@lopina.
Na ovoj temi se može vidjeti da ste kupili KSST 29.1 na kredit (strana 1709) i kažete pola jucer 28.1 pola danas. Znaci 28 i 29.1. Tih dana je prosjecna cijena bila tocno 470kn. Kako ste onda uspjeli zaraditi na njoj? Rekli ste da ste dignuli kredit od 60.000kn i pola upucali u ksst. Da ste drugu polovinu upucali sad na najnizoj cijeni od 200kn prosjek bi bio 300 i nešto kuna. Čudne li zarade.
Ajmo DLKV. Znaci dalekovod se je mogao kupiti samo ako se je dionica već posjedovala. Najniže se moglo kupiti po negdje 20 i koju kunu i onda dodati na te dionice po 10kn. Prosjek bi bio ulaska nekih 16 ili 17kn u najboljem slucaju. Znaci tu je još uvijek gubitak.
Pa kako vi racunate prosjeke? Vi recimo kupite INGR-u po 60.000kn, na njoj pogubite milijun kuna (karikiram) i onda je ponovo kupite po 2kn i prodate po 2.20 i racunate da ste zaradili 10%. Ta matematika vam je zaista zanimljiva.
Evo ja cu se malo vratiti u prošlost i svaki dan objaviti neki od vaših postova pa da vidimo otprilike koliko je sve to bilo unosno iz perspektive i načina na koji ulazete
@Lopina
Redom po kvaliteti u šta uložiti po vašem izboru(datum 26.4.2013)
INDG – nema je više
AMDN – narasla oko 50% u dvije godine
HTPK – porast oko 20%
KABA – pad oko 65%
BPBA – pad oko 65%
CEBA – stečaj
NVBA – stečaj
ELKL – dionicom se vise ne trguje
To ste nabrojali tog dana. Zanimljiv prosjek
KSST,tu se igram ali zadnjih dana slabo radi
Pobjednik dana.
– evo napokon je gospon Lopina dočekao da i taj KSST malo proradi te mu donese pobjedu dana.
– a kako stvari stoje mogao bi gospon Lopina i sutra uzeti tu laskavu titulu.
– zna gospon Lopina kada treba uzeti kredit i ulupati ga u perspektivnu dionicu.
– ako uzme još jedan kredit evo njega u Top10, a svi vi će te biti zavidni kada gospon Lopina tu ostvari prinos od 1.000%
– I love this game.
Pozdrav !
@lopina
Idemo dalje.
Istoga dana (26.4.2013) ste napisali o Optimi telekom:
“Nema problema,predstečajna sigurno prolazi jer su vjerovnici stavljeni pred zid. Predstečajna im daje nešto, stečaj ništa.I zato sigurno prolazi…
Bv bi nakon dokapitalizacije,dobiti i otpisa trebao biti o,41Kn
BV o,41…. dobit o,2 Koliko to vrijedi?
Ne podcjenjivati sindikat.On je sposoban od giljotine napraviti veliku pobjedu.
Dionica je taj dan bila oko 5,50kn, danas 3,20kn. Pad 42%.
I za one gornje dionice ste nabrojali da je P/B oko 0,3. Ukupno 4 od 8 nabrojanih s toliko niskim P/B-om su završili u stecaju.
Samo da se zna da ne izvlačim selektivno dionice nego idem redom. Mogu vidjeti samo zadnjih 1000 poruka i od tu mogu krenuti.
Nisam niti zloban, niti ljubomoran, nego samo želim dokazati, a vi ste najbolji primjer jer taj pokazatelj toliko upotrebljavate, da on uopće nikome zapravo ne koristi. Čitajuci ostale teme, ali i blogove, zakljucio sam da je taj omjer poprimio tolike razmjere, da je najbolje primjerima pokazati njegovu “vrijednost”.
