u prvom krugu i izgubio ne više od 3 kn.
U drugom krugu dokapitalizirao recimo 100 ili 1.000 dionica.
Za 1000 dionica platio 10.000 3 kn u prekonoćnom ostvarivanju prava na dokapitalizaciju i proviziju.1% na kupnju -prodaju jedne dionice cca 50 lipa brokerska provizija.
Za 1000 dionica platio 10,000 kn troškovi 3,5 kn i to je 10.003,50 kn tj.prosječni ulaz 10,00 kn po dionici.Prodaja po 16.Dobit 60% u šest mjeseci.
Meni je to dobar posao.
Slična šema i kod LKRI.Kupio jednu dionicu na dan objave radi ostvarivanja prava na dokapitalizaciju.Danas nakon saznanja da je to pravo ostvaremo prodao.
Izgubio sam 2 kn i proviziju.To je moj ulog za pravo na dokapitalizaciju.
Upisat ću jednu dionicu po 70 u prvom krugu.Proći ću sigurno jer upisujem po 70.
Da li ću koristit pravo na dokapitalizaciju u drugom krugu .Pojma nemam da li ću
to svoje pravo iskoristiti,a kako me košta 2 kn smatram da je to kupljeno jeftino.Koliko će biti moj prosječan ulaz.ne više od cijene dokapitalizacije,ako bude po 70 vjerovatno neću,neću ni po 60,na 50 nešto ,na 40 što više u očekivanju da ću za dionice
dobiti prodati od 45 do 60.I to je dobar posao sa malo rizika!!!!!
Preporuka:Dobro pogledajte moje postove u DLKV.Tu sam bio veći Nostradamus od Nostradamusa.Čak ćete se zaprepastiti da procjene mogu biti toliko precizne.

lopina što Ti je?
Kako si mogao kupiti LKRI sa pravom na dokapitalizaciju ako to pravo imaju samo oni koji su na taj dan bili dioničari. Je li ti znaš da taj dan ako si kupio LKRI nisi bio dioničar zbog T+2?

Te stvari bi odavno trebao već znati.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Uletio i MDKA, neocekivano, strpljen spasen, nakon zadnjeg dizanja na bidu ostalo 27 lipa slobodnog casha na investoru[emo_smijeh], sada od prvih 10 bb prema gfi(JDGT-R-A, TUHO-R-A, AUHR-R-A, ATGR-R-A, ATLN-R-A, MDKA-R-A, JMNC-R-A, LEDO-R-A, ILRA-R-A, MAIS-R-A) imam sve osim JMNC, samo neke jos ne u zeljenim kolicinama.

A JDOS?

Nikad kraja ovim smanjenjima temeljnog kapitala zbog pokrića gubitaka. Danas Luka Rijeka, svaki dan iskrsne neka nova firma. Milijarde Eura se spališe zadnjih godina na ZSE-u samo na taj način.
I sad ti nađi Best buy! Kako? Kad te uvijek netko lupi iza ćoška neočekivano.

Da te bar netko hoće dokapitalizirati po nominali?

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

A JDOS?
[/quote]

ne ide mi u formulu, kao osiguravatelj nema mi sve varijable za izracun. osim toga i par drugih koje imam nisu u ovih 10.
inace, unatoc preslagivanju i ulozenom trudu ova godina slabo, izgleda s mojim tablicama kao i bez njih, par posto plusa (3-5) i gore dole, kao na mrtvom moru, doci ce mi mucno.
ima netko da je napravio 10 ili više % od pocetka godine i s kakvim portfeljem? kamikaze su mi manje zanimljive, vise ako je to netko napravio s dobim poduzecima u portfelju.

@drevil

Gledam na moje dionice CROS I JDOS i ispada da je JDOS 2 do 3 puta bolja kupnja nego CROS?

JDOS: EPS=470, PB=0,5 , PE=6,09 , PS=0,68
CROS: EPS=-1030, PB=1,42 , PE=-7,19 , PS=1,22

U čemu je caka?

Što se tiče JDOS-a, ne brinem se. Svake godine me ugodno iznenade sa dobrom dividendom, nema razloga da i ove godine ne bude tako. Tamo negdje svibanj-lipanj poziv na glavnu skupštinu… dividenda JDOS…
Premije na autoosiguranja padaju, ali je JDOS i dalje keš-mašina.
Caka je u tome da neki kažu da su JDOS i EHOS na lošem glasu, ne znam zašto, te su domaćim pušioničarima nezanimljive. A nema ni gospodina xy-a u top10.
Znam da svake godine vidim dobru dividendu na računu.

I kod mene slaba godina u skladu s očekivanjima. Prinos od nove godine 2%

EPS JDOS-a mi je malo pre velik u odnosu na cijenu dionice ,( pošto sam novi u JDOS), pa me brine da nema neka caka, kao prošle godine na SMNS i ove sa ADPL?

kolega, na to ste trebali misliti prije ulaza. inače, nije caka u eps-u nego u vlasničkoj strukturi i ne daj bože da predate odštetni zahtjev.

A zbog čeg je caka u vlasničkoj strukturi?

…Slična šema i kod LKRI.Kupio jednu dionicu na dan objave radi ostvarivanja prava na dokapitalizaciju.Danas nakon saznanja da je to pravo ostvaremo prodao.
Izgubio sam 2 kn i proviziju.To je moj ulog za pravo na dokapitalizaciju.

Zato si u staklenicima kupnjom dionica postao vecinski vlasnik i ostvario pravo na stečaj. Zakon o osobnom bankrotu ide pa ces se vec nekako izvuc.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

New Report

Close