Uz to, valjda su i dvije godine koliko je prošlo od tih analiza dovoljne da cijena dohvati tu “intrizicnu” vrijednost
@Lopina
INDG – nema je više
HTPK – porast oko 20%
KABA – pad oko 65%
BPBA – pad oko 65%
CEBA – stečaj
NVBA – stečaj
Ovo je idealno izbalansiran portfelj mada da poteče med i mlijeko ono pravo po mom misljenju fali TNSA, DIOKI,FNVC i KSST iz tog perioda uz preporuku strong hold.
– a kako stvari stoje mogao bi gospon Lopina i sutra uzeti tu laskavu titulu.
Pobjednik dana.
– današnji trgovinski dan još nije završio, ali gospona Lopinu s prinosom u KSST od 30.66% mogu slobodno proglasiti pobjednikom dana.
– kad bi taj trgovinski dan malo dulje trajao mogao bi se tu ostvariti i prinos od 120%.
– evo vidite kako je naša burza predvidljiva, stvarno je tu i više nego laganini zaraditi 30% dnevno.
– šteta vam je ne zaraditi lovu,
– ako nemate novaca zar je teško uzeti kredit i zarađivati velike nofce na ovoj našoj burzi.
– investirajte i vi,
– jednog dana i vi možete postati pobjednk dana.
– za to vam ne treba neka velika pamet.
– I love this game.
Popzdrav !
@Lopina
INDG – nema je više
HTPK – porast oko 20%
KABA – pad oko 65%
BPBA – pad oko 65%
CEBA – stečaj
NVBA – stečaj
Ovo je idealno izbalansiran portfelj mada da poteče med i mlijeko ono pravo po mom misljenju fali TNSA, DIOKI,FNVC i KSST iz tog perioda uz preporuku strong hold.
[/quote]
Ja bi dodao DLKV,PTKM, ADPL, DDJH i BLJE.
Da zatvorimo listu favorita.
Ne znači da je LOpina baš bio u svakoj, ali krajnji rezultat je u potpunosti sumnjiv.
KSST,tu se igram ali zadnjih dana slabo radi
Med i mlijeko teče,proljeće je na pragu,
– evo danas je to jako lijepo proradilo,
– med i mlijeko s 33.91% mliječne masti teče, proljeće je na pragu.
– I love this game.
Pozdrav !
Nije ni da nama ostalima baš teče med i mlijeko…
Jest da su mi prinosi proteklih mjeseci i dalje bolji od oročene štednje i državnih obveznica, ali sve to izgleda jako loše kad pogledam tečaj EUR/USD 1.10
Svi smo mi pušioničari zadnjih par mjeseci… osim onih koji imaju puno dolara i hartija iz nasdaqa ili sp&500
Meni ova godina prilično dobra za sad.
Novo Nordisk kojeg imam oko 50% u portfelju mi je od nove godine porastao negdje 23%.
PLAG s 3900 na današnjih 4290kn
ATGR kupnjom smanjivao ulaz na 910 i na 901 nešto sitno. Došao do 945 (sa 990) i prodao po 930. Ne mislim da je losa dionica nego da će druge više porasti. Nju sam imao od 660.
S tim novcem dokupio ADRS-P na 353 i 354. Prosjek ulaza mi sad 340kn. Ali vec sam ulazio prije po 295 i 300kn pa prodavao po 365 negdje. Tako da 340 nije realni prosjek ulaza, nego negdje 310kn.
Srebro od nove na oko nuli. U njemu u gubitku, ali kako je dolar prilično porastao od kad sam ga kupio taj se gubitak smanjuje.
Kupio i sitno SNHO po 216 neki dan. Ali stvarno sitno. Ne znam o dionici ništa nego samo ono sta citam. Pogledao da im udio u LRH vrijedi više nego 30% cijena na burzi i zato kupio sitno. Nemam vremena za bolju analizu.
I nafta mi porasla u certifikatu negdje 7%. Nisam je kupio na vrijeme i to mi zao. Ali zalihe su ogromne i nadam se da cijena nece uteci prije jos jednog pada. Pa veci dokup
Sve u svemu između nekih 10 i 15% rasta za sad